Šta je novo?

Yettel. (ex. Telenor) - VoLTE

Zanimljivo, znači da je telenor pustio VoLTE u potpunosti i na iphoneima. Moram da probam
 
Meni ovako pise na jedanaestici
 

Prilozi

  • 31900EA7-E403-468D-A8A2-6D46AE4860BC.png
    31900EA7-E403-468D-A8A2-6D46AE4860BC.png
    229.8 KB · Pregleda: 65
Ukljucio u podesavanjima na iP 11 Pro, napisao im poruku na Twitteru da mi ukljuce volte uslugu i vhola.
212FB3C5-C2EF-4554-9F3A-13E4B4D513E6.jpeg
 
Pa jeste ali kao sto rekoh radi uz navedene korake.
 
Na OnePlus8T nigde u podesavanjima VoLTE opcija. 🤔
 
Imam problem sa VoLTE uslugom. Naime, dešava se ponekad da kada nekog pozovem, da jednostavno ne može da uspostavi vezu. Pojavi se ekran sa kontaktom koga pozivam, piše "calling" ali ne uspostavlja vezu. Jednom prilikom sam posle 10tak sekundi čekanja, pozvao taj isti kontakt sa svog drugog Telenor broja (koji nema Volte); uspostavio sam vezu i razgovarao, dok je na onom prvom sa Volte i dalje stajao ekran sa "calling".
Dešava se retko, ali pošto mi je to službeni telefon koji dosta koristim, jako je iritantno. Na kraju sam isključio Volte i od tada radi OK.
Jeli imao neko slično iskustvo?
Inače, telefon je Samsung A51. Nisam tražio, već su mi oni poslali poruku da ih pozovem da mi uključe Volte.
 
Eventualno nekim azuriranjem pojavice se opcija ( barem ja tako mislim ) tako da nam je ovo za sada. Btw hvala za detaljno uputstvo.
 
Aktivirano,i najnormalnije radi slanje poruka. Uredjaj S21 UltraScreenshot_20210218-133313_Kiwi Browser.jpg
 
uređaji koji su na njihovoj listi podržanih nemaju problema sa SMS porukama
 
Ja im tviterom malo pre poslao da mi aktiviraju i za mene i za devojku,za par minuta javili da je aktivan...ugasili-upalili i stoji ikonica.
Probali oboje jedno drugog sms,sve radi lepo,pozvali se,ubija kako uspostavlja vezu,od momenta pozivanja do uspostave tj.zvonjenja prodje max 2-3 sekunde,razgovor kao razgovor se odlicno cuje,mozda cak i nesto bolje od telenor klasicnog poziva koji je od uvek bio dobar.
Ja imam Poco f2 pro,a njen je Xiaomi Redmi Note 9s.
Naravno na oba modela sam jos pre ukucao one kodove za dobijanje VoLTE opcija.
Jos da napomenem da je moj onaj stari paket Total 4 (ima u sebi 4gb neta),tako da ocigledno i ne moras biti na najnovijim paketima,a ocigledno moze i na Xiaomi modelima raditi 100% ispravno.
Ako jos sta treba da proverim,a da nekoga zanima pisite da vidim.
 
Koji su oni jajare, mene su mesec dana zavlacili, kao tehnicki problem, resice, ovo ono, da bi na kraju ispalo da ne moze jer sam na starom paketu. Uzeo sam GoData, mesec dana pre pocetka one NG promocije, pa su mi rekla da moram da predjem na novi paket GoData da bi moga da aktivirma VoLte.. Stvarno su postali cirkus
 
Ali pazite foru,ako sa VoLTE saljem sms na drugi aktivan VoLTE stizu normalno,ako saljem bilo kome drugom ko nema VoLTE ne stizu,u cemu je fora?
Pisali ste vec o tome,ali kako to resiti?
Probao i ugasiti VoLTE i isto ne salje
 
Ni meni nisu hteli da aktiviraju, kazu predji na neki drugi paket a meni ne pada na pamet, Go Data 2019
 
Upravo tako. 100din skuplje, jedna aplikacija manje. Tako da sam odustao od VoLte, mada sam ih sad cimamo na tw da vidim kako to selektivno aktiviraju, nekom moze, nekom ne...
 
Meni je momak u poslovnici pokušao da aktivira na starom paketu i nije uspeo. Na novom je uspešno aktiviran.
 
Postalo je smesno uvodjenje VoLte usluge od strane Telenora. Prvo samo Samsung modeli, sada citam da mora odgovarajuci paketi, ovo je najbolje nista ne dirati jer verovatno da imaju nekih problema
 
Pisao im na Twitteru i aktivirali.Jedino ne vidim nikakvu oznaku mreze da je ukljucena.Kako znate da li radi?Jos mi rekose da radi samo na Samsung iHuawei uredjajima.
 
Sad sam im prijavio ovo sa porukama. Zvali me i testirao sam sa njima...slao na par brojeva poruke,nekima posalje,nekima ne.
Kazu da su zaveli reklamaciju i da ce videti u cemu je fora.
Znaci ako nece nekome da posalje sms,ugasite volte u podesavanjima i onda ce slati...🤣
 
Dok sam imao Pocophone F1, pored toga što nisam mogao da šaljem SMS dok je VoLTE uključen, kad me je neko pozivao sa MTS mreže a da osoba pritom nema VoLTE, prelazio je na 3G. Sa Samsung Galaxy A71 se to ne dešava. Inače, na Telenor mreži sam.
 
Dok sam imao Pocophone F1, pored toga što nisam mogao da šaljem SMS dok je VoLTE uključen, kad me je neko pozivao sa MTS mreže a da osoba pritom nema VoLTE, prelazio je na 3G. Sa Samsung Galaxy A71 se to ne dešava. Inače, na Telenor mreži sam.
Meni ne prelazi na Poco f2 pro,sad probao sa mts da se pozovem (nema volte) i javio se i sve normalno,gore stoji 4g+ i ono VoLTE
Jedini problem ono sa sms porukama
 
Da li je problem u softveru telefona ili u konfiguraciji na strani operatera? Šta misliš?
 
Nisam siguran,ali vise mislim da je do konfiguracije operatera.
Ta zenska iz telenora sto me zvala kad smo testirali mi kaze da ona ima Huawei i da normalno radi,pa kontam da su optimizovali trenutno samo za samsung i huawei.
Mada ne bi bilo lose jos ko ima ove probleme da napise koji telefon imate,moguce i da je do Xiaomi-ja obzirom da im amateri rade ispravke softvera i da uvek imaju bagove.
Malo pre ih pitah jel sta uradise to tom pitanju,kazu mi na tviteru da je problem zaveden,cim vide u cemu je fora,kontaktirace me i pokusati to da rese.

Mada ovde svi koji imaju sms problem su Xiaomi,tako da je moguce i do njih problem
Zato i kazem ako jos neko ima ovo aktivirano,a da nije Xiaomi i da ima problem slanje sms nek napise da vidimo
 
Poslednja izmena:
Sad su me zvali iz telenor sluzbe,kazu trenutno vecina modela nema sertifikate za volte,izuzev samsung i vecine huawei telefona,pa zato ne funkcionise kako treba,ocekuju u dogledno vreme i ostale da omoguce.
Ovo ima logike obzirom da mi drug (ima samsung),a i ta neka iz telenora neki dan sto me zvala (ima huawei) i oni nemaju te probleme.
 
Sad su me zvali iz telenor sluzbe,kazu trenutno vecina modela nema sertifikate za volte,izuzev samsung i vecine huawei telefona,pa zato ne funkcionise kako treba,ocekuju u dogledno vreme i ostale da omoguce.
Ovo ima logike obzirom da mi drug (ima samsung),a i ta neka iz telenora neki dan sto me zvala (ima huawei) i oni nemaju te probleme.
Upravo sada sam probao da šaljem poruke na više brojeva i radi u Telenor mreži. Ali treba više od pola minuta da pošalje poruku. Telefon je Redmi note 9 pro.
 
Nazad
Vrh Dno