Šta je novo?

Telekom od 1. septembra NE DAJE user i pass (kako ih saznati)

marko_n

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2006
Poena
380
Danas sam bio da potpišem ugovor za ADSL kod Telekoma i je8eno popizdeo! :wall:
Kad misliš da te više ništa ne može iznenaditi i da si na sve gluposti oguglao, neka institucija u ovaj zemlji opet uspe da prevaziđe samu sebe. :mad:
Svi novi korisnici Telekom ADSL-a treba da znaju da neće dobiti svoj username i password i da su osuđeni da koriste samo Telekomov Havajski ruter.
Pošto nisam poverovao čoveku u korisničkom servisu, nazovem call centar i tačno je!!
Od 1. septembra više ne daju korisnicima user i pass i to je tako i ne može se ništa!

Ima li spasa, da li postoji neki način da se iščupa user i pass iz firmware-a modema i kako?
Reset modema ne pomaže, modem i dalje pamti Telekomov user i pass.

Pozdrav

Istu sam stvar chuo, ako je stvarno tako... promena provajdera.

CCCCCC koji dripci,ne mogu da verujem

Istu sam stvar chuo, ako je stvarno tako... promena provajdera.

5000din je za raskid ugovora penal.
Nakon što sam pročitao na brzinu ugovor i primetio da nigde ne piše user i pass, pitam da li ću to dobiti. Tip kao "naravno, naravno, to ću sad da vam odštampam". Potpišem ja ugovor, odem, sednem u kola i reko aj da bacim pogled na papire još jednom i tek vidim on meni odštampao user i pass za email nalog nadlanu.com! :mad:
Vratim se nazad i tek onda saznam ostatak priče, a ugovor već potpisao! :mad:
Tačno ću da im platim penal i raskinem ugovor ako ne saznam user i pass u narednih par dana jer ovo Havajsko čudo mi ne završava posao za ono što sam planirao! :mad:

Kako je dobra fora, od 1. septembra besplatan setup ali je zato penal za raskidanje ugovora 5000 dinara + fora sa user/pass

:laugh::laugh::laugh:

Ovo je delo nekog "evil genius" cisto da se zna cija je zadnja :Klanjanje

[/sarcasm] :mad::mad::mad:

Poslednja izmena:
I to sada znaci da npr. ne moze da se stavi bilo koji drugi ruter nego mora onaj ljubicasti sto blokira kada se ukljuci ICQ? Sjajno.

Poslednja izmena:
I to sada znaci da npr. ne moze da se stavi bilo koji drugi ruter nego mora onaj ljubicasti sto blokira kada se ukljuci ICQ? Sjajno.
dal je mogucje da ne rade ni instant messengeri??
necju recji da sam razocaran,posto se od njih nije moglo ocekivati bolje
:mad: burn mudafuckairs(leet speech:p) :mad:

Poslednja izmena:
Upravo tako. :mad:
Ili još gore ako nekom treba varijanta wireless rutera, pa da se na njega kače notebook-ovi.

@Falcon
Penal nije problem, to se znalo, posle godinu dana može da se raskine ugovor bez penala, u to sam svesno ušao. Ali ovo za user name i pass... Je8ote ja još uvek ne mogu da verujem.

Ko ne veruje neka okrene 0800-100-100 (besplatan poziv) i neka pita. Ne mora da ima ADSL kod Telekoma, mene nije ni pitao za konkretne podatke, nego čim sam rekao šta mi treba i zašto zovem dobio sam info da od 1. septembra ne daju user i pass.

ahm...a shta bi to tachno trebalo da znachi? Tj, shta se gubi time? Ne moze da se kupi drugi ruter/modem?

Ne kapiram sta oni imaju od toga!? Daju ti to chudo na koriscenje uz ugovornu obavezu koju ako raskines, sve placas. Sta ih briga ako hoces da stavis nesto bolje (jer svakako neces losije)? Mora da su zaposlili nekog "strucnjaka" skoro (preko veze, naravno), koji je prvo sto je uradio, preduzeo revolucionaran potez...

ahm...a shta bi to tachno trebalo da znachi? Tj, shta se gubi time? Ne moze da se kupi drugi ruter/modem?

Možeš slobodno da kupiš drugi ruter, al ćeš bez user/pass kombinacije moći da ga okačiš mačku o rep. :wall:

Tačno tako, ne možeš da staviš drugi ruter ili modem, jer ne znaš koji username i pass treba da staviš u podešavanjima.

EDIT: Preteče me DariusIII, nisam se setio mačke i repa :)

Poslednja izmena:
Pa, ako su te obavezali da koristish ruter koji "umre" kad pustish P2P, onda to ima smisla (za telekom naravno) ...

P.S. Promena provajdera, naravno i antireklama gde god se moze ista plasirati

Ja sam imao sličan problem pre više od godinu dana, dok Telekom ADSL nije bio dostupan fizičkim licima.
Meni user i pass nisu bili bitni, ali nikako nisam uspevao da se povežem na ADSL, pa sam ih zvao. Posle nekoliko prebacivanja lokala, čovek lepo proveri i kaže kod njiih je sve OK, ali ne vidi ni on mene.
Reko", daj da proverimo podešavanja rutera, kaže on može, verovatno je to. Daj mi user i pass. Ne može. Zašto? Korisnici sa statičkim IP adresama ne dobijaju user/pass zbog mogućih zloupotreba (?!?). I kako ćemo onda? Preko terminala.
Tako ti čovek meni izdiktira nekoliko linija komandi, ja ih ukucam u command promp i između ostalih linije su sadržale i user:xxxxx pass:xxxxx....što će reći, car nije hteo da mi da user i pass, ali mi ih je opušteno izdiktirao da ih otkucam :)

Ccccc...Pa ovo je za Jugoslava Cosica a bogami i za Kuzmana :d

Samo da Kuzmanovic dohvati ovaj thread,bice slicno onom clanku o SBB-u(na koji je hteo da krene granatom i tetejcem :D).Mislim Kuzma je komican i poseban lik,ali jedan takav je bas potreban za ovakav kriminal od strane Telekoma.Tiraz treba da bi se rasirila istina :)

Tako ti čovek meni izdiktira nekoliko linija komandi, ja ih ukucam u command promp i između ostalih linije su sadržale i user:xxxxx pass:xxxxx....što će reći, car nije hteo da mi da user i pass, ali mi ih je opušteno izdiktirao da ih otkucam :)

Evo vam resenja. :)

Samo da Kuzmanovic dohvati ovaj thread,bice slicno onom clanku o SBB-u(na koji je hteo da krene granatom i tetejcem :D).Mislim Kuzma je komican i poseban lik,ali jedan takav je bas potreban za ovakav kriminal od strane Telekoma.Tiraz treba da bi se rasirila istina :)
Ako se dobro secam, u jednom clanku je obecao ( Clanak bese o onim pismima sto su neki ISP-ovi slali korisnicima vezano za download itd ) da domaci ISP-ovi mogu ocekivati zestok "napad" sa njegove strane ukoliko nastave sa svinjarijama :d

Evo sta se meni danas desilo kad sam se prijavio za Adsl.Tip koji prima zahteve pita koji ces username i password, a ja sam kod njih vec imao username sa nekog jednomesecnog besplatnog dail upa.Proba on da promeni ovaj stari username nece.Zove nekog da pita i na kraju kaze nek ostane ovaj username i da mi novi password uz napomenu da mogu da ih promenim kad hocu.Sad ne znam.Da li svuda daju taj Krs od rutera,ja sam iz Krusevca.Kakva je majica Noletova.:cigar:

Zbog zloupotreba? Ljudi moji, pa ja na Sezamu imam uz ADSL i 10 sati (mislim da je toliko) dial-upa dnevno. Ako negde odem i treba mi nešto lepo se konektujem na svoj nalog i skinem.

Zar ste stvarno mislili da vas Telekom neće nekako zeznuti? Pa ni mi koji zaobilazimo Telekom koliko god možemo ne radimo to zato što smo blesavi, nego zato što znamo s kim imamo posla.

Možda se vide user i pass negde u fajlu kada se podašavanja rutera snime u config fajl?

Ja ne mogu sada da probam pošto sam na poslu...

HAHAHAHAHA... NE VERUJEM.....

Fora im je do yaya.... Samo ne znam cemu sluzi?

Ako moze neko meni, neupucenom :D, da objasni kakva zloupotreba...?

Fora, ako imas na poslu 2mb nalog, da mozes da se konektujes od kuce? :d
Ili p2p, mada meni radi i sa 882?
Ili je stvarno dosao neki "znalac" preko veze u firmu i resio da uzme sigurnost u svoje ruke?

Mislim... Telad.

Fora im je do yaya.... Samo ne znam cemu sluzi?

Možda da ljudi ne bi pravili PPPoE konekcije. Mada ne znam čemu to, kada firewall može i da se isključi, može računar da se stavi u DMZ, itd... tako da kada bolje razmislim verovatno nema veze sa P2P.

Možda je bilo nekih zloupotreba sa user/pass? Mada ne znam kako bi to bilo moguće...

Mozda su pravili probleme 3rd party ruteri i ADSL modemi usled nestrucnog podesavaja i menjanja raznih parametara... Citao sam po forumima razna upustva za tweakovanje ADSL-a i slicno...

Mislim, ne branim Telekom, samo razmiljam naglas :)

PS: Moram da se ogradim, posto cim neko spomene nesto afirmativno o Telekomu, odmah pocne drvlje i kamenje na njega :)

Sta reci, osim Telekom.

Treba im dodeliti pojam u Vujakliji.

Poslednja izmena:
Evo sta se meni danas desilo kad sam se prijavio za Adsl.Tip koji prima zahteve pita koji ces username i password, a ja sam kod njih vec imao username sa nekog jednomesecnog besplatnog dail upa.Proba on da promeni ovaj stari username nece.Zove nekog da pita i na kraju kaze nek ostane ovaj username i da mi novi password uz napomenu da mogu da ih promenim kad hocu.Sad ne znam.Da li svuda daju taj Krs od rutera,ja sam iz Krusevca.Kakva je majica Noletova.:cigar:
To što si dobio je username i pass za webmail nadlanu.com, to sam i ja dobio, i čak sam bio sulud pa sam probao i sa tim user/passom da se konektujem, međutim, nema šanse, nije to to.
Username je [email protected].
Majca je pijačarski adidas, i imaju samo M veličinu. Ako je to pored svega uopšte i bitno! :mad:

[off]Drvlje i kamenje po Delimiru[/off]

na ptt-u je mail username (mozda taj sa nadlanu) a password je broj telefona. Na drugim provajderima je obicno bio username@imeprovajdera za user i pass koji sam biras.

Poslednja izmena:
Možda se vide user i pass negde u fajlu kada se podašavanja rutera snime u config fajl?
Ja ne mogu sada da probam pošto sam na poslu...
Ruteru može da se pristupi preko FTP-a i da se prekopiraju svi fajlovi na hard. User i pass se izgleda nalaze u fajlu home\igd\ewa_b_data.dat, međutim, enkriptovani su.
Sad ako imamo nekog stručnjaka za enkripciju ovde na forumu mogao bi da se javi. Probao sam sa par hack alatki sa neta, međutim, ćorak. :(

Mozda su pravili probleme 3rd party ruteri i ADSL modemi usled nestrucnog podesavaja i menjanja raznih parametara... Citao sam po forumima razna upustva za tweakovanje ADSL-a i slicno...

I to je moguće...

Mada, može i bez username i passworda da se koristi još jedan router. Taj njihov se podesi samo da propušta sav saobraćaj (isključi se firewall - ip filtering, može i drugi router da mu se stavi u DMZ), isključi se DHCP i mislim da ima još par sitnica. Poenta je da mu se posiključuje sve šta nije neophodno da bi uspostavio ADSL konekciju. :)

Tako je kod mene podešeno, pošto mi drugi router nije ADSL (Linksys WRT54GL).
Meni taj njihov Huawei radi OK, ali je prilično bezobrazno da uslovljavaju ljude koji router moraju da koriste.

Jel neko probao lepo da ih zamoli za username/pass zato što (zbog nekih tehničkih razloga - izmislite nešto ,)) mora da koristi drugi ADSL router?

Vrh Dno