Šta je novo?

Telekom prblem!

drugar_iz_parka

Poštovan
Učlanjen(a)
20.05.2014
Poena
51
Od kako je pocelo sve ovo u drzavi nisam imao telefon ni internet naravno. Sad kad je sve sredjeno ping je poceo da besni,kad uradim test na speedtest.net (beogradski server naravno) izbacuje mi ping 35 dok svima ostalima varira od 8 do 14....kad sam pozvao telekom devojka me konstantno ubeduje da je to dobar ping i da telekom smatra sve do 70 normalnim pingom :wall: Bavim se kanterom vec 6 godina i znam da je prosto neprihvativo da ti na sprskom serveru bude ping 40...jel ima neko neko slicnih problema? :mad:

Aj jos reci da si iz Subotice ili okoline?:)

meni je ping ka nasim serverima oko 30 kad proveravam preko speedtesta, orion ADSL u pitanju, ranije je bio 8-10, ali od pre mesec i nesto dana je skocio, zasto ne znam, nisam ulazio niukakvu pricu

Od kako je pocelo sve ovo u drzavi nisam imao telefon ni internet naravno. Sad kad je sve sredjeno ping je poceo da besni,kad uradim test na speedtest.net (beogradski server naravno) izbacuje mi ping 35 dok svima ostalima varira od 8 do 14....kad sam pozvao telekom devojka me konstantno ubeduje da je to dobar ping i da telekom smatra sve do 70 normalnim pingom :wall: Bavim se kanterom vec 6 godina i znam da je prosto neprihvativo da ti na sprskom serveru bude ping 40...jel ima neko neko slicnih problema? :mad:

Od kada je kanter merilo za test pinga?

To je samo jos jedan pokazatelj pored speedtest.net a i u ostalim igricama je tako

verovao ili ne, za nase standarde sve ispod 50 se smatra odlicnim na adsl. predji na sbb ili generalno kabl, za koji vazi da imaju manje latencije, njima je normalan ping oko 10, za razliku od telekoma gde je oko 30.

Jeste u pravu si Telekom ima problem sa internetom.Najbolje se vidi pri multiplay-u sece, recka i zamrzava.Ruter mi je pored monitora i kada zamrzne poogledam internet diodu koja prestane da blinka.Uobicajeno je da blinka pri normalnom protoku.Pocelo je sa poplavama ali kakve to veze ima sa NBgd?

verovao ili ne, za nase standarde sve ispod 50 se smatra odlicnim na adsl. predji na sbb ili generalno kabl, za koji vazi da imaju manje latencije, njima je normalan ping oko 10, za razliku od telekoma gde je oko 30.
Čisto da spomenem (kad se već porede ADSL i kablovski net) da je ping na optici (Fiber to the Home) u proseku 1ms (a često i manji od 1ms, tj. 0,nešto) u "lokalu". Za VDSL nisam siguran, al koliko znam ping se kreće oko 5-10ms u "lokalu". Govorim naravno o realnim vrednostima. Dostupnost FTTH-a kod nas (za obične građane, tj. fizička lica) je poseban "problem"...

FTTH > http://www.speedtest.net/my-result/3519227263
(speedtest ping je izražen kao ceo broj bez decimalnih vrednosti, pa je zato ping 0ms).

Nazad
Vrh Dno