driver je napisao(la):Daj Srbine, ne shtrecaj nas sa 'brzim vezama'. Taman sam pomislio da ce Telecom ispuniti obecanje od pre nove godine i prebaciti sve na digitalne centrale![]()
kada, da nije 1. aprila :beat:JoeKuboj je napisao(la):koliko ja znam, rekli su da ce nove centrale da prorade u aprilu![]()
austin je napisao(la):Da ne mesamo stvari - poprecne veze nemaju veze sa komutacijom , to su samo iznajmljene parice koje idu kroz kapacitete telekoma mimo komutacije (ne zavrsavaju u razdelniku, vec idu kroz VF i sprovode se dalje u mrezu do sledece odredisne tacke) u centrali i povezuju dve tacke (naprimer dvce filijale neke turisticke agencije...
pseto je napisao(la):ne znam da li hoce ili nece
ali obzirom da mi sa
analognim centralama
jako tesko uspostavljamo vezu sa
mobilnim ili digitalnim bilo bi
im pametno ako misle da
povecaju profit da nam
uvedu digitalne
Jedan od direktora je
na tv-u rekao da kada
prebace nekog na digitalnu
skoci saobracaj za 70 posto
a samim tim i profit te oni
planiraju da svima daju digitalne
samo se nadam da nece biti to
oni pcm-ovi
driver je napisao(la):2. Sto se tiche memodate, to je najveca prevara u istoriji neta, i uopshte necu da komentarishem...
Zato moja firma polako prelazi na wireless kao glavni vid komunikacije.austin je napisao(la):poenta cele price je da je do sada telekom iznajmljivao jednu paricu npr. (cija je cena bila pristupacna) a provajder bi kroz nju sa dsl-om furao sta je hteo(1-2Mbit/s) (i pruzao za pare razne usluge korisnicima)- sada telekom oce to da promeni , oce svoj deo kolaca, pa ce da svoje kapacitete (iznajmljene parice npr.) naplacuje po kolicini podataka propustenoj kroz njih a ne flat kao sto je to radio do sada.
Misha je napisao(la):E bre, pa evo vidite kako je lepo Austin rekao ovo za Telekom... hajde sad da se svi skupimo i damo neke pare za Telekom jer vidite kako su do sada bili fini i radili na svoju shtetu... mislim da bi zaista trebalo da im nadoknadimo te gubitke sa kojima je telekom radio do sada...
<ovaj post je ochigledno pisan ironichnim tonom, i verovatno ce biti obrisan od strane moderatora, ali morao sam ovo da kazem>
Pa eksperimentisemo sa usmerenim antenama raznih proizvodjaca. Trenutno nisam siguran sta sve koristimo, ali imamo funkcionalnih 4 para antena. Provajder nam je trenutno EUnet, ali sa njim je veza i dalje preko iznajmljene linije.JOBAH je napisao(la):DAndy, koju tehnologiju koristite i preko kog provajdera?
Uh, ne znam da li sam bas kompetentan da ti odgovorim na to posto nisam ucestvovao u montiranju. Znam da su uredjaji iz jeftinije klase, znam da je bilo problema oko izbora frekvencije, ali da sada radi kako treba. Brzina... ne mogu ti tacno reci, ali znam da sam kopirao neke velike fajlove i da je islo 200-300KB/s. Videcu da li mogu da saznam jos nesto ako te stvarno interesuje.JOBAH je napisao(la):Kakvi su rezlutati? Koje ste brzine postigli? Da li koristite klasicnu bezzicnu mrezu na 2.4Ghz ili?
Pa ono kao da forum ostane na nekom ozbiljnom nivou i sh'a ja znamaustin je napisao(la):sto bi ga neko brisao? tim pre sto se vecina ljudi (ukljucujuci i mene )slaze sa tobom - i ja sam u gornjem poslu ironicno pomenuo "svoj deo kolaca" ali sam zaboravio smajli![]()
Misha je napisao(la):u svakom sluchaju jedva chekam bolja vremena za net kod nas...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari