Šta je novo?

Telekomov adsl ruter i wireless ruter problem!

one1

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
319
Dakle danas sam dobio adsl i pokupio iz telekoma ruter HUAWEI HG520c.
Povezao prema uputstvu i iz prve je sve pocelo da sljaka ko dan...Paket je onaj studentski od 4 Mb :banana:
Kako da spojim taj adsl ruter i wireless ruter TP LINK TL-WR340G i da imam net po kuci?
Imam Win 7 cisto da napomenem...
Unapred Hvala...

pa taj ruter sam ima wlan
treba mozda samo da ga aktiviras
ako mozes, postavi neke slike rutera

Evo ih i slike...
E sad na wireless ruteru su mi ostala podesavanja od wireless interneta tako da pretpostavljam da treba da ga resetujem ili tako nesto...A kod ADSL rutera nisam nista podesavao, samo sam ga spojio i on je poceo da sljaka..
Ako moze neko detaljno objasnjenje tipa zabodi ovaj kabel u tu i tu rupu i podesi te i te IP adrese...Stvarno se ne razumem i svaka pomoc bi mi bila dobrodosla....:crash:
Unapred Hvala..

Prilozi

• ADSL.JPG
    ADSL.JPG
    51 KB · Pregleda: 71
  • Wireless ruter.JPG
    Wireless ruter.JPG
    32.7 KB · Pregleda: 53
Ulogujes se u ruter pa ides na Basic>Wireless Lan>onda desno klik na Enable>i klik dole na Submit i to je to! Pogledaj screenshot.

Imaš pored on/off dugmeta taster za WLAN On/Off.
Taj HG520c ima WLAN, provereno ;)

Ne treba ti poseban ruter sa WiFi.

Gde ti vidis to dugme?

Prilozi

• Screenshot.jpg
    Screenshot.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
koji je to studentski paket? nema nista na sajtu.

Ulogujes se u ruter pa ides na Basic>Wireless Lan>onda desno klik na Enable>i klik dole na Submit i to je to! Pogledaj screenshot.

Gde ti vidis to dugme?

Iznad On/Off dugmeta imas plastiku u obliku latiničnog slova U sa ispupčenom tačkicom i pored njega piše WLAN. To ti je On/Off dugme za vlan (više kao stilizovani taster).
Popodne ću da okačim sliku HG520C, jer ako koza laže, rog ne laže.

HG520C je svakako WiFi varijanta

Iznad On/Off dugmeta imas plastiku u obliku latiničnog slova U sa ispupčenom tačkicom i pored njega piše WLAN. To ti je On/Off dugme za vlan (više kao stilizovani taster).
Popodne ću da okačim sliku HG520C, jer ako koza laže, rog ne laže.

Cek, cek pa mi govorimo o HG520C a ne o HG520S koji ja imam? Ja sve vreme mislim da je u pitanju HG520S i zato te pitam gde vidis to dugme. Istripovao sam se tako da mozete da zaboravite moj predhodni post (br.5). Sorry.

@Ben Dover
Kako koji paket. Zezas ili mislis ozbiljno? Pa ceo forum u diskusiji o telekomu (Telekom ADSL - diskusija) bruji o tome. Mozes tamo da procitas.

Poslednja izmena:
sorry, nisam video zaista. prosto, cim vidim "Telekom ADSL", dobijem instant alergiju, pa sam mozda zato prevideo, pretpostavljajuci da je to jos jedna u nizu tema u kojoj ga (zasluzeno) pljuju...
sad cu da pogledam, hvala.

sad videh, pa sta je tu bolje od beotela? u beotelu dobijes 6meseci gratis, a ovde 3. a cena ista kad uracunas pdv.

ili sam propustio nesto?

Bolje je to što ako si student za onih preostalih 9 (devet) meseci dok traje ugovor dobijaš 4Mb po ceni 1Mb, a ako nisi student dobijaš brzinu koju plaćaš i ne obračunavaju ti se impulsi za pozive u lokalu dok traje ugovorna obaveza.

hvala na odgovoru!

Uspeo sam!treba jos samo da se stavi WPA-PSK i to je to...radi kao sat...
Zahvaljujem puno

To ti je zastiata to ne mora da se stavi da bi radilo ;)

Trebalo bi da stavi neku zastitu posto se vecina nas seca teme : >>Zasto mi ne radi net koji kradem od komsije?<< :-devil-:

Vrh Dno