Šta je novo?

Telekom Torrent

SSJ_5

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2006
Poena
319
Imam uzasne probleme sa torrentima ... utorrent kaze "no incoming connections" i nekad prijavljuje da nisam forwardovao port, a nekad da mi je firewall ukljuchen (koji nemam, a pokusao sam da iskljucim i windows firewall i nije pomoglo.) i skida jako slabo (ispod 10, a imam 1024/128) ... kod telekoma sam ...

Poslednja izmena:
I meni se nesto utanjio poslednjih dana, privatni tracker, recimo 50seedera, 4-5 leechera, ja izvlacim 8-9kBps... Zlo.

A vi proverite forwardovanje.

Telekom adsl, 1024kbps paket, radi bez greske, svaki dan 6-8GB svucem, u zavisnosti od toga koliko ga prekidam

Takodje i kod mene.Sve je do pre neki dan super radilo,ali u poslednja 2-3 dana se vuku.Nije mi jasno,jer nista dodatno nije radjeno.Jedino,ako telekom nije zavrnuo slavinu!

I meni se internet vuce kao mrcina, a kao dupliran downstream!?

Kao sto kazu ljudi zadnja 2-3 dana vuku se torrenti kao mrcina.Rapid radi OK, ali torenti katastrofa.Ja cu sacekati par dana pa cu da ih zove, i lepo "meni su torrenti 50% stvari sta radim sa internetom pa cu da vam placam 50% cene.Molicu lepo." Sta njih briga sta ja radim sa mojim netom, da hakujem pa kriminalne radnje, ovako sta njih briga.

Kao sto kazu ljudi zadnja 2-3 dana vuku se torrenti kao mrcina.Rapid radi OK, ali torenti katastrofa.Ja cu sacekati par dana pa cu da ih zove, i lepo "meni su torrenti 50% stvari sta radim sa internetom pa cu da vam placam 50% cene.Molicu lepo." Sta njih briga sta ja radim sa mojim netom, da hakujem pa kriminalne radnje, ovako sta njih briga.

A inace su torrenti legalni?
Javi nam kako si prosao.

Nigde niti jedan ISP nije napisao da ti konstantno garantuju deklarisanu brzinu downstream-a, zar ne. Uvek mogu da se pravdaju radovima u centrali.

Javi nam kako si prosao.

Nigde niti jedan ISP nije napisao da ti konstantno garantuju deklarisanu brzinu downstream-a, zar ne. Uvek mogu da se pravdaju radovima u centrali.

Pa torrenti u principu i jesu legalni, uTorrent je u vlasnistvu Parramounta koliko ja znam, takodje sve te PtoP klijente i finansira USA vojska i sl. prema tome ne vidim u cemu je problem.Sa torrentima mogu da share-ujem i slike sa mog foto aparata prema tome sto je to
nelegalno??? :d

U svakom slucaju ako bude promene javicu, ja sam inace u Rakovici na centrali Kanarevo Brdo.

Javi nam kako si prosao.

Torrenti su legalni kao i bilo koji drugi p2p program/protokol. Ono sto nije legalno je da se skida zasticeni (copyright) materijal sem ukoliko nemas dozvolu vlasnika istog.

Brzina se nigde u principu ne garantuje ali je malo bezveze da od mogucih 52 kb/s za 512/64 ADSL brzina bude 10-20. To jednostavno nije u redu. Na zalost ovde su svi monopolisti pa je nemoguce bilo sta uciniti po tom pitanju. Juce me je tehicka podrska od mog provajdera ubedjivala kako je za sve kriv moj firewall a kada sam rekao da to nije tacno i da sa njihovog sajta sve leti ali da nista drugo ne radi kako treba rekli su mi da reinstaliram windows....sta reci...mnogo nas ima za ovakve pilicarske provajdere...

Poslednja izmena:
Kad bi se situacija koja se desava u mobilnoj telefoniji prenela i na internet dolaskom novih igraca kvalitet ADSL-a bi bio mnogo mnogo bolji i jeftiniji!
Nema svrhe govoriti o legalnosti ili nelegalnosti torrent-a, jer nema coveka koji sa ADSL-om ili Cable net-om ne skida torrent-e.
P.S. Skidajte i dalje torrente, a o legalnosti neka brine vlada.

Kad bi se situacija koja se desava u mobilnoj telefoniji prenela i na internet dolaskom novih igraca kvalitet ADSL-a bi bio mnogo mnogo bolji i jeftiniji!
Nema svrhe govoriti o legalnosti ili nelegalnosti torrent-a, jer nema coveka koji sa ADSL-om ili Cable net-om ne skida torrent-e.
P.S. Skidajte i dalje torrente, a o legalnosti neka brine vlada.

Ko ti je bre taj vlada??? :d

Torrenti su legalni kao i bilo koji drugi p2p program/protokol. Ono sto nije legalno je da se skida zasticeni (copyright) materijal sem ukoliko nemas dozvolu vlasnika istog.
.

Mislim da nisi u pravu. Bila je u Kanadi velika rasprava pre par godina, bas oko ovog pitanja. Debata je zavrsena odlukom da nije krivicno delo downloadovati bilo sta, nego uploadovati zasticeni materijal. Dakle ako skidas neku mp3 pesmu sa ftp servera, nisi ti odgovoran nego onaj ko je uploadovao tu mp3 pesmu. E sad, kod P2P je neresena situacija, a pogotovo kod torrenata, jer ti dok skidas ujedno i saljes. Inace nas krivicni zakonik ne poznaje ovaj problem - u Srbiji si kriv jedino ako prodajes piratski softver, dakle ako postoji jasna komponenta materijalne dobiti :)

Znaci, kod nas je legalno.
A sam protokol, svi jako dobro znamo da je legalan, tu nema diskusije.
A to sto oni kenj aju, to je zato sto su odavde, moze im se.

Mislim da nisi u pravu. Bila je u Kanadi velika rasprava pre par godina, bas oko ovog pitanja. Debata je zavrsena odlukom da nije krivicno delo downloadovati bilo sta, nego uploadovati zasticeni materijal. Dakle ako skidas neku mp3 pesmu sa ftp servera, nisi ti odgovoran nego onaj ko je uploadovao tu mp3 pesmu. E sad, kod P2P je neresena situacija, a pogotovo kod torrenata, jer ti dok skidas ujedno i saljes. Inace nas krivicni zakonik ne poznaje ovaj problem - u Srbiji si kriv jedino ako prodajes piratski softver, dakle ako postoji jasna komponenta materijalne dobiti :)

Da slazem se da i takvo tumacenje postoji.
No sve u svemu ko se petlja sa Copyright materijalom moze da se nadje pod udarom zakona ili zlih kompanija to je poenta :)...
Kod nas jos uvek ovo nije regulisano tako da mislim da u velikoj meri akcija koja ce se preduzeti zavisi od lokalnog tuzioca. Nesto se secam kroz maglu da je u Politici pisalo kako je nekom receno da tri meseca ne sme da napusta zemlju jer je skidao neki film pri cemu se kompanija ciji je film zalila. (dok kao ne odluce da li da ga tuze ili ne :) )...naravno nista mu se nije desilo ali ne znaci da u buducnosti nece biti nekih kazni.

Poslednja izmena:
Upravo downloadujem filmove preko TL-a i ide full brzinom od 114kb a na Telekomu sam ,1024/128 paket, tako da nije tacno da Telekom filtrira P2P saobracaj.

Upravo downloadujem filmove preko TL-a i ide full brzinom od 114kb a na Telekomu sam ,1024/128 paket, tako da nije tacno da Telekom filtrira P2P saobracaj.

Aaaa evo razbija 3-5kbs po torrentu.Mozda i ne filtriraju ali nesto rade pa rade, ako je tebi stalno bilo sve ok to je druga stvar.Znaci ISTI torrenti od pre 3 dana su pali sa nekih 90kbs na 15-25kbs.A kako bi to objasnio a nikakva podesavanja nisu dirana + povecao se i broj seedera na istim???Znaci i ako rade nesto treba da obaveste korisnike.

@Nostromo
Istine radi, zamolio bih te da ne siris dezinformacije na forumu kako Telekom filtrira P2P saobracaj jer to nije tacno. Dok ovo pisem, na yuwabits-u imam 114kb a do pre neki minut sam skidao sa TL-a istom brzinom. To sto je tebi pao protok na 3 torenta, moze da bude iz vise razloga a ne filtriranje. Recimo, protok na torentima moze da bude mali bez obzira na veliki broj seedera ako svi oni imaju mali upload ili ga ogranice.

LOL Jutros sam skrenuo telekomu paznju na ovaj thread .... Mislim poslo sam ima mail sa linkom i komentarom ... I kao kazu da zovem tehnichku podrshku povodom ovoga (kao posto vec nisam dao broj) ... A sta sa ostalom masom ljudi onda? XD

@Nostromo
Istine radi, zamolio bih te da ne siris dezinformacije na forumu kako Telekom filtrira P2P saobracaj jer to nije tacno. Dok ovo pisem, na yuwabits-u imam 114kb a do pre neki minut sam skidao sa TL-a istom brzinom. To sto je tebi pao protok na 3 torenta, moze da bude iz vise razloga a ne filtriranje. Recimo, protok na torentima moze da bude mali bez obzira na veliki broj seedera ako svi oni imaju mali upload ili ga ogranice.

Decko, isti torrenti ,ne drugi ne krs torrenti.Ukljucujuci i torrent sa preko 6000 seedera i jos mi pricas sta AKO svi oni ogranice protok.Daj ne pricaj.3 meseca radi extra i kad podignu brzinu ne valja vise, i da 512 bolje vuce P2P nego 1 mbs , daj bre covece o cemu ti pricas definitivno do Telekoma.

Meni sve radi super... 1024/128. BTW...

Ja skidam torrent koji ima isto 500+ seedera 13k+ leechera, pa jedva prebacam 25 kb/s.

To se zove neoptimizovanost swarma... Proguglaj malo.

CooLa jel mozes malo da objasnis to oko "neoptimizovanosti swarma"?
Hvala unapred.

Meni sve radi super... 1024/128. BTW...

Ja skidam torrent koji ima isto 500+ seedera 13k+ leechera, pa jedva prebacam 25 kb/s.

To se zove neoptimizovanost swarma... Proguglaj malo.

Ma stos je sto imam 3 torrenta na skidanju.Jedan je 12gb i skinuo je 79% sa prosekom od nekih 30-35 kbs.E sad nece da predje 7-8kbs.Sta jel su odjedanput svi na tom torrentu zavrnuli upload.Pa nije bas tako.Isto i sa ostalim.Takodje podiignem uTorrent i proverim port ono kaze sve super port forwardovan, ekstra.Dodjem i proverim port za 10-15-20 min "error" port nije forwardovan???U cemu je problem???Naravno torrenti se vuku 5-6kb, a surf ufff misaona imenica ko na dial up-u da sam.Mislim, u cemu je problem ako torrenti uzmu tih pisljivih 15kb od 110kbs sto onda ne mogu da surfujem.Modem je Hauwei i na Telekomu sam???

Ne mozes da surfujes zbog otvorenih konekcija koje klijent pravi. Smanji ih, pa probaj, ali se ne nadaj preterano.

Nazad
Vrh Dno