Šta je novo?

[Telenor] Problemi sa mrezom - 2G/3G

tetrapack

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2010
Poena
230
Jel neko primetio variranje signala u poslednje vreme? Mislim da nikad nije bio ovako los signal od kad imam ovaj broj. Cudno se nesto dezava. :/

Prolazim kroz Vojvode Step (BGD) i promenim sve tipove mreža - od 3G, preko EDGE, do HDSPA :D (a da, povremeno ima i neki blackout, dole oko vožd.crkve)

Ja živim kod Voždovačke crkve i često imam problema sa signalom. Mreža se u potpunosti izgubi. Prvo sam mislio da je do telefona (HTC Magic), ali sad vidim da i drugi imaju isti problem.

Isto je i u Zemunu, Surčinu, Bulevar, Mileševska. Otkad su opametili mrežu postala je mnogo neodlučna.

Ja živim kod Voždovačke crkve i često imam problema sa signalom. Mreža se u potpunosti izgubi. Prvo sam mislio da je do telefona (HTC Magic), ali sad vidim da i drugi imaju isti problem.

Ja sam na zvezdari kod novog groblja i isto mi se desava da izgubim signal SKROZ. Kao evo sad vec 5 minuta! (Lg Optimus 2x)

Meni se cele prosle nedelje desavalo da ne mogu da ostvarim poziv, na kraju sam prebacio na gsm only.

Da, isto tako mi se događa u zadnje vreme (istina - ponekad) da kada stisnem dugme za poziv treba više od 10sec da čujem bilo kakvu povratnu informaciju (da li je zauzeto, slobodno, ili je korisnik nedostupan)

Da se i ja zapljunem medju ljude koji imaju problema sa signalom. Menja se mreza stalno 2G/3G, a signal sam poceo konstantno na jednom mestu da gubim na smederevskom putu pre Kaludjerice, gde je ranije uvek imao slab 2G pre nego sto se prebaci na 3G. A sad mi pukne signal par desetina sekundi i onda se vrati.

Da nisam procitao ovde da ljudi imaju problema sa signalom odneo bi telefon u servis. Jer se desavaju cudne stvari. Meni namesteno na 2g only. Pukne mi signal i vrati se kao 3g iako je namesteno da bude 2g only. Ja sam zbog ovoga menjao romove, basebandove, rilove, kernele. Ma poludeo sam. Upalim market, downloadujem aplikacije malo vise nego obicno i puca mi signal.
Moracu da prebacim karticu u neki drugi telefon da testiram. Da vidim kako ce da se ponasa jer ovi vise ne moze da se podnese.

Ne bi smeo da prebaci na 3g ako je izabrano 2g only.
Jos nekome?

Trebas kod widgeta u network modu da podesis 2g/3g only. Standardno je namesteno 2g,3g/3g pa zato brljavi.

Sent using Tt.

U tome je fora. Meni je tako i podeseno. Izgleda da miui nije mogao da izdrzi te varijacije u signalu pa se tripovao.
Stavio sam sinoc cm7 da vidim kako ce da se ponasa.
Zaboravio sam da napomenem da je u pitanju Lg optimus 2X.

P.s.- Hvala adminima.

Signal ide od jedne crte do punog signala, nebitno gde drzim telefon i dal je u gsm ili 3g modu..(probao na dve nokie)

TT by Galaxy S

A ja mislio da sam jedini sa ovim problemom....

Zanimljivo je da sam ja imao problema sa HSPA i 3g već par meseci (otprilike od kako sam na ics - i mislio sam da je do roma) međutim, zadnjih nedelju, dve sve radi odlično. Stvarno ne znam šta se dešava.

desire

Ja sam ranije imao foru da sam cesto nedostupan, ali od kako su opametili mrezu nije mi se ni jednom desio problem. Isti telefon je u pitanju, Galaxy S.

E sada, sto se tice signala tu je vec problematicnije, primetio sam da na dosta mesta po gradu imam bas los signal, dok kod kuce u razmaku od 30-50cm imam fluktuaciju od punog signala do jedva jedne crtice.

Jedino mi smeta zbog vece potrosnje baterije...

Problem se ne desava samo u Beogradu. Variranje signala ima i u Zrenjaninu na vise lokacija. Signal jednostavno od najaceg polako pada do najslabije crte, yatim potpuno nestane a potom odjednom skoci na maksimalnu vrednost. Zvao sam korisnicki servis dva puta ali bez uspeha, kao proverice, videce, kontaktirace me ali nista od toga se nije desilo. Signal MTS je konstantno jak i bez variranja. Imam telefon LG-T510 dual-sim.

Mogli bi modovi da preprave naziv teme, jer je problem mnogo širi. Ni meni signal nikad nije bio lošiji. Posle upućenog mejla su odgovorili da se mora napisati zvanična reklamacija (na koju oni moraju da odgovore u roku od 15 dana). Problem nije samo sa smart telefonima, jer i Nokia 2700 gubi signal i veza puca tokom razgovora.

+1 za promenu naslova.
Jer ovo je izgleda ozbiljniji problem nego sto sam ja mislio. Zamalo da reklamiram telefon zbog ovoga. :S

Čisto i ja da da se prijavim.
Izgleda da im pametna mreža nije baš najpametnija.

A ja baš sad našao da pređem kod njih. :D

To je to.
Pametna je po njih.
Vip krade, Telenor uglavnom laže, a mts oba, pa se ovi ugledaju na njih.
Šta god da odabereš svodi se na isto.

Slicne probleme imam na Galaxy S. U stanu (Mirijevo) mi uglavnom drzi HSDPA sa jednom ili dve crtice ako ga ne koristim. Cim pocnem da koristim internet (radi probe iskljucim WiFi u tom trenutku naravno), pomuci se malo, ukapira da ima previse slab HSDPA signal, i prebaci se na EDGE. Kad ga ostavim na miru posle nekog vremena se opet vrati na HSDPA. Ako stavim 2G only, onda nemam problema i singal je uvek pun. Proverite u trenutku kada signal varira u Settings>About Phone>Status>Mobile Network Type da li se menja tip mreze, ako ste zakaceni na WiFi necete moci to da vidite iz status bara a crtice za signal mobilne mreze ce da luduju.

U principu, to nije problem, nego je relativno slab HSDPA singal i telefon je "neodlucan" koji tip mreze da koristi. Situacija moze malo da se popravi sa flash-ovanjem drugog modema koji je podesen da malo drugacije switch-uje HSDPA i EDGE, ali mislim da nije posebno vredno truda.

Mogli bi modovi da preprave naziv teme, jer je problem mnogo širi. Ni meni signal nikad nije bio lošiji. Posle upućenog mejla su odgovorili da se mora napisati zvanična reklamacija (na koju oni moraju da odgovore u roku od 15 dana). Problem nije samo sa smart telefonima, jer i Nokia 2700 gubi signal i veza puca tokom razgovora.

Potpuno si u pravu, ja sam im takođe poslao mail sa upitom zbog čega signal toliko varira i zbog čega je signal mts skoro duplo jači od njihovog ali sam dobio apsolutno isti odgovor da moram napisati zvaničnu reklamaciju na koju oni moraju odgovoriti. Nije mi jasno kako ne primećuju da se nešto dešava, čak sam naveo da se ljudi na ovom forumu zale na jačinu signala našta mi nije odgovoreno kao ni za pitanje mts-a

+1 Meni je mreza u poslednje vreme katastrofalna, pogotovu internet.
Nekada cekam 20+ sekunde da pocne da zvoni, puca veza. Edge i HSDPA internet ne funkcionisu uopste ponekad.
Ovo uglavnom vazi za banovo brdo a misam uspeo da pustim youtube snimak u centru jedanput...
Stvarno uzasno.
Telefon je One Touch mada imam i C2 sa istim problemom.

+1 Meni je mreza u poslednje vreme katastrofalna, pogotovu internet.
Nekada cekam 20+ sekunde da pocne da zvoni, puca veza. Edge i HSDPA internet ne funkcionisu uopste ponekad.
Ovo uglavnom vazi za banovo brdo a misam uspeo da pustim youtube snimak u centru jedanput...
Stvarno uzasno.
Telefon je One Touch mada imam i C2 sa istim problemom.

To je posebna priča - svaki deseti poziv otprilike kada stisnem dugme za zvanje prođe po više od 15 sec dok čujem bilo kakav signal (ne znam da li je ovo do telefona (SGS Plus uzet kod njih krajem godine) ili mreže - pre bih rekao do mreže).

Nazad
Vrh Dno