Šta je novo?

Telekomov modem i XBOX 360 problem

kitmarija

Cenjen
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poena
151
Uzela sam Telekomov Box paket i dobila ADB P.DG A4010G modem. Internet na laptopu radi ali XBOX 360 odbija da se zakaci na internet...dobijam poruku MTU error. Radnik iz tehnicke podrske mi je rekao da on to ne ume da poveze, a i kada sam telefonom pokusala da dobijem pomoc rekli su mi da je problem u konzoli a ne do njih. Ranije sam imala onaj beli telekomov modem i nije bilo nikakvih problema

Pokusala i kablom na Eth4. Na Eth3 mi je IPTV prikljucen...Mozda da pokusam sa 1 ili 2?

Pa pokušaj, a ako neće onda je možda stvarno do xboxa (mada ne verujem). Možeš i da probaš sa nekim drugim ruterom (pozajmiš od nekog), pa ako radi onda prijavi ovaj ruter kao neispravan i uzmi drugi

Ono što sam ja video na Telekomovim ruterima 1 i 4 je internet. 2 i 3 su IPTV. Probaj da se loguješ na ruter i promeniš vrednost za MTU na 1400. Ne zaboravi da snimiš i restartuješ ruter. Na netu sam nailazio da preporučuji da se probaju vrednosti u rasponu od 1350 do 1400.

Ruter pravio problem, stalno sam morala da ga restartujem, konacno su ga zamenili, dali mi neki njihov stariji model i sve radi kako treba- nema prekida a i xbox se zakacio iz prve! Inace izgleda imaju problema sa tim Pirelijevim ruterima i gomilu reklamacija

Ono što sam ja video na Telekomovim ruterima 1 i 4 je internet. 2 i 3 su IPTV. Probaj da se loguješ na ruter i promeniš vrednost za MTU na 1400. Ne zaboravi da snimiš i restartuješ ruter. Na netu sam nailazio da preporučuji da se probaju vrednosti u rasponu od 1350 do 1400.
Ovo ti prijatelju nema veze sa mozgom. MTU na ADSL ruterima treba da bude 1492 a MSS 1452. I ovo ti je optimum. Sve vrednosti ispod ovoga dovode do nepotrebne fragmentacije paketa, a ovo se dalje odražava na performanse.... Pre će biti da treba da se smanji MTU na samom XBOX-u ako ima uopšte podešavanja za to. ( P.S. Vidim da je problem rešen, ali informacije nikad nisu na odmet.)

Nazad
Vrh Dno