Šta je novo?

Telenor prepaid - zaokruzivanje 60/1

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Jednostavno prelaženje na povoljnije pakete

19. decembar 2007. – U skladu sa tendencijama na srpskom tržištu mobilne telefonije, Telenor prelazi na jedinstven sistem tarifiranja za sve svoje pripejd korisnike, osim onih koji koriste tarifne pakete „Poruke“ i „Posle 4“. Nezavisno od tarifnog paketa, od 21. decembra razgovori će se tarifirati po sekundi nakon utrošenog prvog minuta.
Telenor svojim postojećim pripejd korisnicima nudi mogućnost da pređu na tarifni paket „Priča“ i time uštede i do 15 odsto u odnosu na svoje dosadašnje troškove.

Za korisnike tarifnog paketa „Priča“ cena SMS poruke od sada je svega 2,2 dinara, dok cena minuta ostaje 2,9 dinara.
http://www.telenor.co.yu/?section=about&page=5323

p.s. type greska u naslovu, neizmenjiva prepadi --> prepaid Izvinjenje :)

Poslednja izmena:
ovo je pokazatelj sta znaci konkurencija u srbiji, znaci ne privlaciti korisnike povoljnostima, nego - kad jedan zavuce, daj da svi to radimo...

19. decembar 2007. – U skladu sa tendencijama na srpskom tržištu mobilne telefonije, Telenor prelazi na jedinstven sistem tarifiranja za sve svoje pripejd korisnike

Ovo vredi istaknuti.

"U skladu sa tendencijama..." -> strasno

znaci ne privlaciti korisnike povoljnostima, nego - kad jedan zavuce, daj da svi to radimo...

Znaci da je vreme da reaguje RATEL i spreci ovo izivljavljanje nad korisnicima. Ipak neko i njima treba da pokaze da postoje i ovde neki zakoni i neko ko stiti korisnike.

Pre nego se neki zalete i predju na paket "Prica", evo sta je ispisano sitnim slovima:
"Takođe, promenom tarife se poništava preostali bonus kredit za taj mesec koji je dobijen u okviru rođendanske akcije."
Znaci ako resite da menjate paket, prvo istrosite bonus kredit.

Ko je dobio koliko bonus kredita u rodjendanskoj akciji i koliko je uplatio?

cek, cek.....wtf....ja to isto uradio sinoc, ali nemam 50 besplatnih poruka
kucam *121*5# i pise samo 150 din
izgleda da je ta akcije za dzabe poruke istekla

Kod Telekoma se ne vidi koliko imas besplatnih poruka, verovatno je tako i kod Telenora.

vidis kod mene recimo pise da imam jos 50 besplatnih poruka (*121*1#), ali mi nista jos nisu skinuli, a poslao sam ih oko 20.

Kot MTS.a vidiš besplaten poruke sa *103#

Već godinama ne koristim prepaid, ali ako su uveli zaokruživanje na minut, neka bar ukinu fiksnu nadoknadu.

Bolje neka prvi minut bude skuplji tj. neka napišu da od drugog minuta imaš neki popust, ali jako užno zvuči em prvi minut, em naplat uspostave....

vidis kod mene recimo pise da imam jos 50 besplatnih poruka (*121*1#), ali mi nista jos nisu skinuli, a poslao sam ih oko 20.

Da, ali koliko se ja secam, sa *121*1# se proveravaju besplatne poruke kada ti je aktiviran neki od tarifnih dodataka sa porukama. Mada mozda me i secanje izdaje, starim...:)

Kot MTS.a vidiš besplaten poruke sa *103#

Već godinama ne koristim prepaid, ali ako su uveli zaokruživanje na minut, neka bar ukinu fiksnu nadoknadu.

Upravo tako.

Potpuno je besmisleno drzati i nadoknadu i zaokruzivanje.

Da, ali koliko se ja secam, sa *121*1# se proveravaju besplatne poruke kada ti je aktiviran neki od tarifnih dodataka sa porukama. Mada mozda me i secanje izdaje, starim...:)

tako bi trebalo da bude, ali ja nemam aktivirane tarifne dodatke, znaci samo sam uplatio kredit i od tada tako stoji

Ja nisam shvatio. Prvih 60sec ti računa minut pa makar pričao 5 ili 45 sekundi, a posle prvih 60sec računa svaku sekundu?

Vidis da si shvatio, sta *****avas :)

A svi su dogovorili da cje Mobilkom <vip> doneti neshto dobro :) he he he :)

Pa i doneo je dobro , ali za operatere. ;)

Ipak je vip extra jak igrač dok je za 6 meseci rada (u nac.romingu), postavio tendencije razvoja mobilne telefonije kod nas. :)

Za one koji zavrsavaju razgovor u prvih 10-15 sekundi, ovo je poskupljenje. Kako naterati nekoga ko sve razgovore zavrsava u prvih recimo 30 sekundi da mu je svejedno pricao 20 ili 59 sekundi. Jos smo mi u divljem kapitalizmu kad se provajderi igraju sa nama kako hoce i jos se medjusobno dogovaraju kako da nas guze.

A za bonuse u Telenoru:
*121*1# bonus poruke
*121*5# bonus kredit

Dakle, zakinut sam za 50 besplatnih poruka....lepo je to znati :)

Ni ja nemam 50 besplatnih poruka. Je li ista akcija u pitanju(rođendanska promocija)?

Poslednja izmena:
Telenor je jednom broju korisnika tokom novembra dodelio 50 besplatnih SMS-ova, isti su bili obavesteni putem SMS-a te ukoliko niste dobili takav ili slican SMS nemate tih 50 SMS-ova. Kako kazu u Telenoru takvih akcija i slicnih ce biti jos zato praznite inbox.
Spremaju (u toku je ispitivanje trzista) se novi postpaid paketi i kod telenora i kod mt:sa se tarifiranjima 60/1 i 30/30, naravno sekunde su pitanju.

Poslednja izmena:
A mnogo su mudri ovi iz Telenora... ko je dobio 150 dinara bonus kredita, a ima aktiviran neki od sms tarifinih dodataka (SMS 50, SMS 200 ili SMS 400) kada pošalje sms ne odbijaju mu od onih uplaćenih sms-ova, već se svejedno prvo troši bonus kredit! Mislim, nije da me oštete time, već mi samo ukradu ono što su mi sami poklonili, ali jasno je koliko je to jadno.:mad:

ali ni ovo mi nije jasno da nekome daju 50 poruka a nekima ne,... ako je to rodj. poklon onda svima isto! Ima li neko link ka obavestenju da svakome daju taj kredit i poruke?

Ta akcija nije strogo vezana za rodjendan. Korisnici periodicno dobijaju smsom obavestenja da ce tog dana dobiti recimo 50 poruka ako uplate min. 200 dinara...

Ipak je vip extra jak igrač dok je za 6 meseci rada (u nac.romingu), postavio tendencije razvoja mobilne telefonije kod nas. :)

Samo kopiraju zapadne standarde i primenjuju ih ovde.

Uostalom, u Nemackoj je cena mobilne telefonije dosta visa nego u Srbiji. Ako se koristi Vodafone CallYa prepaid, jedna sms poruka kosta oko 20 evro centi, minut u mrezi je 30 centi a van mreze je 60 centi. Primenjuje se takodje 60/1 princip.

http://www.vodafone.de/privat/cally...openend-compact-aufladen/105271.html#ID119122

Najniza dopuna koja se moze uplatiti je 15 evra. Postoji i fazon da ako uplatite 50 evra na konto, onda je cena razgovora dosta niza. Ali ipak, ko jos uplacuje 50 evra na prepaid. Cene kod ostalih operatera se neznatno razlikuju, a min dopuna je 10 evra.

Kad dodjemo do postpaida, pogodnosti su drugacije nego u Srbiji, ali i dalje mi se cini da ono sto srpski Telekom nudi ipak predstavlja bolju ponudu za srpsko trziste.

Radi poredjenja, 1l mleka kosta 70 centi, 400gr Nutele 1.70, benzin je 1.45, a paket sa 650gr Kinder proizvoda kosta 4 evra.

Dakle, respektivno im je mobilna telefonija skuplja nego u Srbiji, ali ako se pogleda standard zivota, vidimo da su stvari ipak drugacije. Problem Srbije je sto je trziste vestacko, nema zdrave konkurencije i onda dolazimo do apsurdnih odnosa cena u odnosu na Nemacku.

Mene su isto *****ali,imao sam već aktivan tarifni dodatak "dodaj omiljeni broj" i kad sam uplatio 300 kinti i sutradan "dobio" na poklon 150 dinara,okrenem omiljeni broj nekoliko puta u toku dana,kad uveče kad sam proveravao kredit imam šta i da vidim,bonus ispario,pojela maca,pa sam pisao reklamaciju,mada se ne nadam mnogo,ali ako ne vrate bonus k***c će od mene više dobiti 300 kinti.:mad:
Ovo je toliko žalosno šta rade,jer mislim da bi nas najveći lopov na svetu manje potkradao i *****avao,a ne kao što rade ovi lopovi iz Telenora.

Poslednja izmena:
Evo da javim da posle reklamacije da su mi bez razloga otkinuli 150 dindži koje su mi prethodno poklonili,vratili su mi,ali nikakvo izvinjenje nisam dobio niti obaveštenje da je ispravljena greška,nego sam hteo da pogledam za svaki slučaj,kad imam šta da vidim,kredit je vraćen,a što je za pohvalu,ali izvinjenja nema,što nije za pohvalu.:type:
Šta da se radi,ipak je ovo zemlja Srbija...:rupa:

Vrh Dno