Šta je novo?

Telekom ADSL + torrenti = najzad spas

DieH@rd

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2008
Poena
495
Vec vishe od pola godine koristim Telekom ADSL i nikad mi torrenti nisu dobro radili [sem sa vremena na vreme kad se nakacim na neki privatni tracker dok me ne kickuju]. Danas sam nasao resenje dok sam pokusavao da aktiviram Greedy Torrent program [lazira kolicinu upload-a, odlicno radi].

Naime sve sto je potrebno je podesiti uTorrent-ov HTTP proxy na adresu koju vam Telekom Router dodeli za IP4 protokol. Port za download mozete staviti koji ocete, samo proverite da je otvoren. [ili otvorite ceo router sa DMZ-om, ili samo portforwardujte taj jedan port]. Ako ocete i GreedyTorrent i u njega podesite na isti port.

Evo svih podesavanja u "slikovnoj" formi.
25oxxrq.jpg

5v38e1.jpg

Danas skontao da su public trackeri proradili, tako da se nadam se da ce ovo pomoci josh nekome. [imam win7 i Huawei 882 modem, Kula].

Poslednja izmena:
Hheh ovo je dobra stvar. Ja za u torent koristim neshto slicno,uTorrent Ultra Accelerator
slican fazon,samo nishta nisam podeshavao :p

Nekima torrenti rade dobro, ali sve koje znam iz Kule imaju problema sa njima...

@Die ...

Ne znam da li si mozda probao sa otvaranjem porta u ruteru????

Mislim ja ovo vozam vec 2 godine bez obzira na menjanje sistema i radi savrseno.

I razmisli koji je razlog sto te kikuju sa svih privatnih torenata i sto ne mozes da ostvaris neke brzine

Ako si na Telekom ADSL-u, oni ne rade shaping saobracaja tako da ne vidim poentu za ovim

Poslednja izmena:
Kikuju ga zato sto verovatno ne vraca ono sto skine... Taj program je manje vise poznat svim privatnim trackerima, tako da nemoj puno da se nadas, uglavnom provale narocito bolji torrent trackeri.

Ne znam ja sam na jednom privtnom trackeru i super radi vec godinu dana
Sto se tice mininove,i tamo se pokazalo mnogo dobro,tako da se ne zalim

Mininova je public tracker i na njemu ti nije bitan ratio. Pa na boljim privatnim trackerima poput TL tesko da ces moci koristiti takve programe, oces prvih par dana i onda ban ip :)

A zar je bitan ratio i na private torrent trackeru? Mene kad banuju promenim IP, uclanim se pod drugim nickom, otvorim fake mail na gmail-u i to je to.

Poslednja izmena:
Mini nova jeste public,medjutim,koliko sam ja primetio a dobro sam primetio uTorrent Ultra Accelerator povecava broj Sidera a smanjuje broj leechera,a kako to radi? Nem pojma
Ko neveruje neka proba :wave:

@Monk Psycho
Spomenuo sam u prvom postu za otvaranje portova, naravno da sam to odradio kod sebe odavno. Al to nije pomoglo.

Vec vishe od pola godine koristim Telekom ADSL i nikad mi torrenti nisu dobro radili [sem sa vremena na vreme kad se nakacim na neki privatni tracker dok me ne kickuju]. Danas sam nasao resenje dok sam pokusavao da aktiviram Greedy Torrent program [lazira kolicinu upload-a, odlicno radi].

Naime sve sto je potrebno je podesiti uTorrent-ov HTTP proxy na adresu koju vam Telekom Router dodeli za IP4 protokol. Port za download mozete staviti koji ocete, samo proverite da je otvoren. [ili otvorite ceo router sa DMZ-om, ili samo portforwardujte taj jedan port]. Ako ocete i GreedyTorrent i u njega podesite na isti port.

Evo svih podesavanja u "slikovnoj" formi.
25oxxrq.jpg

5v38e1.jpg

Danas skontao da su public trackeri proradili, tako da se nadam se da ce ovo pomoci josh nekome. [imam win7 i Huawei 882 modem, Kula].

Konačnooooooooooo....

I meni proradilo!Sve sam bio probao osim ovoga.

Hvala!!!

Aj',živ bio!

:guitar: :cigar:

Packy na dobre privatne trackere mozes pristupiti samo preko pozivnice, a negde i nema vise pozivnica. Pa ti svaki put trazi od nekog pozivnicu kad te banuju, a to je svakih 5 dana ukoliko ne popravis ratio :D

Nisam shvatio pitanje. Ako je pitanje za fake upload, za tu namenu program No1 je Azureus schu mode 2.5.
Ako je pitanej za Telekom. Ortak je na njima i nema bas nikakvih problema. Centrala Borca.

Packy na dobre privatne trackere mozes pristupiti samo preko pozivnice, a negde i nema vise pozivnica. Pa ti svaki put trazi od nekog pozivnicu kad te banuju, a to je svakih 5 dana ukoliko ne popravis ratio :D

Pa nije bas tako. Trackeri na koje ja idem su otvoreni povremeno za slobodan ulaz. Tako da uglavnom posle ponoci nadjem slobodan ulaz na njih i ponovo se ulogujem. Radio sam to vec nekoliko puta. A i nisam sad neki heavy downloader da za dan ispunim bonus da me banuju. Kod mene nalog traje nekih mesec-dva dana.

Pa na boljim privatnim trackerima poput TL tesko da ces moci koristiti takve programe, oces prvih par dana i onda ban ip :)

Koristim TL vec skoro dve godine uz pomoc Azures-a i Shu mod-a. Jos uvek sve sljaka, UL skoro 1.7 puta veci od DL-a. :)

Isto tako lik koji mi je poslao pozivnicu koristi istu kombinaciju, ali jos duze od mene.

Ratio: 24.958 Uploaded: 97.22 GB Downloaded: 3.90 GB Slots: Unlimited slots

I to bez ikakvih varanja. Zatrebace nesto da se skine hitno, pa bolje da regularno uploadujem...

Nazad
Vrh Dno