Šta je novo?

Telekom alternativa u NS-u

BorisBeaM

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2014
Poena
355
Pozdrav svima!

Zanima me sta biste preporucili kao alternativu Telekomu u Novom Sadu?

Naime, do ovog meseca sam bio pod ugovorom uz 20/1 paket, koji, od kada sam se preselio u kucu pre koji mesec, ocajno radi (maksimum download od 1.2 do 1.3 mbps, upload do 0.7).
Nije ni u prethodnom stanu radio savrseno, isao je oko 14-16 mb, ali ovo je vec stvarno malo i cini mi se da je suludo placati 2000 za tu brzinu.

Kablovsku nemam.

Kontao sam da mi je najbolja opcija da prenesem fiksni kod nekoga (iako bi najidealnije bilo kad ni fiksni ne bih morao imati, posto ga ne koristim uopste) i tamo uzmem adsl. Da li je to izvodljivo, i koga biste preporucili?

Bitno mi je da imam pouzdan net, posto radim putem istog, i sto vecu brzinu (posebno upload, mada znam da od toga nista sa adsl-om).

Znaci alternativa je da alternative nema. :D Naisao sam jedino na EuNet (koji ima prilicno jadne pakete) i Orion koji nude migraciju fiksnog. Moracu da odem do Oriona da proverim, ali ne drzim se nade da ce imati pokrivenosti u ovom delu grada (pocetak Veternika).

Вероватно би ти сваки адсл лоше радио, није ту проблем до Телекома него вероватно до лоше парице. Не знам зашто да пребацујеш фиксни код некога па тамо узмеш адсл, једино да пређеш на неку другу врсту телефоније, рецимо кабл са њиховим телефоном. Ако немаш ту опцију, тражи нешто треће или пробај да ургираш у Телекому да мало среде линију.

Gledao sam da prebacim fiksni jer je jeftinije kad su u paketu net i telefon, a i skupa mi je pretplata kod telekoma buduci da fiskni bukvalno ne koristim (nemam ni uredjaj...). Kablovku tesko da mogu imati ovde, poprilicno sam izolovan, ali provericu svakako. Ne znam ni kakvi su troskovi kod uvodjenja, verujem da bi se nakupilo.

Sta bi trece preporucio?

Ne pada mi nista na pamet sto bi moglo lepo raditi ovde... Jos mi najpovoljnije ispada da uzmem 10-ak mtel kartica, uplatim roming paket pa ih teram svaku po malo (mobilni net mi ide oko 22/3). :D

Telekom sam ganjao, svaki put kazu da ce poslati ekipu i nikom nista... Ograde se da oni nude DO 20 i to je to. Da su mi barem dali da predjem na 50/2, cisto da mi je racun manji, ali ne daju...

Konacno u Srbiju stigao 100/100 za adekvatne pare. Steta sto ne u Bg i okolinu.
P.S. ovo je dokaz koliko nas deru ostali provajderi sa svojom jadnom ponudom

Poslednja izmena:
Јел ово неко пробао? Понуда је реално добра и може да буде разлог да се и други промене.

Koja ponuda?

Vrh Dno