Šta je novo?

Telenor, mt:s ili Vip

eki86

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2005
Poena
320
Planiram da uzmem neki postpaid paket, ali bez ikakvih obaveza, znaci bez telefona. Uzeo bih neki najjeftiniji posto ne pricam mnogo ... dakle:

Mts - Mix 250 (50 min + 50 sms, 6.8 din/min, 2.9 din. uspostava, 2.5 din. sms)
Telenor - Prenesi 50 (50 min + 50 sms, 6.9 din/min, 2.9 din. uspostava, 2.5 din. sms)
Vip - 60 (60 min + 60 sms, 5.9 din/min, 1.9 din. uspostava, 1.9 din. sms)

meni se svidja mts, jer se mogu koristiti tarifni dodaci, dodao bih jos 60 poruka za 70 din i taman koliko mi odgovara. Telenor mi se najmanje svidja, ne znam sto. Vip mi se dopada zbog 60 min i 60 poruka ali opet mi minuti se zaokruzuju, tj. prvi se zaokruzuje ...

da cujem vas !

malopre sam procitao u nekoj temi da moze da se koriste dodaci, neko zvao korisnicki servis pa mu tamo rekli !

MTS zbog tarifnih dodataka.

MTS
UporedneTarife.gif

???

Ja imam postpaid MTS BEL 1000 , i 2 broja BEL 200
Tacno je da je najeftiniji operater u Srbiji zbog telekomovog monopolistickog poslovanja,ali uvek nekako se desi da posumnjam u visinu racuna koji mi dodje i uvek se po pravilu desava da mi se sumnja da kradu odnosi na onu kolicinu minuta namenjenih pozivima van MTS (uvek se nekako brzo potrose i zbog njih uvek predjem do 2-3 puta pretplatu.) Tacno je da dobijam i listing ali mislim sta mi on znaci kad obavis 2000 poziva mesecno bas cu da znam koliko mi je koji razgovor trajao,da li sam ga uopste imao itd itd.
Opet kazem da je moguce i da gresim,ali primetio sam da se to desava i nekolicini mojih prijatelja koji isto imaju veliki broj razgovora dok svi koji malo pricaju tj jedva da potrose pretplatu nemaju problema sa ovim.tako i ja sa ova dva broja na bel 200 tarifi,tu je sve ok
NARAVNO VRHUNAC GLUPOSTI JE STO TELEKOM SVE SVOJE TARIFE REKLAMIRA BEZ PDV-a,kao da ga mi necemo platiti,ali ajde valjda je marketing surovo polje u kom su sva sredstva u borbi protiv konkurencije dozvoljena,a to radi i VIP i TELENOR

Imam i telenor postpaid,neznam koja je tarifa (mesecna pretplata je oko 1200 dinara) i strasno me nervira to sto kod njih ti kao imas xxx minuta i xxx poruka i to je u okviru pretplate , ali nemas mogucnost da u toku meseca proveris koliko si od toga potrosio vec ti operater kaze da imas zaduzenje npr 5000 dinara,a to u stvari nije 5000 dinara jer se od toga oduzima xxxmin X cena i oduzima se xxxporuka X cena poruke i ti na kraju samo saznas koliko ti je zaduzenje,sto je po meni APSOLUTNO GLUPO!!!!!

Sad sam uzeo i VIP broj i iskreno jos neznam sta ce i kako biti ali mislim da je i njima slicna fora kao sa Telenorom,a TAKODJE MI IDE NA NERV i reklamna kampanja gde su oni kao najeftiniji u Srbiji prema svim mrezama,Tacno ali nisu spomenuli ona 2,nesto dinara koje naplacuju fiksno ako ostvaris vezu.Tako da ako imas 10 poziva po pola sata ok je,ali sta ako imas 80 poziva dnevno???? Ako hoces da zoves i fiksne tel i 064/065 i 063/062 i 060/061 sa mobilnog i nemas potrebu za mnogo poziva u toku dana onda VIP

U svim ostalim slucajevima MTS !!! jesu LOPOVI ali su NASI LOPOVI,i prilicno su jeftiniji od drugih,i oni to znaju ,zato su ima akcijske ponude dobrih telefona uz postpaid i ocajne i nepotrebne

Nadam se da sam pomogao
!!!:cigar:

Ljudi, pa imate tarifne dodatke i na Telenoru. Ja koristim tarifni dodatak za Internet i za Omiljeni broj. Tarifni dodatak omiljeni broj kod mts-a je da se ne naplacuju miunti, a poruke i uspostavljanje veze se naplacuje. A kod telenora se ne naplacuje nista od tog. Takodje, i telenor ima dodatke za poruke i jos i minute.

Dodatno, na mt:s stalno neki problem sa proverom stanja. A na telenoru svakog dana mozes da imas uvid u stanje racuna. Dodatno - ljubazno osoblje iz 9863 podrske.

Čekaj, kako se proverava stanje na npr. "prenesi" paketu?

uvek se po pravilu desava da mi se sumnja da kradu odnosi na onu kolicinu minuta namenjenih pozivima van MTS

Zato ja koristim MIX tarifne pakete, a tu je cena minuta ista za sve mreze. Pa i ne treba da saljem STNJE i sl. jer svaki mob. telefon u sebi ima brojac minuta trajanja razgovora tj. samo pogledam u telefonu koliko sam potrosio. Svakog prvog u mesecu resetujem brojac na telefonu.

:banana:

Koristio sam mts 2 i po god, tarifu bel 150. U pocetku sam se uklapao u cenu tarife da bi je kasnije sve vise "preterivao", i to u delu "prema drugim mrezama". Po meni je tu Vip uradio pravu stvar, toliko i toliko minuta prema bilo kojoj mrezi, i kucnim telefonima.

Pa vip je poslednji koji je uveo takvu tarifu. To isto imas na telenoru (prenesi) i na mtsu (mix). Jos ova dva operatera dozvoljavaju prenosenje neiskoriscenih minuta/poruka u naredna 3 meseca, na vipu toga nema.

Moj glas takodje za mt:s, imam bel 400 i prezadovoljan sam.
Na sluzbenom telefonu imam telenor karticu, takodje postpaid, ali ponekad se desi(pre jedno mesec, dva, se desavalo malo cesce) da im je mreza preopterecena i ne idu poruke, pozivi, itd., sto mi se na mts:s-u nikada nije desilo.

Zato ja koristim MIX tarifne pakete, a tu je cena minuta ista za sve mreze. Pa i ne treba da saljem STNJE i sl. jer svaki mob. telefon u sebi ima brojac minuta trajanja razgovora tj. samo pogledam u telefonu koliko sam potrosio. Svakog prvog u mesecu resetujem brojac na telefonu.

:banana:

svaka cast, ne mogu da verujem da se ovoga nisam setio, nego stalno kucam poruke kao ****** :D

Pa vip je poslednji koji je uveo takvu tarifu. To isto imas na telenoru (prenesi) i na mtsu (mix). Jos ova dva operatera dozvoljavaju prenosenje neiskoriscenih minuta/poruka u naredna 3 meseca, na vipu toga nema.

Koju tarifu!? Ovo o cemu ja pricam nemaju ni telenor ni mts, paket 325 (325 minuta za 1000din. + pdv) prema SVIM mrezama. Znaci nema 120 min prema 064 i 30 min. prema ostalim tj. BEL 150. Prenosenje minuta je prvi izbacio telenor pa onda mts.
koje min. da prenesem kad 30min. koje imam prema ostalima potrosim za 10dana? Minuti koji mi ostanu prema 064, mi ostanu i sledeci mesec, tako da prenosenje nema bas mnogo smisla. E sad, razliciti ljudi, razlicite tarife, pa sta kome odgovara.

Poslednja izmena:
Koju tarifu!? Ovo o cemu ja pricam nemaju ni telenor ni mts, paket 325 (325 minuta za 1000din. + pdv) prema SVIM mrezama. Znaci nema 120 min prema 064 i 30 min. prema ostalim tj. BEL 150. Prenosenje minuta je prvi izbacio telenor pa onda mts.
koje min. da prenesem kad 30min. koje imam prema ostalima potrosim za 10dana? Minuti koji mi ostanu prema 064, mi ostanu i sledeci mesec, tako da prenosenje nema bas mnogo smisla. E sad, razliciti ljudi, razlicite tarife, pa sta kome odgovara.
Ne mogu da verujem, jos ti napisem u zagradi, a ti opet teras svoje...
mrmilos ti je dao adresu za mt:s-ov paket, a evo ti i za telenor: http://www.telenor.co.yu/?section=private&page=3879

VIP su syse jer im je tarifiranje 60/1 sec, pa ko malo prica a ima puno poziva kao ja, ispade bezveze.. znaci 60 min = max 60 poziva

Trenutno su najbolji mix i prenesi paketi,a bas zbog karaktristika ovih paketa izbor mreze nije bitan

Ma gde to...to je sad najmanji problem...ako ces imati novi broj na duze vreme i ako uzmes neki besan paket sa dosta poruka i minuta...lako ce ljudi saznati tvoj novi broj

meni se malo desi da mi na mts roaming naplacuju jedno 2-3 meseca posto se vratim sa puta...

Kako je to moguće? Šta ti stoji u listingu za te mesece? Bio sam desetak puta na roamingu i nikad mi se to nije desilo. Tj. od prvog dana otkad sam na postpaidu stiže mi listing uz račun i nisam do sad imao nijednu reklamaciju (pune 4 godine).

edit: skeniraj jedan listing, baš me zanima kako ta prebacivanja iz meseca u mesec izgledaju uopšte i pod kojim su stavkama.

Poslednja izmena:
Vrh Dno