Šta je novo?

[Telenor] se polako razotkriva

Trtimir

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
301
Ne znam da li u poslednje vreme Telenor povlaci namerno lose
poslovne poteze ili planiraju da se povuku sa ovog trzista.

Druga stvar je vise verovatna, a to je da Telenorove gazde vole pare
vise od svega na ovome svetu. O cemu se radi:

U neko doglendo vreme VIP je dao oko 1000 poruka besplatnih ako
uplatite 200din kredita.

Takodje MTS ide istim stopama samo za nijansu gore , a to je
da Vam daju, takodje, oko 1000 poruka besplatnih pod uslovom da
posaljete poruku na odredjen broj gde Vam SKIDAJU 200din sa
kredita.

A pomenuti Telenor, kao najveci sirotani u mobilnoj telefoniji daju 50
beplatnih poruka, ali pod uslovom da uplatite sebi 200din kredita.
Eto Telenorovoj ironiji nikada kraja. Dokle ce tako ne znam, ali
znam da ja menjam operatera jer uopste Telenor NEMA POSTOVANJA prema korisnicima kojima treba da ponudi sto bolju i konkurentniju uslugu. Ocigledano je da ne postoji volja da se ti ucini.

Jedna mogucnost je da mozda Telenor koristi svoje kapacitete u neke druge svrhe, kao sto je kradja korisnicke privatnosti.

uplatite 200din kredita.

kredita.

znam da ja menjam operatera jer uopste Telenor NEMA POSTOVANJA prema korisnicima kojima treba da ponudi sto bolju i konkurentniju uslugu. Ocigledano je da ne postoji volja da se ti ucini.

Jedna mogucnost je da mozda Telenor koristi svoje kapacitete u neke druge svrhe, kao sto je kradja korisnicke privatnosti.

Čime li se ti baviš kada na osnovu besplatnih poruka ocenjuješ nečiji kvalitet ili nekvalitet.A o teoriji zavere i krađe identiteta nemam reči.
BTW, niko ne posluje da bi poklanjao novac već da ga zaradi.Niti MT:S niti VIP niti Telenor.

Kapiram da pravim offtopic, ali moram da pitam nesto u vezi telenora.
Da li se jos nekome u poslednje vreme desava da cesto bude nestoupan na trenutke, da bi vec posle par minuta stigla poruka o propustenim pozivima? Ili da na mestima na kojima je ranije bilo normalno signala sad vise nema (npr. moram da se setam po kuci da bih mogao normalno da pricam, u suprotnom secka) i slicne stvari?

Nije do samog telefona jer se isto desava i kad karticu ubacim u drugi.

Poslednja izmena:
Da li se jos nekome u poslednje vreme desava da cesto bude nestoupan na trenutke, da bi vec posle par minuta stigla poruka o propustenim pozivima?

I kod mene je ista situacija.

A pomenuti Telenor, kao najveci sirotani u mobilnoj telefoniji daju 50 beplatnih poruka, ali pod uslovom da uplatite sebi 200din kredita.

A da li je tih 50 besplatnih poruka pod vremenskim ogranicenjem?

Znam da kad uplatis 200 i dobijes 100 dinara, imas rok od 30 dana da ih potrosis :mad:

Kapiram da pravim offtopic, ali moram da pitam nesto u vezi telenora.
Da li se jos nekome u poslednje vreme desava da cesto bude nestoupan na trenutke, da bi vec posle par minuta stigla poruka o propustenim pozivima? Ili da na mestima na kojima je ranije bilo normalno signala sad vise nema (npr. moram da se setam po kuci da bih mogao normalno da pricam, u suprotnom secka) i slicne stvari?

Nije do samog telefona jer se isto desava i kad karticu ubacim u drugi.

Ne mogu vise da editujem, al' treba da pise "nedostupan". :D

Poslednja izmena:
Da li se jos nekome u poslednje vreme desava da cesto bude nestoupan na trenutke, da bi vec posle par minuta stigla poruka o propustenim pozivima

Imao sam takve probleme do pre nekih 15 dana sada sve savrseno funkcionise

Poslednja izmena od urednika:
DariusIII, teorija zavere ne postoji, a i tema kradje indentiteta je
veoma daleko od tematike nazvane teorija zavere. Potrebno je citati
i gledati malo strane medije, a ne samo ove u Srbiji, jer Srbija je
jedan veliki bunker. U Srbiji treba probuditi svest o zastiti potrosaca,
sto ovde ocigledno ne postoji, pa smo svi obicne ovce za sisanje.

Dusko, ocigledno je da tih 1,5evra zele sto pre da vrate. Nisu oni
cabe ulozili pare na ovo nestabilno trziste.

A sto vam secka i niste dostupni je jos jedan signal da ih "zabole"
za potrosace vec je izgleda nesto drugo vazno (postoji mogucnost da se postojeci kapaciteti koriste za druge stvari). Meni nikada nije ni valjao Telenor signal tako da ne osecam nikakve promene.

Ne radim u MTS, u sustini ne radim nista, jer ne mogu da nadjem
posao na ovom "veoma interesantnom srpskom trzistu" gde neke
firme ulazu i do 1 500 000 000 evra i ako imam zavrsen fax.

uplatite 200din kredita.

kredita.

Slazem se i zbog toga i web sms-a+f&f brojeva + omiljenog broja + nizih cena +... sam presao na mt:s sa telenora i mogu ti reci da mi je puno bolje... prezadovoljan sam cenama i uslugama...
A telenor veceri raazgovora i sms-a neka koristi neko drugi ja necu, rekao sam zbogom telenoru posle 5 godina...:wave:

Poslednja izmena:
A sto vam secka i niste dostupni je jos jedan signal da ih "zabole"
za potrosace vec je izgleda nesto drugo vazno (postoji mogucnost da se postojeci kapaciteti koriste za druge stvari). Meni nikada nije ni valjao Telenor signal tako da ne osecam nikakve promene.

A eto meni npr nikada nije valjao Vipov i Mts-ov signal,kod Vip-a je uvek seckalo,nekada cak i prekidalo,a i kod mt:s-a njihov famozni promotivni 3g signal je tako "ultra dobar i kvalitetan".Kada god sam koristio Telenor-ov 3g ili HSDPA signal uvek je radilo savrseno,za brzinu svaka cast.Iako su skuplji,a ako je meni neka informacija u datom trenutku jako potrebna i nema cenu ja sam tada spreman da platim vise al da budem zadovoljan i kvalitetno "usluzen"

svi koji ste imali problema sa Telenorom, da nemate slucajno Sony-Ericsson telefone?
kolege sa posla me ubedjuju da je do toga, mada ja probleme nemam (istina, sam sam flashovao telefon), a svi imamo isti model SE K530i za sluzbene.

SEk750 u mom slucaju.

Probao jos na motoroli v3i, desavalo se isto poslednjih dana.

svi koji ste imali problema sa Telenorom, da nemate slucajno Sony-Ericsson telefone?
kolege sa posla me ubedjuju da je do toga, mada ja probleme nemam (istina, sam sam flashovao telefon), a svi imamo isti model SE K530i za sluzbene.

U to vreme sam nosio Nokiu N82 i iPhone,na njima sam samo povremeno imao probleme dok na e720 skoro svaki dan.

Jeste, ja imam SE Z750i.

A eto meni npr nikada nije valjao Vipov i Mts-ov signal,kod Vip-a je uvek seckalo,nekada cak i prekidalo,a i kod mt:s-a njihov famozni promotivni 3g signal je tako "ultra dobar i kvalitetan".Kada god sam koristio Telenor-ov 3g ili HSDPA signal uvek je radilo savrseno,za brzinu svaka cast.Iako su skuplji,a ako je meni neka informacija u datom trenutku jako potrebna i nema cenu ja sam tada spreman da platim vise al da budem zadovoljan i kvalitetno "usluzen"

Slazem se.
Imam SE telefone na obe mreze (63 i 65) i 3G/GPRS na 063 radi ko sat, nikad konektovanje ne traje vise od 5 sekundi i sadrzaj silazi i silazi.
Na 065 mu treba od 5 do 50 sekundi, a cesto se i ne zakaci. Kvalitet je random, nezavisno od doba dana/noci, nekad sve radi lepo, nekad ne.

Sto se razgovora tice i nedostupnosti, obe mreze imaju probleme, medjutim zadovoljan sam u oba slucaja.

Telenor povlaci namerno lose poslovne poteze ili planiraju da se povuku sa ovog trzista.

Vrlo je moguce, mozda je mt:s ili VIP progurao u njihove redove svog coveka kome je zadatak da objasnjava menadzmenentu Telenora kako imaju dobre poteze :)

To se radi u svetu i spijuni imaju duplu platu, sto od mt:s-a sto od Telenora. Takav covek mt:s-u i VIP-u vredi mnooogoo.

sto nam se lako primaju teorije zavere u glavama to je neverovatno.. pomisljam da smo "posebna" genetski podlozna vrsta za primanje na zablude,praznoverja,zavere.. ne brini drugar.. cim vide da gube novac promenice se.. pusti ti teorije..pozz

Vic još iz vremena Josipa Broza: "Kupujemo deset H-bombi, zaizvrat isporučujemo 10 ekonomista iste razorne moći". :)

Nema tu nikakve teorije zavere, industrijska spiunaza je nesto sto odavno postoji na zapadu. Velike korporacije se utrkuju, a cilj ne bira sredstva.

Sta je problem mt:s-u da nekoga svog ubaci u menadzment Telenora i da taj prividno radi za Telenor a u stvari radi za mt:s?

evo danas npr u knez mihajlovoj sam na svakih 20m gubio signal na par sec na gsm prijemu,cim sam prebacio na 3g posle toga nema gubljenja mreze

@ Trtimir: Sigurno je to drugo. (obožavam teorije zavjere :D )
@ Pajser Brigada: vrlo moguće, uvijek imaju za nijansu veće cijene od mts-a
@ ostali :D to da vam je fon u džepu i da dobijete poruku da vas je neko zvao se dešava na svim mrežama, nema veze sa telesmorom (pogotovo ako imate Samsung telefone :D :D :D )

a što se tie telenora, moguće je da su se oni okrenuli korisnicima (preko 90%) koji nemaju predstavu koji tarifni paket koriste ni šta je zaokruživanje i slično, samo ponosno znaju da su na pst paidu. :D

Okrenuli, mozda, samo je pitanje sta imaju za cilj...

Zasto to mislim... reci cu samo da sam primio SMS u kome kazu: Potrosite 550din kredita u roku od tri dana i dobicete 160din koje mozete potrsiti u roku od sledecih 7dana... :/ Ako se ima na umu da bi mi tih 550 trajalo bar 2-3 nedelje onda razumete sta su hteli reci...

Ali poruke ostalo vam je jos samo 50din... bljak, samo zbog toga prelazim na 64 - presao.

Resenje za sony ericsson aparate:

... Uđite u glavni meni.
- iz glavnog menija izaberite opciju „Settings"
- izaberite pod meni „connectivity".
- izaberite pod meni „data communication".
- izaberite pod meni „preferred service"
- izaberite opciju „CS Only".
vaš aparat je sada podešen.

Druga stvar, kada je telefon 3G, i mod mreze je dual, dolazi do toga da imate signal, a stize Vam sms o propustenim pozivima.Dual mod je jos u test fazi...Drzte se GSM-a ili samo UMTS-a.

I jos nesto....pa sta ako daju 1000 poruka za 200 din...Jednom mi je drugar rekao: brate, imam VIP imam MTS i oba nakon Telenora, promenio sam Telenor i zato sto mi naplacuju 12din poziv Call Centru, i posle toga kad sam zvao MTS i VIP shvatio sam da ja ustvari zaradim 12din kad pozovem Telenor CC. :)))

Eto...odatle i ova gore uputstva....

POZZ

Kad smo vec kod Telenora, uopste mi se ne svidja to sto nemam pojma koliko sam potrosio minuta razgovora u paketu prenesi 700. Racun raste i gomila se do 8000 i onda ga svuku na 2500 koliko je ustvari i pretplata na istom. Ne znam zaista ali sam kod sva tri operatera i zadovoljan sam generalno, mozda kod Telenora i ponajvise.

I mene to nervira kod nervira kod Telenora i Prenesi paketa.Ako u opisu paketa pise da imas besplatnih 150 minuta i 150 poruka zbog cega kada proverim stanje pise stanje na vasem racunu je 750 dinara a ne preostalo vam je toliko besplatnih minuta?
Kod VIP-a je to mnogo bolje reseno.

Nazad
Vrh Dno