Šta je novo?

Telekom Vs Isp

STIV

Čuven
Učlanjen(a)
02.07.2001
Poena
619
Za sada dobija TelekomFX FX
Postovani korisnice,

Telekom Srbija je 07.10.2002. objavio novi cenovnik kojim su
Internet provajderi diskriminisani tako da su cene pojedinih
servisa SAMO za Internet provajdere povecane skoro 20 puta(2000%).

Ovako drasticno povecanje cena usluga Telekom Srbija ce neizbezno
uticati na povecanje cena za krajnje korisnike nasih usluga u
znacajnoj meri. Molimo Vas za razumevanje sto cemo, u vreme kada
cene Internet usluga svuda u svetu padaju, mi morati da podignemo
cene nekih usluga i odustanemo od planiranih pojeftinjenja pojedinih
servisa.

Novi cenovnik se primenjuje od ponedeljka, 28. X 2002. na sledeci
nacin:

FIZICKO PRAVNO
SETUP 70 din 250 din
5 h 170 din -- din
10 h 325 din 500 din
20 h 620 din 940 din
40 h 1140 din 1840 din
100 h 2550 din 4000 din
200 h 4700 din 7600 din

Flat rate Dial-up cenovnik
FIZICKO
SETUP 70 din
1 mesec 2300 din

Za pravna lica, porez na promet nije uracunat.
,

E stvarno treba nesto preduzeti povodom ovoga. ALI KAKO???

Postovani korisnici,

Telekom srbija je 07.10.2002. objavio novi cenovnik kojim su Internet provajderi diskriminisani tako da su cene pojedinih servisa SAMO za Internet provajdere povecane skoro 20 puta (2000%).

Ovako drasticno povecanje cena usluga Telekom Srbija ce neizbezno uticati na povecanje cena za krajnje korisnike nasih usluga u znacajnoj meri.
Molimo Vas za razumevanje sto cemo, u vreme kada cene Internet usluga svuda u svetu padaju, mi morati da podignemo cene nekih usluga i odustanemo od planiranih pojeftinjenja pojedinih servisa.

Smatramo da jos uvek nije kasno da se utice na odluku Telekom Srbija a.d., koja je bazirana na diskriminatorskom odnosu prema Internet provajderima.

Ako zelite, mozete da posaljete poruke sa vasim misljenjem o ovom potezu Telekom Srbija na adrese ljudi za koje ocekujemo da mogu na racionalan i zakonit nacin da uticu na to da se ponisti ova odluka, kojom se ozbiljno ugrozava razvoj informatickog drustva u Srbiji.

S postovanjem,
Udruzenje Internet Provajdera Jugoslavije
spisak provajdera, nasih clanica, mozete videti na adresi http://www.isp.org.yu/clanice.html

Spisak licnosti i institucija kojima mozete pisati:

1. Zoran Djindjic, predsednik vlade Srbije, [email protected]
2. Marija-Raseta Vukosavljevic, ministar za saobracaj i telekomunikacije, [email protected]
3. Dragan Domazet, ministar za nauku, tehnologiju i razvoj, [email protected]
° Bozidar Djelic, ministar finansija, [email protected]
° Goran Pitic, ministar za ekonomske veze sa inostranstvom, [email protected]
° Aleksandar Vlahovic, ministar za privredu i privatizaciju, [email protected]
° Branislav Andjelic, direktor Zavoda za Informatiku i internet, [email protected]
° Dragor Hiber, predsednik Upravnog odbora Telekom Srbija, [email protected]
° Dragan Kovacevic, koordinator za internet Telekoma Srbija [email protected]
Ako smatrate da bi bilo korisno pisati jos nekim licnostima/institucijama slobodno im se obratite. Nas predlog je inicijalan i nije ogranicavajuci.

Sta treba da uradimo?

Ma mi smo najobicnija gov*a koje treba satreti od k*r*a. Ma bre j**u nas kako znaju i umeju. Sta treba da uradimo? Da im zagorcamo zivot bar onoliko koliko oni to nama rade. Postali smo najobicnije ovce koje samo bleje i prate svoje pastire gde god ih povedu. Uveli porez, skinuli nam siroku dostupnost programa i poceli sa uvodjenjem legalizacije (koju podrzavam, teoretski, samo sada neka mi daju pare da kupim koji programcic ili igru) i sada nam Inet cine jos nepristupacniji. Pa vracaju nas u mracno doba. I sta mi radimo? Nista, sedimo u stolicama i placamo, kao da imamo para za bacanje! Pisao sam pismo premijeru i naravno nisam dobio odgovor! Eto, a glasao sam za njih. I sj**ase me do koske. I sta sada da radim? U drustvu u kome se ja nalazim, sada bi lomili noge, vadili zube ili demolirali automobile ljudima koji nam se zamere. Izgleda sasavo, ali mene glava vise ne boli. Ja licno nisam za takvo resavanje stvari (ja sam se zatekao u takvoj sredini i sada vredno studiram da bih se odvojio od svega toga), ali ni od sedenja nema vajde. Ovima se izgleda osladilo da nas ka**ju i ili da se pobunimo pa sta bude ili da cutimo i kupimo dosta VAZELINA. Da li smo ljudi ili pic*e? Odlucite sada, dok nije kasno.

Valjalo bi ogranizovati nekakav protest, bojkot, ne znam ni ja...

Kao sto su amerikanci radili AT&T-u, da se gradjani masovno organizuju, pa da, recimo, 15 novembra u 12:00 sati SVI PODIGNEMO SLUSALICU !

To bi ih, barem malo, za*e*alo !!

Lemilica je napisao(la):
Valjalo bi ogranizovati nekakav protest, bojkot, ne znam ni ja...

Kao sto su amerikanci radili AT&T-u, da se gradjani masovno organizuju, pa da, recimo, 15 novembra u 12:00 sati SVI PODIGNEMO SLUSALICU !

To bi ih, barem malo, za*e*alo !!

Eeee... Bile su iste ove ideje kad su ukinuli 1poziv=1impuls u lokalu, i vidi sta imamo...FX

Sve sto mogu da vam kazem u ovom trenutku je da aktivno radimo na tome da se monopol Telekoma pretvori u prah i pepeo!:) kroz par mecesi imacemo drasticno drugacije stanje po pitanju telekomunikacija u Srbiji i regionu Jugoistocne Evrope, a gospoda iz telekoma ce se tada naci u veeeelikoooom cudu sta ih je snaslo. Nije da nisu bili upozoreni!

Potpuno se slazem sa Kostamojanovim misljenjem,
Dosta vise da nas je*u kao da smo ******, ako ima nacina da se sje*u go*na iz Telekoma spreman sam licno da ustupim svo potrebno vreme na 2 svoje masine. OVO VISE NEMA SMISLA FX FX

Pitanje za Marti Misteriju - ima li nesto u tvojoj prici opipljivo ???????

Za one koji koriste absolutok.net, vidim da su flat povecali za 30% (sa 900 na 1200 mesecno).
J***ga, prezivece se nekako. Valjda.

Koje su cene bile pre poskupljenja ?

Neki ljudi iz Telekoma pricaju da je pre poskupljenja link za provajdere bio za Dž ?

Šta je istina ?

Kazu da ce da se radi neki paralelan "back bone" koji ce biti nezavistan od telekoma i koji ce da popravi ono sto je telekom banda zasrala kada su srpske telekomunikacije u pitanju. Jer je to jedini nacin da se zaobidje telekom i njegov monopol.

A sto se tice neke pobune, pa ovde pola zemlje nije izaslo da glasa, zamalo da je seselj pobedio, o cemu pricate ljudi...
A kamoli pobuna internet korisnika, pa ljudi ne bi imali pojma kada bi se skupilo nas par hiljada sta hocemo.... :)

I malo cena u Hrvatskoj

Kuna ide koliko se secam osam za euro....

Prvo DSL:

HTdsl 384 Optima...............................199,00
(brzina prijenosa 384/64 kbit/s, uključeno 1 GB prometa)
- mjesečna naknada
- svakih dodatni MB prometa, kn/MB........000,60

HTdsl 384 Ultra
(brzina prijenosa 384/64 kbit/s, uključeno 2GB prometa)
- mjesečna naknada...............................380,00
- svakih dodatni MB prometa, kn/MB.........000,55

HTdsl 768 Optima
(brzina prijenosa 768/128 kbit/s, uključeno 3 GB prometa)
- mjesečna naknada................................480,00
- svakih dodatni MB prometa, kn/MB..........000,53

HTdsl 768 Ultra
(brzina prijenosa 768/128 kbit/s, uključeno 6 GB prometa)
- mjesečna naknada................................980,00
- svakih dodatni MB prometa, kn/MB..........000,50

Pa onda i ISDN o kome mi ovde mozemo da sanjamo...

Temeljni priključak 800,00
Preuzimanje ISDN priključka na postojeću telefonsku liniju 400,00

Mjesečna pretplata
Standard* (točka-točka) 89,00

* Osnovni paket dodatnih usluga sadrži: CLIP - prikaz broja pozivatelja, SUB - podadresiranje, CFU - bezuvjetno preusmjeravanje, CFNR - preusmjeravanje ukoliko nema odgovora, CFB - preusmjeravanje u slučaju zauzeća, 3PTY - konferencijski poziv s tri sudionika, HOLD - zadržavanje poziva, CLIR - ograničenje prikaza broja pozivatelja, na zahtjev. Za konfiguraciju točka-točka maksimalan broj osnovnih pristupa je 10.

Identifikacija dolaznog poziva.... Namoliti telekom da ukljuci ovo kod nas....

Vidi tko zove!

Startni paket usluge CLIP - prikaz broja koji zove, i dodatni uređaj za telefone bez zaslona, sada za samo 1kn!

Pretplata

Mjesečna pretplata Cijena [kn]
Pretplata za poslovne pretplatnike priključene na telefonsku centralu, po priključku - uključuje besplatan paket dodatnih usluga c)* (na zahtjev) 70,00
Pretplata za privatne pretplatnike**
- po priključku***
- vezane preko dvojnog priključka***
- za 2. liniju za istog pretplatnika, bez obzira na adresu
- za 3. liniju za istog pretplatnika, bez obzira na adresu 60,00
50,00
39,00

39,00
.

****** Na ovo obratite paznju ****** !!!

Napomena: HT ce svojim korisnicima detaljni ispis poziva slati bez nadoknade (potrebno je ispuniti zahtjev).
Namoliti telekom da vam da listing sa SVIM brojevima koje ste zvali da vidite kako ste potrosili impulse je kod nas ravno naucnoj fantastici, jer u tom listingu, kako ladno izjavljuju, nema svih poziva. Pa za koji ce mi onda listing ako nema svih poziva...... ali naravno, listing je tacan a spisak svih poziva se nalazi u centrali. LUDILO!!!!

* paket dodatnih usluga c) uključuje: konferencijsku vezu, povratni upit, poziv na čekanju, "ne smetaj", "skraćeno biranje", poziv bez biranja (uvjetni), ponavljanje posljednjeg biranog broja, prikaz broja koji zove.
** ne uključuje pretplate za korisnike HTisdn mreže.
*** u cijenu pretplate uključen je bonus od 10 kn.

Jednom recju, strahota, sta nam radi ta banda lopovska.....

Mica je napisao(la):
Kazu da ce da se radi neki paralelan "back bone" koji ce biti nezavistan od telekoma i koji ce da popravi ono sto je telekom banda zasrala kada su srpske telekomunikacije u pitanju. Jer je to jedini nacin da se zaobidje telekom i njegov monopol.

Republicki MUP, zeleznica, EPS, Vatrogasci, NIS, i jos par "firmi".

Normalno to nema veze sa nama obicnim smrtnicima. :(

Mica je napisao(la):
Identifikacija dolaznog poziva.... Namoliti telekom da ukljuci ovo kod nas....

Za ISDN prikljucak to nije ni dodatna usluga, vec se dobija uz sam prikljucak...bar meni ne naplacuju dodatno ;)

Nazad
Vrh Dno