Šta je novo?

Telekomov JetSpeed - broj TCP konekcija ???

trx

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2004
Poena
619
dobih pre par dana Telekomov JetSpeed IAD-p2 (slicno onom uobicajnom, samo za ISDN i bez wifi-a).

download/upload ok, jacina signala solidna, sve naizgled radi, al' s vremena na vreme krene da me nekako cudno bug-uje: te iz cista mira ne moze da posalje/primi mail sa google-a (smtp/pop3), te ne otvori stranicu do kraja i sve tako nesto random.

osposobim mu SNMP i izlistam lepo vrednosti odatle, kad gle prijatnog li iznenadjenja:

TCP-MIB::tcpMaxConn.0 = INTEGER: 50

jel' to znaci da su zakucali broj konkurentnih TCP konekcija na 50 ili mene oci varaju?

jel' neko nasao nacin da se pristupi CLI-u ovog modema?
kod mene izgleda da su iskljuceni i ssh i telnet servisi. :(

Bio sam u Telekomu da zamenim ovaj Intracom NetMOD jer je preklapao linije i tom prilikom sam imao informativni razgovor u vezi uvodjenja ADSLa. Rekose mi bas za taj ruter da odlicno radi na ISDNu, dok na normalnim centralama pravi problem.

Elem, ono sto znam od ranije za taj ruter je da je u pitanju SMCov model 7908a, koji se specijalno pravi za potrebe razlicitih ISPa. U nasem slucaju brendiran je na Intracom, sto nije lose jer Intracom ima sjajnu podrsku u Srbiji.

Nazovi +381 11 20 40 500 pa pitaj za broj tehnicke podrske, ako tu ne bude rezultata, probaj da potrazis info na Google za SMC - verujem nesto ces iskopati.

Pozdrav.

Evo malo sam bunario i imao srece. Za napredna podesavanja moras pristupiti ruteru putem konzole preko serijiskog porta.

Username/Password
admin / tzlkisonpk

Ovo slike za povezivanje serijiskog [s desna na levo - GND, Rx, Tx]:
20t1638.jpg

Pozdrav.

huh... tako sam i mislio - imam taj user/pass, al' kroz web iface ne mogu da zavrsim promenu tih konekcija.

izgleda da mi ne gine otvaranje modema, a time i nisam bas odusevljen... :(

thx u svakom slucaju!

Evo malo sam bunario i imao srece. Za napredna podesavanja moras pristupiti ruteru putem konzole preko serijiskog porta.

Username/Password
admin / tzlkisonpk

Ovo slike za povezivanje serijiskog [s desna na levo - GND, Rx, Tx]:
20t1638.jpg

Pozdrav.

I jos konvertor nivoa sa RS232 na CMOS 3.3V, inace rizikuje da sprzi ruter.

a, kako se otvara modem? ne vidim ni jedan jedini shraf...

Nazad
Vrh Dno