Šta je novo?

Telekomov adsl p2p problem?

arandjel81

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
301
Ovako imam paket 16 mbit/s i od pre 4-5 dana pojavio mi se ovaj problem :

Kada skidam torente veza mi ode skoro do maksimuma 1.4-1.5 mb/s ali posle 5-8 minuta padne na 20 kb/s i tu se drzi jedno 2-3 minuta pa opet skoci pa padne !

Upload mi je ogranicen na 10 kb/s tako da sumljam da je do toga , tracker je privatni !

1. Jesi proverio da li ti se mozda prekida konekcija kada se to desi? Kojom brzinom ruter/modem uspostavlja vezu?

2. Da li imas patchovan TCP/IP drajver? Pogledaj Event Log u Windowsu da li ima Event 4226, ako ima moras da patchujes drajver.

***, ne možeš očekivati od torrenata da tade na max brzini. Povuci DL sa nekog boljeg sajta (MS, nV, download.com) ili neku linux distribuciju, pa vidi jeli konstantna brzina...

Brzina je konstantna kad skidam sa http ili ftp ! 1.5 - 1.6 MB/S ( 700 mb za 7 minuta )

Moj problem su torrenti a tracker sa koga skidam je privatan i ljudi skidaju sa njih i sa vecim brzinama , ne bih se bunio da mi veza padne i ostane ali variranja od 1 mb su velika i zato me zanima jel ima neko jos ovaj problem ili je do mene ?

@audiofreak

brzina kojom ruter uspostavi vezu je : Bandwidth Down/Up(kbps) 16381 / 766

a u Pogledaj Event Log sam pogledao i naso ovo :

TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts. (Event 4226)

Ja imam winxp sp2 x64 !

Kako da patchujem drajver ?

Poslednja izmena:
Zaboravih da pomenem, mozda ne bi bilo lose da vrednost na koju povecas u patch-eru stavis i u uTorrent-u za net.max_halfopen. Znaci 50 konekcija u patcher-u, 50
konekcija u net.max_halfopen. Ja sam stavio 80, evo slika:

Prilozi

• uTorrent.jpg
    uTorrent.jpg
    69 KB · Pregleda: 74
TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts. (Event 4226)

To ti je to -- Windows ti gusi download. Treba da patchujes drajver.

Ja imam winxp sp2 x64!

Kako da patchujem drajver ?

Mozes da probas lvlord patcher ali koliko ja znam ne radi za x64 pogotovo za noviji drajver.

Mozes da pogledas verziju TCPIP.SYS i da potrazis i na netu ima li vec patchovan negde da se skine.

Poslednja alternativa ako to ne uspe je da ides u C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS pa da uzmes odatle TCPIP.SYS i da ga spakujes u RAR ili ZIP i okacis na Rapidshare i da mi posaljes link na PM pa cu ti ga ja srediti i okaciti negde.

Vrh Dno