Šta je novo?

telenor interet i ultra veliki ping??

pridji blize nekom Telenor repetitoru pa pokusaj opet?!?

Ispod 100ms jos nisam video ping,300ms je vec mnogo.

Nisam ga mnogo koristio prehodnih mesec-dva, ali do tada je bilo 150-180ms...

moras da razumes koja je funkcija tog uredjaja - da ti pruzi prenosni internet koji ti zavrsava mail, surf i sl. eventualno moze da se koristi i za VPN, ako te signal usere. i to je - to. sve ostalo je bonus...

moj savet ti je bio u smislu da probas ako mozes na drugoj lokaciji kako bi video da li se latency smanjuje ili je isto. ako ti smeta 300ms onda jedino ostaje da predjes na broadband nacin pristupa

Perpetual, približavanjem baznoj stanici ili testirnjem sa druge lokacije ili na drugom računaru ćeš proveriti da li je problem u modemu ili nešto drugo.

Pokušaj da zameniš modem u Telenoru. Može da se desi i da se kartica zatupavela, ali onda bi to bio zanemarljiv problem.

Kakav je protok kada povučeš neki fajl ili na www.speedtest.net?

Uopste nije pravilo da mora tako lose da radi. Net preko mobilnog moze da se koristi i za gamin sa latencijom ~50ms ako je tehnologija dobro napravljena. E sad da li nasi operateri nece da puste ili su im ti USB modemi losi to vec ne znam.

Ovaj screen shot ti je po svim parametrima u proseku, tako da nema mesta reklamaciji :)

Speedtest je sintetički servis, da li osetiš kašnjenje kada surfuješ i kada koristiš konekciju za svoje redovne potrebe? Recimo, sa 130ms će VoIP da radi OK, ali sa 300 će biti na granici upotrebljivosti....ne, bilo bi neupotrebljivo :)

uf 300ms je jos i extra ja nikad ispod 400-500ms nisam video na 3g-u.

Ukucaj u cmd ping benchmark.rs/forum
pa ces videteti koliki ti je ping prema bench forumu.

Pre ce biti da mora da kuca: ping benchmark.rs
:D
Forum je na istom serveru, a i ne mozes da pingujes nista osim hosta (poddirektorijumi na serveru dakle ne mogu da se 'gadjaju').

Moze i IP direktno: ping 85.17.237.70

Nego, citam ovo za ovaj Telenor - jel to prepaid ili postpaid intertnet? Sigurno isto sr. drugo pakovanje jel? Razmisljam se da uzmem dok imaju ovu akciju za 3000 din prepaid sa 3 GB protoka... treba mi samo za izuzetne prilike, mislim da ce zavrsavati posao ali taj ocajni ping mi bas ide na nerve posebno po cenama koje su uzasne (one doupne).

Ako moze pomoc oko ove stvari, posto mi je bitno, jer koristim internet povremeno.

"A posle ova 2 meseca da li se nepotroseni kredit samo zamrzava dok se ne dopuni ponovo ili se trajno gubi? Pretpostavljam da ovih 90 extra dana je period kada je protok zamrznut, a ako se ni posle 5 meseci ne dopuni trajno se brise. Am I right?"

Zvao sam KS i rekose mi da ako se ne dopuni u toku 60 dana, onda se kredit brise, a ako se dopuni u periodu od 60 dana onda se dodaje postojecem kreditu /sabira se/.

"Rok važenja internet dopune je 60 dana + 90 dana dodatni rok za dopunu"

Mada onda meni nije jasno cemu sluze dodatnih 90 dana za dopunu?

Ako neko ima drugaciji info - neka javi.

Pozdrav i hvala,
Sale

Nazad
Vrh Dno