Šta je novo?

Telekomova "Besplatni ADSL" Prevara

bujooo

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2008
Poena
304
Verujem da je vecina ljudi cula za ovu akciju.
http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=snews&ui=28738
Kvazi dzabalesku se,kao i mnogo puta do sada,ispostavilo suprotno.
Za ADSL kod telekoma sam se prijavljivao nekoliko puta,dok konacno nisu poceli da vode evidenciju o prijavama.
Zadnju prijavu podneo sam krajem oktobra,a uslove za adsl sam imao polovinom decembra.
25-og sam dobio sms,a ugovor je potpisan 28-og decembra.
Zvao sam call centar nekoliko puta pre toga,jer sam imao par pitanja.
Da komentarisem koja gomila neuputnih/pogresno informisanih tupoglavaca tamo radi necu (to je vec opste poznato).
Ali to je vec druga tema...
Na moje pitanje ko ima pravo na besplatni adsl do februara,dobio sam odgovor "svi koji potpisu ugovor pre 31-og decembra.
Prilikom potpisivanja ugovora nisam ni razmisljao o besplatnom adsl-u,tako da nisam pitao (znam...konj sam,al sta da radim).
Na njihovom sajtu lepo pise,a i ljubazni ljudi iz call centra su mi takodje potvrdili.
Danas mi stize telefonski racun za period od 01.01.2008 do 31.01.2008, i imam sta da vidim
ADSL stavka u punom iznosu,a ni B od besplatnog.
Verujem da nisam jedini kome se ovo desilo,pa ocekujem da se jos neko javi.
Poslao sam mail telekomu,a u medjuvremenu mi je drugar skoknuo do telekoma u NS.
Objasnio je celu situaciju i dobio vrlo neobican i mutan odgovor.
Akcija za besplatni adsl je trajala u periodu od 15-og do 31-og decembra, i pravo na nju su imali samo
oni koji su "PODNELI PRIJAVU" u tom periodu.
Sve prijave pre tog datuma nemaju pravo,cak i ako je ugovor potpisan u tom periodu.
Kako sam ja to mogao znati?
Call centar daje pogresne informacije stalno(rekli su mi da ugovor mogu potpisati ja,a ne osoba na koju se vodi telefon
,pa sam dzabe otisao u NS i bacio 600din za put),a NS mi nije bas blizu.
Znaci nemam pravo?
E ali u isto vreme je bila i druga akcija ,poklon vaucer od 6000 dinara za kupovinu u ComTrade-u?
Vaucer sam dobio,mada ga nisam trazio a niko me nije ni pitao dali ga hocu.
Znaci imao sam pravo na vaucer ali ne i na besplatni adsl.
To mi zvuci jako sumnjivo...ili sam mozda paranoican?
Sa jedne strane,oni nigde nisu naveli ko ima pravo tako da tako peru ruke od toga.
Ali nisu ni naveli suprotno...
U ugovoru se ne spominju nikakve promocije i slicno,sto telekomu znatno pomaze.
Voleo bih da se jave svi koji su doziveli isto,a voleo bih da se jave i oni koji su dobili dzabe do februara (ako ih ima).
Mislim da zalbe i reklamacije nece uroditi plodom,ali mislim da takva prevara nesme proci neopazeno.
Na kraju krajeva,zasto da nekome poklonim svojih tesko zaradjenih 3000din (1.5 je brzina).
Sta ciniti ?

Meni jos u telekomu poceli da pricaju o nekom placanju, ja reko "izvinte tetkice, al ja sam pre nove god podneo prijavu" ;)

Meni je stigao jutros racun gde moram da platim za mesec Januar nekih 1500 dinara za ADSL ne pise zasta,podneta prijava 31.12,instaliran nov broj i prikljucen adsl isti dan.Tako da mi nije jasno zasta je ovo,a ona akcija AmEX itd za to ce dobiti tuzbu za koji dan od firme.

Ali kako protumaciti "Svi korisnici koji se do 31. decembra 2007. godine REGISTRUJU" ?
Meni je stigao jutros racun gde moram da platim za mesec Januar nekih 1500 dinara za ADSL ne pise zasta,podneta prijava 31.12,instaliran nov broj i prikljucen adsl isti dan.Tako da mi nije jasno zasta je ovo,a ona akcija AmEX itd za to ce dobiti tuzbu za koji dan od firme.
E ovo je bas misterija...
Barem bi ti trebao ispuniti njihove (samo njima poznate) uslove.
Jesi li ih zvao mozda ?
Ali dzaba ih i zvati,kad nema nikog uputnog.

"Ali kako protumaciti "Svi korisnici koji se do 31. decembra 2007. godine REGISTRUJU" ?"

Ovde postoji sansa da si vec registrovan ukoliko si igrao cola-nagradnu igru jer sam ja prilikom registrovanja za ADSL saznao za to, a mislio sam da je DIALUP nalog privremen(cini mi se da je to negde bilo navedeno)

Ali kako protumaciti "Svi korisnici koji se do 31. decembra 2007. godine REGISTRUJU" ?

E ovo je bas misterija...
Barem bi ti trebao ispuniti njihove (samo njima poznate) uslove.
Jesi li ih zvao mozda ?
Ali dzaba ih i zvati,kad nema nikog uputnog.

Ma dzabe da ih zovem,cale zna direktora i on kaze da sam ja prvi slucaj u Sapcu koji se bunio za ovo i covek kaze ja ne mogu tu nista a i nije on kriv.Poslacu dopis u ponedeljak za ovih 1500 dinara posto u petak nisam stigao a posto se radi o firmi mora sve zvanicno...

Svi korisnici koji se do 31. decembra 2007. godine registruju za korišćenje nekog od ADSL paketa Telekom Srbija, mogu da računaju na:

besplatno korišćenje ADSL-a do 31.01.2008. god. (naplata pretplate za ovu uslugu će se vršiti od 01.02.2008.god.)
priključnu taksu od 1 din. *
neograničen pristup, bez merenja količine prenetih podataka.
Izaberite jedan od naših ADSL paketa:

ADSL start, brzine: 256/64 Kb/s, mesečna pretplata: 999,00 din.*
ADSL 1, brzine: 0,5 Mb/s, mesečna pretplata: 1208,00 din.*
ADSL 2, brzine: 1 Mb/s, mesečna pretplata: 1811,00 din.*
ADSL 3, brzine: 1,5 Mb/s, mesečna pretplata: 2415,00 din.*
Registrujte se odmah i do 01.02.2008. god. Vam se neće naplaćivati pretplata za ADSL pristup Internetu.

*cene bez PDV-a

Ovaj tekst je jasan i nema sta da se doda.
Ono gde kaze "svi korisnici koji se registruju" je slicno kao "svi korisnici koji se prijave" i napisano je u tom smislu.
Osnova za tuzbu ima na osnovu zdravog razuma. Druga je stvar to sto zivimo u Srbistanu i sto se ne isplati povlacenje po sudovima.

Pozdrav.

Da li je to neki drugi text, ili isti onaj na linku koji sam ja postovao par postova iznad ? Ili ti nije radio net da proveriš ? :d
Konstatacija da je napisano u tom smislu mislim da ne prolazi na sudu, jer je bitno šta je napisano i kako a ne šta se mislilo. Po mojem shvatanju, registracija za korišćenje je u stvari potpisivanje ugovora, jer ti kada si se prijavio za uvođenje ADSL-a ne možeš da ga koristiš.

U Aprilu je bila neka akcija besplatno do 1.7.2008 ili 1.8.2008.
Tada sam se prijavio (u Aprilu), juče su me zvali da mi odobre prijavu... :d
Kakvi idijoti...

Znaci pre nego sto se opustite u saradnju sa telekomom oformite jedan pravni tim koji ce vam protumaciti te njihove akcije i traziti od njih to napismeno.:wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno