Šta je novo?

[Telenor] Obnova ugovora

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Za nekih mesec-dva mi istice ugovor u Telenoru, 4ta godina kako sam postpaid kod njih, pa me zanima da li imaju neki popust za starije korisnike ili da li postoji neka fora da ih iscimam za popust? Tipa da im pripretim da cu da predjem na drugu mrezu ili tako nesto. Paket na kome sam je Prenesi i Surfuj 1000 (oko 1850 din) a posto vidim da imaju novi uzeo bih Prenesi i Surfuj XL koji je skoro 2000 din. Dakle, da li ima neka fora da dobijem popust or not?

Takodje posto obnavljam ugovor koji telefon bi mi preporucili a da je do nekih 10-15k doplate uz gorepomenuti paket? Hvala unapred.

Pred istek ugovora cete verovatno zvati da ti ponude nesto za obnovu ugovora,ali iz mog iskustva ne ocekuj nista spektalurano.. Sve ljude ukljucujuci i mene, vukli smo ih za rukav da odobre popust za pretplatu,a obicno ono sto oni nude za produzetak ugovora je neki mob, bar tako su ljudima oko mene.
Inace ako ti odobre popust na pretplatu nemas pravo na telefon, ne znam da li to znas,ali tako je kod svih,znaci ili-ili pa biraj sta ti je potrebnije. Ja sam imala popust na pretplatu,sad cu morati da raskinem to da bih uzela mob
Pozz

Meni zapravo ne treba popust na pretplatu - ja bih bolji telefon tj ako moze veci popust na telefon. Znam da su bili neko vauceri za popust od 5000 din ali mislim da toga vise nema.

Ponudice ti nesto,sve zavisi od potrosnjempaze oni na stare korisnike nisu ko neki...

Ponudice ti nesto,sve zavisi od potrosnjempaze oni na stare korisnike nisu ko neki...

toliko su pazili na mene koji sam im 15god. placao po 100€ racune mesecno da su me izgubili zauvek ,)

sada placam drugima, a oni neka se slikaju :-devil-:

Nece ti nista ponuditi, osim 20% na pretplatu mozda. Ja sam korisnik bio preko 5 godina sa slicnom potrosnjom i nista nisam dobio. Tek kad sam raskinuo ugovor zvali su da nude 50% na pretplatu. Telefon nisu hteli da daju po nekoj nizoj ceni.

ja kad sam se prebacivao sa pis 500 na start,ponudili mi 20%.Ne znam zasto,al eto ponudili mi.

Racuni su mi bili ispod 2000 i koristim njihovu mrezu oko 2 godine.

U 99% slucajeva 50% popusta na pretplatu i da sam kupis telefon je mnogo bolja opcija.

Zvao sam pre par dana njihov kontakt centar, pitao da li ima neki popust za stare korisnike i rekao ako nema da mi objasne kako da prebacim broj sa Telenora na VIP posto kod njih taj isti telefon mogu da uzmem za dinar. Naravno devojka mi objasni i ja kao nema problema, prijatno i dovidjenja.

Malopre me zovu iz kontakt centra kao culi smo da hocete da predjete, zasto, ovo-ono i ja tu objasnim kako mogu da uzmem slican ako ne i bolji telefon za dinar uz slican paker i da mi ne se ne isplati da uzimam kod vas. Bum, 25% popusta na pretplatu koju ja hocu plus mogu da uzmem telefon koji hocu na rate. FAk jea!

I ne mrzi vas da morate da se cimate stalno kao ***** stalno, umesto da lepo mozete da dobijete bez cimanja kod druga dva uvek?:)
Sta bi sa onim da je vreme novac :)

Telenor ima vrhunsku uslugu sto se mene tice i nikad ne bih presao na Telekom a kamoli na VIP. A ovo nije cimanje vec "fora" kako da im izvuces popust i to je sasvim korektno.

Fora je da Vas ne cene ni 2 centa dok ne vide da vas gube;) A mislite da vas cene;)

Da li si ozbiljan? Ja uopste ne trazim da me cene ili ne znam ni ja sta dok god rade stvari kako treba. Svakako im mojih 2000 din mesecno ne pravi nikakvu razliku ali lepo je sto izlaze u susret pa makar i na ovaj nacin.

Par drugara je prebeglo sa Telekoma na Telenor, devojka sa VIP-a na Telenor. Znam dosta ljudi kojima je Telenor, ovakav ili onakav, i dalje najbolji. Ja apsolutno nikad nisam imao problema sa njima niti sam cuo da se neko na nesto zali.

Zato sto cute. Anyway komicno je...

Ma kapiram ja da treba vise da izlaze u susret korisnicima ALI ovo je Srbija i takav model poslovanja im ocigledno zavrsava posao. A iskreno mislim da imaju najbolju infrastrukturu pa se mozda i zato mangupiraju...

Ispravan rezon. Sta me briga dal me cene, ne cenim ni ja njih. Na meni je da se informisem o cenama, da znam gde mi je najpovoljnije. Ako hoce da izjednace ponudu/daju bolju, ostajem, ako im se ne isplati - dovidjenja, ima kome se isplati. Ima tu i ona druga strana, kvalitet i brzina usluge, ali nema tu velike razlike, bar ja nisam primetio, a imam i u telekomu i telenoru broj.

Ja ne znam kakvo je stanje u BG-u, ali ja osim vipa koji oduvek secka prilikom razgovora ne vidim neku veliku razliku izmedju telenora i telekoma.
Ustvari jedino za sada sa telekomom nisam imao problema, sa telenorom muku mucim jer tamo gde sestra ima vikendicu telenor stalno puca, dok mts ne.

Poslednja izmena:
Ne moras pokazati zube da bi dobio sto se drugde na lepe oci.
Kod Telenora moras pokazati zube da ne bi placao nekoliko puta vise.

To pokazuje da korisnike ne cene uopste. Vec imaju takav utisak ljudi..m

Ne moras pokazati zube da bi dobio sto se drugde na lepe oci.
Kod Telenora moras pokazati zube da ne bi placao nekoliko puta vise.

To pokazuje da korisnike ne cene uopste. Vec imaju takav utisak ljudi..m

Jel treba ponovo da se bavimo racunicom, da ti ne bi pisao da je par puta skuplje?
Aman covece, dosadan si. Trolujes temu sve vreme, bez konkretnih dokaza u prilog tvrdnje. Cenovnici su svima na sajtu i lako se proveri. Pa nismo veverice, svi umemo da racunamo.

Ono sto je stvari problem je to sto selektivno daju popust na pretplatu, bez potpuno jasnog kritetijuma i sto korisnik mora da pise protestne mailove ili podnosi zahtev za prenos broja, da bi uopste zahtev bio razmotren.
Do duse, poslovna logika im je ista kao svima - ako prodje, prodje.

Ne zezaj, pokazali smo da JESTE koji put skuplji. I to cak i ako moras da se cimas prodajom kupljenog telefona. Ovde je skuplje pakete cimanje a ne za jeftinije - za sta si se i sam slozio da je skuplji Telenor skroz koji put.

Uz to citaj bolje! Rekoh "DA NE BI PLACAO NEKOLIKO PUTA VISE", moras pokazati zube.
Za pakete od preko 1000-2000 dinara mesecno mi jos nisi nasao telefon koji vredi vise nego cena uz paket kod telenora. Tipa S3 uz paket od 2000.

Znaci - samo cimanje korisnika.

Poslednja izmena:
Ne zezaj, pokazali smo da JESTE koji put skuplji. I to cak i ako moras da se cimas prodajom kupljenog telefona. Ovde je skuplje pakete cimanje a ne za jeftinije - za sta si se i sam slozio da je skuplji Telenor skroz koji put.

Uz to citaj bolje! Rekoh "DA NE BI PLACAO NEKOLIKO PUTA VISE", moras pokazati zube.
Za pakete od preko 1000-2000 dinara mesecno mi jos nisi nasao telefon koji vredi vise nego cena uz paket kod telenora. Tipa S3 uz paket od 2000.

Znaci - samo cimanje korisnika.

Racunica koju si izvodio je bila mts sa 50% popusta uz ugovor a Telenor bez ikakve pogodnosti (ni popust, ni telefon za dinar, kad vec pominjemo.)
Ne mora covek nikakve zube da pokazuje da ne placa nekoliko puta vise.
Cena Mixnet L, PiS XL i Standard 700 je gotovo ista, a paketi su slicni. Promocije se menjaju, pa u zavisnosti od njih se moze menjati cena.
Dakle, ne mozes porediti akcijsku cenu jednog paketa, sa punom cenom drugog.

btw, evo ti Xperia M2 uz PiS XL, 1 dinar. U radnjama najnize 230e.

Xperiu M2 prodaj za 230e pa onda pricaj o toj ceni.
U svakom slucaju moras da se cimas... kod MTS-a udjes, potpises ugovor sa popustom i cao zdravo. U stvari mozes i da sedis kuci, donese kurir i potpises ugovor sa 50% popusta.
Da te Telenor ne bi kostao koji put vise - ti moras da se cimas. Ili da prodajes telefon, ili da ih "moljakas" za popust.

Ne treba braniti takvo ponasanje prema korisnicima. Jedno je platiti malo vise za bolju uslugu - drugo je cimati se da ne bi platio mnogo vise.

Xperiu M2 prodaj za 230e pa onda pricaj o toj ceni.
U svakom slucaju moras da se cimas... kod MTS-a udjes, potpises ugovor sa popustom i cao zdravo. U stvari mozes i da sedis kuci, donese kurir i potpises ugovor sa 50% popusta.
Da te Telenor ne bi kostao koji put vise - ti moras da se cimas. Ili da prodajes telefon, ili da ih "moljakas" za popust.

Ne treba braniti takvo ponasanje prema korisnicima. Jedno je platiti malo vise za bolju uslugu - drugo je cimati se da ne bi platio mnogo vise.

Jakog mi cimanja, porucis preko interneta i stigne za 3 dana...
Inace, uopste ne treba moljakati. Ja sam im poslao uljudan mail, gde sam naveo sta trenutno koristim i po kojoj ceni i sta zelim kod njih da koristim. Platio 2 racuna, na vreme i rekli su mi da mora da prodje i treci, pa da mogu da dobijem to sto sam hteo (popust 50%).

Jakog mi cimanja, porucis preko interneta i stigne za 3 dana...
Kako nije cimanje??? Porucis, stavljas oglase, cimas da prodajes...
U MTS-u potpises ugovor i gotovo.

Napravi razliku izmedju toga da ne volim Telenor i da Telenor ne ceni vas korisnike. Ne napadaj pogresnu stranuu :) Da ceni, nudio bi nizu cenu, ne bi cekao da se cenkate.
Niste firma sa prometom od 100.000 mesecno (za mobilne tarifa), pa da cenkanje itekako ima opravdanje, vec obicni korisnici.

A pitanje "da li vas ne smara da se cenkate" je na mestu, jer izgleda da je samo stvar prestiza... ko je kod VIP-a ce se zaliti na svaku sitnicu (mada je VIP def. veci pilicar :)). Kod MTS-a su ljudi koji cesto su kod MTS-a samo da bi imali razloga da se zale :)
A kod Telenora, stvari koje su iste kao kod druga dva operatera, barem meni izgledaju kao ista stvar, prolaze bez da se korisnici zale.

A pitanje "da li vas ne smara da se cenkate" je na mestu, jer izgleda da je samo stvar prestiza... ko je kod VIP-a ce se zaliti na svaku sitnicu (mada je VIP def. veci pilicar :)). Kod MTS-a su ljudi koji cesto su kod MTS-a samo da bi imali razloga da se zale :)
A kod Telenora, stvari koje su iste kao kod druga dva operatera, barem meni izgledaju kao ista stvar, prolaze bez da se korisnici zale.

Ja sam se zalio kod svih operatera mobilne telefonije, kod operatera kablovske...Uvek osnovano.
Oni svesno igraju na to da ljude mrzi da se cimaju.
Naravno, susretali su se i oni sa *****nim zahtevima itd. Treba ljudi da obrate paznju i sta i na koji nacin pisu.

Za pilicarenje se slazem i moje dosadasnje iskustvo je takvo da sam se vratio na Telenor. Daleko od toga da je sve sjajno, ali je za mene kao korisnika najmanje zamarajuce.

Vrh Dno