Šta je novo?

Telenor internet : USB vs PCMCI vs Express card

Ripper

Čuven
Učlanjen(a)
25.07.2000
Poena
650
Interesuje me po čemu su PCMCI card Huawei E660 i Express card Huawei E800 toliko bolji od standardnih USB modema da koštaju 5k dinara naspram 600din... ? Jel toliko bolji prijem signala ili ja nešto ne vidim ?? ,)

to je sve isto, samo sto je "elegantnije" resenje za laptop koji ima PCMCI ili Express card slot, cisto da ti ne visi USB modem
mada posto ovi noviji USB vishe liche na USB stick, nema ni to neke prednosti.

eh da, USB mozes i da nakacis na bilo koji racunar, npr. na desktop ako ti nestane net

veca teoretska brzina na pcmci karticama 7.2 naspram usb modema 3.6Mbps

S obzirom da nam je i 3.6 u praksi nedostižno, onda to i nije neki benefit :)
Mada, Telenor sada daje Havajca 1500, a on je 7.2, ako se ne varam...

Verovatno su im PCMCIA i PCIExpress kartice skuplje u nabavci i oni na sve vrste modema obračunavju istu subvenciju, tako da ovi "interni" (štrči im antena, koliko znam) više koštaju...

PCMCIA 3G kartica koju sam ja koristio je dobrano strcala iz laptopa i delovala kao jedna neprirodna budzevina. tako da sam je blagonaklono uvalio direktoru i uzeo za sebe USB :D

Hehe tako sam i ja mislio :) Znači da kažem koleginici da uzme USB i peva ;))

ne bih mogao sa 100% sigurnosti da tvrdim, ali sam video da se jedan Telekomov USB 3G modem kaci na 7.2Mbps, a izgleda ko USB flash

nemam pojma..i na kutiji pise 3.6

Verovatno sam se istripovao, jer kada se povežem, u konekciji piše 7.2....ili je to za MTS sa Havajcem 160? E, stvarno, koga briga :d
Ne psotižemo ni tih 3.6, a brže mi stvarno nije potrebno....samo da je odziv malo bolji :(

Nazad
Vrh Dno