Šta je novo?

Telekom IPTV na Linksys WAG320N

Apple

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2009
Poena
585
Moja oprema  
CPU & Cooler
5950x Full EK Water 2x360 Radiator D5 Pump
Matična ploča
MSI MAG B550 TOMAHAWK
RAM
Patriot Viper Steel 4400MHz
GPU
ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 Trinity
Storage
ADATA XPG GAMMIX S11 PRO 1TB; WD Black 1TB
Zvuk
Asus DGX
PSU
Seasonic Platinum-1000 1000W - SS-1000XP
Kućište
Fractal Define S2 Tempered Glass
Monitor
LG Ultragear 27GP750 1080p 240Hz
Miš & tastatura
Logitech Pro X Superlight White & Logitech G413
Ostale periferije
Raspberry pi 5 8gb
Laptop
MacBook Air M1 16/512GB
Mobilni telefon
Apple 14 Pro 256gb
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je ikako mogutje podesiti da radi Telekomov IPTV na ovom ADSL2+ modemu ? Trenutno ga koristim jer sam presao sa Telekomovog rutera na ovaj Linksys WAG320N ali ne znam da li moze i ako moze kako da podesim da mi radi IPTV :smoke:

Jel mogutje da niko nista ne zna :(

Evo ja da ti kažem, pošto poznajem taj ADSL2+ ruter jako dobro:)
Dakle, IPTV i bilo koji drugi ruter osim Telekomovog Huawei-a je, koliko ja znam, jako zeznuta rabota, odnosno, treba ti neki stručnjak iz Telekoma da ti "našteluje" ruter, pošto su, bar je tako bilo kada sam povezivao IPTV tastu i tašti, 2. i 3. port od četiri na ruteru rezervisani za IPTV i "naštelovani" isključivo za to.
Teoretski, svaki ruter može i mora da radi u bilo kojoj mreži, ali uz adekvatno podešene parametre.

Hm, poruka sa Cisco foruma ...

Just spoke with guy from Linksys. Realy WAG320N not support IPTV. And more Linksys doesn't have any ADSL routers with IPTV support (new WAG's line). In my oppinion it isn't good for brend like Cisco. I was belived in Cisco. But now I'm very upset. Before buying I don't found any information about IPTV on Linksys web site. Just advertisement that "...Great for media-centric applications like streaming video, gaming, and Voice over IP telephony...". Now... I'm not sure that it's true.... And may be other stanza on Linksys web is just a miths. :smileysad:

Šta da ti kažem.... osim da i ja koristim Linksys (Cisco) zato što moram, ali ne zbog ovog tvog (meni je radio kudikamo bolje od sadašnje kombinacije kablovski model + ruter - modem je, ***a, Cisco i zaglavljuje non-stop, pa moram da resetujem i modem i ruter), WAG320N je jako dobar uređaj, ne znam kako da komentarišem propust. Znam samo da je kao ADSL2+ ruter radio peerfektno, max protok je davao i preko žice i wireless, nikada nisam imao problema, resetovao sam ga samo 2x, kada je Beotel menjao brzinu, inače nije gašen.
Sad imam ASUS RT-N13U rev.B - jako dobar ruter, jedina mana mu je što ima podršku preko USB-a max za HDD od 1 TB i mora da bude EXT4, inače radi kao puž ako je NTFS ili HFS+, a i samo su read only.
Da ne zloupotrebljavam više temu, ti na kraju dođe do odgovora, na žalost takav je, kakav je:(

Ma da kako je tako je ja sam negde citao o tim ruterima da navodno ne moze iptv pa sam se i uverio u to. Nego nisam ga ni uzimao zbog iptv-a vec zbog adsl-a jel sam imao neki Telekomov koji je blagi uzas pa sam kupio Tp Link koji je silidan ali zapucava wifi, no da ne duzim pricu uglavnom to sto sam citao za te Linksys su neki modeli stariji i slabiji od ovoga pa sam mislio mozda ovaj moze , kad ono cvrc :D

Ja samo moj kineski Dynamode router uspeo da podesim za iptv. Potrebno je u parametreima konekcije podesiti one brojeve... 8/35 je za internet, a 8/37 je za iptv. Posle toga zakacis ethernetom setop-box i router i trebalo bi da radi. Nisam potrosio vise od 5 min da to poteram da radi. Doduse to je bilo pre godinu dana.. ne znam da li se nesto u medjuvremenu promenilo, posto sam vratio setop box posle perioda testiranja jer mi nije odgovarao izbor kanala.

^ nije bas tako jednostavno.
Odredjeni proizvodjaci imaju FW koji podrzava iptv konekciju. Generalno najbolje da pozveos telekom support da ti kazu da li postji fw za taj uredjaj koji podrzava iptv.

Ma vrnuo sam se ja na TP Link jer sam se uzeleo malo IPTV-a :p a sto je za neverovati cak mi je bolji ping na TP Linku :)

^ koj model TP-a na kom radi iptv ?

Ovaj model je u pitanju TP-LINK TD-W8901G , ako ti trebaju podesavanja za IPTV javi ;)

ok znam podesavanja samo me zaniam koja verziaj FW:) Nisam znao da tp moze da gura iptv ;) Jel isto ide na 3 port ?

Poslednja izmena:
Ima li podesavanja za IPTV za TP-LINK WR543G neko ?

Vrh Dno