Šta je novo?

Telekom ADSL-U cemu bi mogao biti problem

Wolf1

Cenjen
Učlanjen(a)
13.01.2013
Poena
160
Pozdrav svima.Evo,posle 6 godina obnovih ugovor i uzeh paket 20/1 Mbit.Brzina nije kao sto bi trebalo,vec je 16Mbit,a u testu na speedtest prikazuje oko 13.5 Mbita.
Razumem da brzina zavisi od dosta faktora,ali mora se priznati da je lepa razlika.Sve sam ovo prijavio Telekomu pa cekam reakciju tehnicke sluzbe.
Ono sto bih vole da mi neko pojasni je sledece.Na spratu mi se nalazi samo ADSL internet,a u prizemlju je samo IPTV (drugi telefonski broj).
Telefonski kabal koji dolazi do kuce je jedan.Ono sto me buni su razliciti parametri na oba rutera,tj bolji su na ovom gde je samo IPTV.
Pogledajte sliku pa mi recite na sta bi trebao Telekomu da skrenem paznju.
Hvala u napred!

Untitled-1.jpg

Imas dosta vise suma na sporijem modemu. Problem moze biti kucna instalacija(kabl, telefonska uticnica) ili losa konzola na koju je nakacen tvoj telefonski kabl na banderi. U prvom slucaju za pocetak promeni uticnicu, a ako to ne pomogne, cekaj Telekom da provere spojeve na njihovom delu instalacije.

Zvali me danas iz Telekoma,kazu da je cela linija dobra i da je to maksimum sto parica moze da izgura,kao i da kod ovih brzina SNR margina je gotovo uvek na nizim vrednostima.
Prikljucnicu sam prekontrolisao i dotegao kontakte koji su bili olabavljeni.Ono sto sam primetio je da nema gresaka (CRC,FEC,HEC),bar za sad i da je se Max.Bandwitdh malo povecao.
prikljucnica.jpg

Vrh Dno