Šta je novo?

Telekom ADSL Packet Loss 88%

Pe11e

Slavan
Učlanjen(a)
22.02.2011
Poena
210
Moja oprema  
CPU & Cooler
12900K + Kraken X63
Matična ploča
ASUS Z690 Prime D4
RAM
Kingston Fury Renegade 3600mhz 32GB
GPU
Zotac RTX 3090 OC
Storage
M2
Zvuk
Creative SB X-Fi
PSU
Asus ROG STRIX 1000W
Kućište
MSI
Monitor
AOC 32" 1440p
Pristup internetu
  1. Optički internet
Izludjuje me vise taj packet loss od 88%. Sve je bilo ok dok nisu poceli da dizu brzine.
Najgore od svega sto net radi normalno, tj. radi normalno uglavnom, jer ponekad moram 2-3 puta da kliknem na link da bi poceo da ucitava stranu, verovatno zbog gubljenja silnih paketa.

Bilo koji server isti rezultat, samo ping varira naravno. Na pintest ne bih ni isao da nije pocelo da warpuje u igrama online, i to kao iz star treka da sam izasao.
Zvao sam tehnicku podrsku, i posle bukvalno 2 sata drndanja telefona da se dobiju, lik mi ne pomogne nista, rekao mi da pingujem google iz cmd-a, kao da je izmislio toplu vodu. Svo vreme mu pricam da je ping u redu, u pitanju je ogroman gubitak paketa, on opet kao papagaj "veza vam je u redu, ping je u redu". I usput naravno bio je neljubazan.

Bitna stvar, testirao sam vezu na oba sistema, xp i win7, ista stvar - packet loss 88%. Ah da, pingovao sam i preko pingplottera neke adrese, na par mesta je gubitak 100%!
Sve sam pokusao, resetovao ruter 10 puta, vratio mu factory settings, proveravao kablove, konekcije, brisao history iz mozille...

Ima li neko resenje? Ako ispadne da je centrala u pitanju ubicu se cackalicom. :)

Hvala unapred!;)

Poslednja izmena:
sva sreca meni je ok, mislio sam da je do telekoma globalno!

I ja sam primetio da nešto ne štima od "povećanja", a imam lelekom adsl na dve lokacije. Počeo sam čak da sumnjam na neki teški malver.

Ne znam sta je bolje u mom slucaju, da bude globalno ili lokalno. :D

Jel to potvrdjeno?

Nesto mi cudno da jedan deo korisnika telekoma nema problema, drugi ima. Onako laicki bih rekao da telekom ima jedan link ka evropi, zato mi cudno. Gresim? :)

edit:

Iskljucio firewall na ruteru sa velikom dozom skepticizma, i gle cuda:

@thrash
Hvala za tip of the day!

E sad mi nije jasno da li mnogo rizikujem iskljucivanjem firewalla?

Poslednja izmena:
Kako se isklucuje firewall na ruteru ? :trust:

kucas 192.168.1.1 u adress baru u browseru, user i pass su "telekom", ides na firewall -> disable, pa save settings :)

Neće ni da izmeri packet loss, evo posle trećeg pokušaja.

Ima veze za port forwarding-om, ja sam nesto cackao, forwardovao neke portove i tad nije hteo da meri.

^Ja sam pokišavao iz opere 11

E sada lepo pozovete te "neljubazne cike" pa im se izvinite preko telefona.

^Ja sam pokišavao iz opere 11

Probao i iz Opere,prolazi sve uredno
35541921.png
...mada sam probao sada ponovo i pingtest iz chrome-a...ovoga puta prosao,tako da mislim da ipak nije do browsera:trust:

Vrh Dno