Šta je novo?

Telekom vaćari sa brzinom?

malimilan

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
309
Da li ste možda primetili, da vam je brzina ponekad podešena na manju vrednost nego što bi trebala da bude? (u mom slučaju 1Mbps)

Koristim Jdownloader, skidam nešto sa rapida i primetim da ide oko 70-76KB/s... hmmm.. Pomislim..možda je opterećenje na serveru, mnogo ljudi se nakačilo. Padne mi na pamet da pogledam preko brauzera..192.168.... kad ono stoji 750 i kusur :zgran:

Ima dugme u Jdownloaderu za manuelnu rekonekciju..pritisnem ..sačekam.. 794 :zgran: :zgran:

Isključim iz struje, uključim... 829 (na primer) :zgran::zgran::zgran:

Probam opet na JD dugme.. vrati se 1023.. (mada i tu su ukrali 1 :p )

Skine se fajl sa rapida..rekonektuje se modem ..pogledam..opet nešto oko 850.. :mad:

Jutros je išlo fino..evo sad resetujem modem 5-6 puta za redom(na razne načine)..i ni jednom nije bilo preko 870
:mad:

Ne vaćari Telekom nego ruter/modem nemože da se "zakači" na veću brzinu zbog smetnji na liniji najverovatnije.

Ako lepo skidas sa private trackera, ima ces full brzinu download-a. Sve ostalo je zakrchenje.

@Falcon
Aha..ok..Hvala na objašnjenju. U svakom slučaju smor :(

@Expressionism
Nisam baš razumeo ali nema veze. Kad skidam sa rapidshare-a uvek mi je brzina max, koliko mi brzina veze sa internetom dozvoljava. Problem je što se ponekad sam modem podesi/poveže sa Telekomom i radi sporije...tako da bilo šta da skidam vuče sporije.

Pa misliosam ako skidash torrente. Na primer Isohunt ti nije private tracker, svako mozhe odatle da skida bez registracije. A to gushi i ne dozvoljava ti da izvuchesh max brzinu od download-a. Demonoid.com je private tracekr i tu ako skidash torrent, skidas ga u full brzini koju ti provider dozvoljava. A za rapid nisam siguran.

The total maximum capacity derived from summing the bits-per-bins is reported by DSL modems and is sometimes termed sync rate. This will always be rather misleading as the true maximum link capacity for user data transfer rate will be significantly lower because extra data is transmitted that is termed protocol overhead, a reduced figure of around 84-87% at most for PPPoA connections being a common example. In addition some ISPs will have traffic policies that limit maximum transfer rates further in the networks beyond the exchange, and traffic congestion on the Internet, heavy loading on servers and slowness or inefficiency in customers' computers may all contribute to reductions below the maximum attainable.

Izvor: http://en.wikipedia.org/wiki/Adsl

ADSL ce uvek na bilo kom provajderu imati manju brzinu nego Kablovski net.
1mbit @ adsl = 105kb/s
1mbit @ cable = 120kb/s
[real 1mbit = 128kb/s]

otprilike...

Pa to je sve relativno, ja imam 1 mbps i brzina downloada na adsl je oko 120 KBPS,

dal ja pisem turski..ili nisam lepo objasnio..

@Expressionism-aha, cuo sam nesto da ima razlike sto se tice torenta..bas za demonoid..hvala za info.. Ovaj rapidshare je ustvari brdo servera..pa je malo drugacije :)

@ostali
znam ja da ADSL realna brzina nije kao na reklami. koristim ga vec duze vreme, i da, bas ide oko 105. Poenta je sto se desava da se sam modem poveze sa telekomom i podesi na , evo sad mi se desilo, 670 i kusur. U samoj konfiguraciono/dijagnostickoj strani koja se otvara preko browsera se vidi ta cifra (ili kako god se to zvalo). Inace bi trebalo da uvek stoji 1023, sto bi trebalo da bude 125KB/s..radi oko 105..moguce da nekad radi nesto sporije ako je zagushenje ili sta ti ja znam..zavisi od servera sa koga se skida itd.
Valjda ste sad razumeli u cemu je problem...

ili nisam lepo objasnio..

@ostali
znam ja da ADSL realna brzina nije kao na reklami. koristim ga vec duze vreme, i da, bas ide oko 105. Poenta je sto se desava da se sam modem poveze sa telekomom i podesi na , evo sad mi se desilo, 670 i kusur. U samoj konfiguraciono/dijagnostickoj strani koja se otvara preko browsera se vidi ta cifra (ili kako god se to zvalo). Inace bi trebalo da uvek stoji 1023, sto bi trebalo da bude 125KB/s..radi oko 105..moguce da nekad radi nesto sporije ako je zagushenje ili sta ti ja znam..zavisi od servera sa koga se skida itd.
Valjda ste sad razumeli u cemu je problem...

iskljuci sve telefone po kuci i ukljuci/iskljuci par puta ADSL i ako se i dalje 'kaci' na manje od ~1024 (za taj 1023 pretpostavljam da ti je adsl setovan na ADSL2+) zovi telekom da ti provere smetnje na liniji a mozda je i problem ako si daleko od centrale

btw cudi me da nisi ukljucio SpeedUP koji je besplatan pa ces da imas onda na ruteru 2048 a brzina dl ce ti biti pravih 1mb tj ~125kb/s
https://www.telekom.nadlanu.com/secure/INTERNET/SpeedButtonPM.aspx

Meni kada sa mog servera sa koga samo ja skidam ide max 106KB/s a imam 1mbit....dok ortak na cable 1mbit skida 121KB/s

To je vec druga infrastruktura... Ne mozes to porediti

Nazad
Vrh Dno