Šta je novo?

telekom menjanje brzine

cheyenne

Slavan
Učlanjen(a)
24.03.2006
Poena
320
Posto trenutno nerad korisnicki servis i nisam uspeo da nadjem odgovor na benchu,a mrzi me da cekam do sutra ....imam jedno pitanje,kada menjam brzinu recimo sa sadasnjih 512 na 1,skapirao sam da to mozes samo jednom u 30 dana znaci ako je danas 14.11 do 14.12...nego interesujeme kako to tarifiraju....i da li se posle samo vraca ili ja moram da vratim?

Telekom kaže:

Promenu brzine ADSL modema je moguće izvršiti jednom mesečno.
U slučaju promene brzine, usluga ADSL se tarifira po ceni prethodnog paketa do dana promene brzine i po ceni novoizabranog paketa od dana promene brzine.
Usluga će biti aktivirana za jedan radni dan.

I (naravno) ne vraća se samo već ostaje na novoj brzini sve dok je opet ne promeniš.

Posto trenutno nerad korisnicki servis i nisam uspeo da nadjem odgovor na benchu,a mrzi me da cekam do sutra ....imam jedno pitanje,kada menjam brzinu recimo sa sadasnjih 512 na 1,skapirao sam da to mozes samo jednom u 30 dana znaci ako je danas 14.11 do 14.12...nego interesujeme kako to tarifiraju....i da li se posle samo vraca ili ja moram da vratim?

Ja sam do sada menjao vise puta brzinu kada mi je bila potrebna brza veza i pravilo je jednom u mesecu ali kalendarski...
Znaci ako promenis 14.11. mozes da vozis na vecoj i ako si zavrsio posao i hoces da se vratis na 512 vec 1.12. to mozes da uradis....
Znaci ne moras da cekas 14.12.
Racunace ti 14 dana u novembru po 512(ili 47dinara) i 16 dana po 1024(ili 95dinara)

Ja sam do sada menjao vise puta brzinu kada mi je bila potrebna brza veza i pravilo je jednom u mesecu ali kalendarski...
Znaci ako promenis 14.11. mozes da vozis na vecoj i ako si zavrsio posao i hoces da se vratis na 512 vec 1.12. to mozes da uradis....
Racunace ti 14 dana u novembru po 512(ili 47dinara) i 16 dana po 1024(ili 95dinara)
e to me je i najvise zanimalo extar fora.....hvala!

Ja sam juce povecao brzinu sa 1 na 1.5 MBit ali ništa još. Prošlo je više od 24 sata.
PIH:trust:

i ja sam isto nista.....mislim da sam na sajtu video da kazu jedan radni dan.......podnet zahtev u sredu...1 dan cetvrtak....povecanje u petak...mozda su tako mislili....opet neki ljudi ovde na forumu kazu da je bilo za par sati!

kad sam menjao sa 256 na 512 mbit promenili su mi za sat, a ne za dan.

Poslednja izmena:
Ja sam takodje vise puta menjao brzinu i pri svakoj promeni paket je morao da traje najmanje 30 dana. Dakle ako je promena bila 15 okt, sledeca je mogla biti tek posle 15 nov.. Probao sam jednom posle 25 dana koriscenja, ali mi je paket promenjen tek po isteku 30-tog dana.
@undertaker75, kako si ti uspeo da promenis brzinu za krace od 30 dana, ne znam..

pre par meseci sam uputio mail sa pitanjem oko promene brzine i dobio odgovor:

Poštovani,

promena brzine ADSL paketa po zahtevu korisnika se ne naplaćuje.
Korisnik može podneti jedan zahtev za promenu brzine svog ADSL paketa u trideset dana, bez obzira na datum, kako bi nadležne Službe Telekoma bile u mogućnosti da korisniku obračunaju adekvatan iznos mesečne pretplate, shodno čemu, ukoliko podnesete zahtev za promenu brzine svog paketa 29.05.2007. godine, sledeći zahtev moći ćete da podnesete 29.06.2007. godine, itd.

S poštovanjem,
DIREKCIJA ZA USLUGE
Sektor za brigu o korisnicima
11000 BEOGRAD, Dubrovačka 35
Telefon 9813
Mail [email protected]

o tome smo vec postovali pre par meseci na strani http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=131418

Ja sam takodje vise puta menjao brzinu i pri svakoj promeni paket je morao da traje najmanje 30 dana. Dakle ako je promena bila 15 okt, sledeca je mogla biti tek posle 15 nov.. Probao sam jednom posle 25 dana koriscenja, ali mi je paket promenjen tek po isteku 30-tog dana.
@undertaker75, kako si ti uspeo da promenis brzinu za krace od 30 dana, ne znam..

pre par meseci sam uputio mail sa pitanjem oko promene brzine i dobio odgovor:

Poštovani,

promena brzine ADSL paketa po zahtevu korisnika se ne naplaćuje.
Korisnik može podneti jedan zahtev za promenu brzine svog ADSL paketa u trideset dana, bez obzira na datum, kako bi nadležne Službe Telekoma bile u mogućnosti da korisniku obračunaju adekvatan iznos mesečne pretplate, shodno čemu, ukoliko podnesete zahtev za promenu brzine svog paketa 29.05.2007. godine, sledeći zahtev moći ćete da podnesete 29.06.2007. godine, itd.

S poštovanjem,
DIREKCIJA ZA USLUGE
Sektor za brigu o korisnicima
11000 BEOGRAD, Dubrovačka 35
Telefon 9813
Mail [email protected]

o tome smo vec postovali pre par meseci na strani http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=131418

2 puta sam menjao sa 512 na 1024(u stvari prvi put je bilo cini mi se 256-512) a zadnji put sam bio na 512 20 dana i ostatak na 1536...s tim da je vracanje potrajalo nepuna 3 dana(mada je bio vikend)
to se lako moze proveriri i u samom racunu

meni su upravo promenili brzinu....znaci ipak moras ceo mesec da koristis!promenili su za 24h

meni su upravo promenili brzinu....znaci ipak moras ceo mesec da koristis!promenili su za 24h
Sto se tarifiranja tice u narednom racunu (za mesec novembar) platices cenu paketa 512 (od 01.nov - 15nov) + cena paketa 1024 (od 15nov do 30nov), srazmerno broju dana koriscenja. A sledecu promenu mozes izvrsiti tek posle 15.12. Ako sam dobro razumeo korisnicki servis.
@undertaker75. i dalje mi nije jasno kako si uspeo da promenis paket za manje od 30 dana

sad je i meni promenjena brzina i setio sam se da sam juce negde u ovo doba podneo zahtev. Ovo izgleda radi neka mašina sama ( Niko od ljudi nemenja brzine) sve je naštelovano da samo radi.

Nazad
Vrh Dno