Šta je novo?

Telekom ADSL staticka u dinamicku - kako?

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
Kako da prebacim da mi nije staticka adresa na telekomovom adsl-u, hocu dinamicku. Jel treba nesto da zovem njih ili moze preko nekog njihovog online servisa?

Po default-u jeste dinamička IP adresa, a vrlo moguće je da se ne menja svaki put kad se konektuješ već kad istekne "lease" IP adrese.

Uobichajeno je da se usluga statichke IP adrese dodatno placa. Kao biznis paket ili kao doplata uz postojeci paket. Poshto je tako, a svaki provajder ima svoja pravila, najbolje da ih pozovesh.

Uobichajeno je da se usluga statichke IP adrese dodatno placa. Kao biznis paket ili kao doplata uz postojeci paket. Poshto je tako, a svaki provajder ima svoja pravila, najbolje da ih pozovesh.
e to me zanimalo, ja sam uzeo za firmu 512k ali sam uzeo staticku adresu, i provalio sam da mi ne treba jer se placa mesecno 3186 din, malo van pameti, znaci najbolje da ih zovem. Zvacu ih posto inace i ne radi adsl, samo sto sam uzeo modem danas i potpisao ugovor, verovatno jos nisu aktivirali kod njih ili ko zna sta li je. Kuci imam dinamicku adresu 1024 paket radi sve kao doxa

evo kako se radi prebacivanje iz staticke u dinamicku, okrene se lelekom, onda ti oni kazu da moras da platis penal od 6000 za prebacivanje na dinamicku i kompletnu pretplatu za narednih godinu dana i onda dobijes dinamicku, i opet se pladca pretplata mesecno posle, u prevodu, bolje mi je da cutim na statickoj.

Treba da platish 6k din. i 12 pretplata? Uzas... Ja bi promenio provajdera.

Ahhaha pa onda jos neka tamo dva penala od nekih tamo par hiljada dindzi:d

ma nisu normalni bre, no *** greska je moja tj caletova, kad je hteo staticku za firmu a sad nece jer nema potrebe. Videcu ako uspem nesto da izmuvam da ne platim toliko

Nazad
Vrh Dno