u principu nista, ides normalno na net sa vec postojecim parametrima za gprs samo sto ce umesto ikonice koja izlazi kad si povezan, G- za gprs, E - za edge koji radi na telenoru, i 3G naravno za 3G, tebi pisati 3G i trebalo bi da kad surfujes skidas ili sta ces vec da radis, da radis brze. Evo meni recimo na N73 kad god se povezem na net pise E posto imaju za sad samo tu tehnologiju iliti 2.5G kod caleta na 6233 takodje izlazi E pri konekciji.e sada, postavio bih jedno pitanje, nisam se upustao u cackanje po telefonu, ali kako cu recimo moci pristupati 3G servisima sa n6233? sta kliknem, stisnem i tako to![]()
moguce moguce, ali mozda su kupili jos tj doneli norvezaniTelenor koliko sam ja upoznat ima samo par 3G baznih stanica koje im je Ericsson jos pre godinu-dve pozajmio da se upoznaju s tehnologijom... Voleo bih da me neko demantuje?
Telenor koliko sam ja upoznat ima samo par 3G baznih stanica koje im je Ericsson jos pre godinu-dve pozajmio da se upoznaju s tehnologijom... Voleo bih da me neko demantuje?
True. :type:Sto se Telekoma tice radi se punom parom i komercijalno pustanje u rad samo sto nije.
Telenor nama samo par baznih 3G stanica, imaju ih malo vise, nazalost tacan broj ti ne mogu-necu kazati(poslovna tajna).
kada razmisljam o 3G-u meni uvek pada na pamet koliko ce to da kosta?!!
3G je najbolji nacin konektovanja za ljude koje su u pokretu.
Imam PCMCI 3G karticu (MTN)...
Moram da priznam da je internet preko 3G-a brz i neverovatno stabilan (brzina konekcije je 1.8Mbps)...
Zato se uglavnom koristi 3G.
U drugim (kucnim varijantama) bas i nije isplativ jer je prosto skuplji (kao sto je mobilni impuls skuplji od impulsa fiksne telefonije).
[b]Croatia:[/b]
* VIPnet launched HSDPA network on the WinDays on April 26, 2006 @ 1.5 Mbit/s (available in Zagreb, Rijeka and Opatija).
* T-mobile launched HSDPA network on November 30, 2006 at speed of 1.8 Mbit/s with coverage same as UMTS network provided by T-mobile (most cities in Croatia including some towns)
Lupio i ostao ziv. 3G iliti UMTS ima maksimalan protok od 384 dl..
3G+ iliti HSDPA ima teoretske brzine do 15Mbs dl.
e to sam i ja video danas, izgleda da ce oni do kraja godine da puste u rad 3G, moze i tako imam i njihovu karticu ali bi bilo mnogo lepse da pusti i TelenorEno po gradu osvanuli MTS-ovi bilbordi sa ogromnim 3G. Znači li to da su pustili?
malo bi bilo previse da je samo za postpaid, jer opet vecina ljudi je na prepaid-u a svi bi hteli 3G, ja sam post na telenoru a prepaid na mts-u i sad ako mts pusti pre 3g nego telenor ja mogu da se slikam sa prepaid karticom, mislim da ako se pusta vec 3g da ce biti dostupan za sve korisnikeMislim da ce biti samo za postpaid....tako sam nacuo.
Ja malo malo pa na Novom Beogradu imam 3G ikonicu na telefonu. Jel to automatski znaci da mogu da imam i 3G vezu, sa istom karticom?
Ja malo malo pa na Novom Beogradu imam 3G ikonicu na telefonu. Jel to automatski znaci da mogu da imam i 3G vezu, sa istom karticom?
Lupio i ostao ziv. 3G iliti UMTS ima maksimalan protok od 384 dl..
3G+ iliti HSDPA ima teoretske brzine do 15Mbs dl.
Stabilnost i ostalo tek ne bih da komentarisem.
O svemu ovome sam, ukljucujuci informacije o tehnologiji i cenama u inostranstvu sam vec vise puta pisao na forumu i dovoljno je pretraziti ga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari