Šta je novo?

[Telenor] Problemi sa HSDPA modemima

Hajzl

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
620
...

Otvorio sam ovu temu posto vise nemam zivaca da se mucim sa Telenor podrskom za HSDPA Huawei modeme i pratecim softverom.

naime, imam velikih problema sa modemima na masinama koje pokrecu XP SP3 i Vista SP1 i SP2 OS-ove? Nisam probao ove nove E1550 ali ostalo je krsh zivi (e220). Radim za jednu firmu gde smo uzeli neku kolicinu modema i imamo dosta problema u vezi sa inicijalizacijom modema. Softver se "kao" dobro instalira ali prilikom pokretanja Telenor aplikacije prijavi gresku da ne moze da pronadje uredjaj?!?

Drajveri za Vistu i XP SP3 su blaga katastrofa, naime, probam tako 10 modema na notebook-u i inicijalizacija prilikom startovanja aplikacije mozda prodje na jednom. Tako moramo svaki put dok ne ubodemo neki koji radi. Sto je najbolje, potpuno je nasumicno. Jedan modem ne moze da radi na 3 masine ali normalno radi na cetvrtoj.

Ne znam sta je u pitanju ali verujem da su u pitanju drajveri i verzija aplikacije koja datira iz 2007. godine.

Prilicno je iritirajuce i moram priznati kranje neprofesionalo posto sam vec dva puta slao modeme na "upgrade softvera" i opet nista.

Ako neko ima konstruktivan predlog, dobrodosao je.

...

Poslednja izmena:
Kod mene na visti ultimate radi, a i na compu imam xp sp3 i radi normalno, doduse, veceras "malo" zeza, ali samo sto se tice brzine...

Poslednja izmena od urednika:
...

radi i kod nas... vecina... ali retko iz prve. Bilo je dosta modema koji su se normalno inicijalizovali alil vecina nije. Ono sto sam zaboravo da spomenem je to da mi je poznat podatak da bi modem trebalo uvek stavljati u isti USB, znam ali to tako valjda mora:wall:

Druga stvar je to da sam probao sa neke dve verzije drajvera sa Huawei sajta ali prilikom instalacije dobijam gresku da nemam odgovarajuci uredjaj instaliran. Moguce je da nisam nasao pravi drajver ali po oznakama na modemu, to bi trebalo da je to.

...

Kroz moj notebook (trenutno XP SP3) je do sada prošlo dvocifren broj modema i trenutno je zakačen Huawei E170, a instalriani su ZTE622 i Huawei E1550. Moram da priznam da sam E220 najmanje koristio, ali koliko se ti uređaji uopšte i razlikuju? :)

Ako promeniš port, samo će ponovo da prekopira deo fajlova i onda možeš i taj port da koristiš.
Od juna 2008. koristim ove uređaja i desilo mi se možda 2-3 puta da je izbacio tu poruku da nije prepoznao uređaj, ali isključivo ako ga "čupam" i vraćam dok je pokrenuta aplikacija (ni tada se ne desi uvek).

Poslednja izmena:
Ja vec duze koristim e220 na xpsp3 i apsolutno nemam problema u radu s njim, koristim sw i drivere koji su na njemu.

Hajzl, probaj sam da uradis upgrade FW (ja sam svoj sam otkljucao i uradio upgrade, najnoviji FW za E220 je ovde) Takodje probaj sa aplikacijom mobile partner, jer sam i ja imao problema sa mobile connect aplikacijom koja ide uz huawei.

...

nikakvih nasilnih radnji nije bilo:d Znaci samo bocnem modem, startuje se autorun, instaliram aplikaciju, pokrenem aplikaciju... i greska!

Uklonim instalaciju, probam drugi port, sve ispocetka... i greska!

Uzmem sledeci modem... sve ispocetka... i greska!

Idemo dalje... sve ispocetka dok neki ne proradi. Taj kad proradi, onda radi.

Zamislite cimanje ako imate neki dvocifreni broj masina. Pa lepo da :wall:

da su moji modemi, budzio bih svasta ali ovako ne mogu. Telenor aplikacija je obavezna posto modeme koriste zaposleni i potrebna im je da lako proveravaju stanje i potrosnju.

Probacu sa firmware-om ali aplikacija mora da ostane.

...

Onda moras da nadjes FW koji Telenor ubacuje, ovaj je original huawei tako da ce Telenor aplikacija i sve ostalo biti izbrisano.

...

Ono sto sam zaboravo da spomenem je to da mi je poznat podatak da bi modem trebalo uvek stavljati u isti USB, znam ali to tako valjda mora:wall:

...

Ovo je do mikrosofta, tj windows nazalost tako radi, i kad stavis flesh prvi put u neki usb port (a vec je bio u nekom prethodnom), pojavice se ono "new hardware found" i instalacija drajvera...

Vrh Dno