Šta je novo?

Telenor modem (Huawei e1552) i usb produžni?

jabree

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2007
Poena
405
Moja oprema  
Tablet
ne
Mobilni telefon
Xiaomi Note 8 pro
Pametni uređaji
najn
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam neko vreme Telenor internet, i prilično sam zadovoljan, ali hteo sam da malo pojačam hdspa signal jer tad radi najbrže, pa sam uzeo usb produžni kabl... dužine 3m. I sad modem svetli ali aplikacija prikazuje kao da ga nema, dok obična fleška radi na tom kablu (probao sam da vidim da nije do kabla) i sad kontam da nije predugačak za taj modem? Koja bi bila max dužina ako je uopšte moguće da se produži, možda je prevelik otpor ili mu nešto smeta? Nisam baš najstručniji za tu oblast pa zato tražim savet od vas forumaša :)

Predugačak je kabl, preveliki gubici. Možeš probati sa 1,5m, ali je opet neizvesno, jer je uređaj isprojektovan da ide direktno na USB.

Hvala na brzom odgovoru pretpostavio sam da je to u pitanju čim sve drugo radi a modem ne....

Kod mene radi sa 1.8m USB produžnog. Nabacim stick na prozor i mislim da bolje hvata. :)

Taj Huawei USB modem mora uvek da bude uboden u isti USB port u kome je bio kad si instalirao SW za njega, inace nece da radi. Proveri da li si produzni USB kabel ubo u isti port.
Pozdrav

Brate meni bez produžnog radi u sve portove, imam na netbuk-u 3 usb porta i po potrebi ga ubecujem u neki od njih, zavisno od toga gde stoji netbuk.... tako da nije to zbog porta verovatno je 3m predugačko, zameniću za 1,5m mislio sam prvo toliko da uzmem al reko aj mala je razlika u ceni bolje da uzmem duži....

zavisi od usb device-a, nekad se desava kad je kabl duzi od pola metra da se brzina USB-a prebaci na 1.0/1.1 standard umesto 2.0, a nekad i ne radi uopste kao u tvom slucaju.
tako me je zezao logitech usb hub, spor transfer, pa sam provalio da je zbog duzine kabla.

Poslednja izmena:
Zavisi i od device-a, a može da zavisi i od konkretnog kabla. Ako je loš kvalitet kabla dolazi do većeg pada napona na njemu i onemogućuje uređaju da dobije dovoljno struje za rad. Npr USB kablici za externe diskove imaju power vodove većeg poprečnog preseka od data vodova da bi smanjili pad. Zato većina istih neće da mrdne preko produžnog ili običnog kabla..

Da ne otvaram novu temu, zna li neko čime i kako da otključam ovaj huawei e1552 modem, nalazio sam po netu brdo programa ali svakom uvek fali nešto..... lakši način?

Nadji USB hub koji ima eksterno napajanje i problem ce biti resen.

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno