Šta je novo?

Telekom ADSL od oktobra 2006-te!

Evo kao jedan od korisnika telekom ADSL-a, da i ja prokomentarisem. Cena za ufur jeste 5900 din, sto jeste malo bezobrazno. Za te pare se dobije modem (Thomson 330), spliter i odlicna ADSL tehnicka podrska koju je nazalost nemoguce upotrebiti zbog birokratskih zavrzlama u samom telekomu. Sto se tice samog ADSL-a, pustili su signal 1 dan po potpisivanju ugovora, jedini problem je bio sa kreiranjem korisnickog naloga kod samog Telekoma, jer se zahtev podnosi u direkciji za mreze, a nalog se kreira na sasvim drugom mestu. Ali posle malo izgubljenih zivaca i telefonskih razgovora i to je sredjeno. Kakva ce agregacija biti u ostatku grada ne znam, ali ovde u kumodrazu DL (512) je zakucan na maximum konstantno.

Pozdrav

@kosmos
Samo jedno pitanje. Taj Thomson je sada tvoj ili si u obavezi da ga vratis u slucaju raskida ugovora?

Mislim da se Telekom nece bas pretrzati sa uvodjenjem ADSL iz jednog prostog razloga, kojeg kako vidim niko da uoci.

Naime, svi zaboravljaju da skorasnjim dupliranjem cene impulsa u lokalu Telekom ubira veoma lepe pare od ljudi koji internetisu.Da ne pominjem da su u mnogim zemljama lokalni impulsi besplatni. Ispravite me ako gresim, ali sat vremena na internetu kosta minimum 10din u vreme nize tarife, pa sve do 20din u visoj, pa ako to pomnozite sa dnevnim brojem sati na netu, pa sa brojem dana u mesecu, dobije se prilicna suma novca.
Upravo iz ovog razloga, kao neko ko dosta vremena dnevno provodi na netu, izracunao sam da mi je mnooogo pametnije da uvedem ADSL, i to sam i ucinio, pa tako sada za 1250din mesecno mogu do mile volje da sam na netu. I da, nikakvog bezobrazluka tipa "troskovi Setup-a" nisam imao.

PS.
Oduvek sam se jezio kad cujem da na TV-u pricaju kako u Srbiji ima malo korisnika PC-a, jos manje korisnika interneta (moracu jednom prilikom da se uzivo javim u program), a nikome ne pada na pamet da u uslovima kada vecina naroda bedno zivi, kao stimulativnu meru ukine troskove telefonskih impulsa prilikom koriscenja interneta. Nista prostije od toga, znaju se pristupni telefonski brojevi provajdera, i konekcije na te brojeve ne bi trebalo tarifirati.

Da ti pravo kazem, nemam pojma, pise u ugovoru, ali mene mrzelo da citam. Pogledacu pa cu da vidim. U svakom slucaju nije mi ni bitno, posto je ovo bio jedini nacin da dobijem normalan net, naravno postojala je opcija bezicnog, ali posto je moja kuca na malo specificnoj lokaciji, bila bi skuplja dara nego mera.

OK. Pogledaj, molim te, pa javi. Da ne razglabam sada preterano zasto.
10x in advance.
Poz.

a interesuje me da li je moguce da samo uplatim adsl uslugu kod telekoma, ali bez opreme,jer imam svoju.....

kosmos je napisao(la):
Kakva ce agregacija biti u ostatku grada ne znam, ali ovde u kumodrazu DL (512) je zakucan na maximum konstantno.

Koliki je taj maksimum u praksi? DL od 64kb/s?

U praksi posto mi je konekcija 640/192 DL ide izmedju 60-70KB/s, ostatak odlazi na komunikaciju izmedju centrale i modema. U proseku ne pada ispod 62KB/s

Sto se tice uzimanja usluge bez opreme, mislim da nije moguce, odnosno moguce je (ne podignes opremu) ali i dalje moras da platis 5900din. Naravno postoji zackoljica za koju se nisam preterano interesovao, a to je da nisam siguran da li je moguce podesiti ruter umesto modema, sa parametrima koji su podeseni u centrali.

Poslednja izmena:
ja vec imam do telekoma ADSL i PREZADOVOLJAN sam... UVEK kuca maksimalno link i sve radi kao zmaj... takodje daju i dobar ADSL uredjaj
(Thompson Speedtouch sa 4 eth porta) a ne ono djubre od Sagema...

Thompson=Alcatel. Pre nekog vremena su kupili neki ogroman paket akcija, pa su Alcatel uredjaji samo prepakovani u Thompson kucista. Momci iz Telekoma kazu "nije se promenilo nista osim kucista".
Uredjaj se dobija na koriscenje. Potpisujes revers prilikom preuzimanja.

@kosmos
Kada si uveo Telekomov ADSL ? Regularnim putem ili?

Dubljanska/Dubrovacka 35, nisam siguran za tacan naziv ulice, u svakom slucaju na dorcolu je. Odes lepo u sobu odmah posle prijavnice u prizemlju, mislim da je broj 18 i raspitas se, jer ne znam da li je zvanicno pocelo. Ja sam ovo zavrsio pre oko 1,5-2 meseca.

Sto se tice uredjaja, dobio sam ga na koriscenje, odnosno na revers, sad sam procitao (posto ga nisam ja podizao).

Pozdrav

Dubrovacka 35@16

Nije isti ulaz. U Telekom se ulazi bas iz Dubrovacke, a u Eunet sa strane, ali ista zgrada je u pitanju.

kosmos je napisao(la):
U praksi posto mi je konekcija 640/192 DL ide izmedju 60-70KB/s, ostatak odlazi na komunikaciju izmedju centrale i modema. U proseku ne pada ispod 62KB/s

Koja je sad ovo fora sa 640/192??? koliko znam svi provajderi ovaj paket daju na adslovih 512/128 sto u praksi dodje -20% na brzini zbog same tehnologije (maks download 53KB/s). Ispada da telekom daje REALNIH 512/128????

Mislim da se Telekom nece bas pretrzati sa uvodjenjem ADSL iz jednog prostog razloga, kojeg kako vidim niko da uoci.

Naime, svi zaboravljaju da skorasnjim dupliranjem cene impulsa u lokalu Telekom ubira veoma lepe pare od ljudi koji internetisu.Da ne pominjem da su u mnogim zemljama lokalni impulsi besplatni. Ispravite me ako gresim, ali sat vremena na internetu kosta minimum 10din u vreme nize tarife, pa sve do 20din u visoj, pa ako to pomnozite sa dnevnim brojem sati na netu, pa sa brojem dana u mesecu, dobije se prilicna suma novca.
Upravo iz ovog razloga, kao neko ko dosta vremena dnevno provodi na netu, izracunao sam da mi je mnooogo pametnije da uvedem ADSL, i to sam i ucinio, pa tako sada za 1250din mesecno mogu do mile volje da sam na netu. I da, nikakvog bezobrazluka tipa "troskovi Setup-a" nisam imao.

@VESKO
ok, ok, sve je to u redu, nego cena poziva na linijama koje su inače namenjene za vezu sa provajderima (042) nisu poskupele.

bez obzira na to, bolje je uzeti adsl (ili bilo šta drugo) nego biti na dial-upu.

malo da rezimiramo...
...vec sad moze ADSL kod telekoma bez obzira da li centrala trenutno ima "tehnickih mogucnosti"... za 5900 din. link

Lomnica_city je napisao(la):
Samo si zaboravio da dodas jednu"sitnicu",a to je da im cene za ADSL jesu 80% vise ali su im prosecne plate SAMO oko 300% vece nego kod nas,jadni oni!! :d
Sto ja nemam platu 600-700 eura i da mi PTT da bilo koji iPod i da nemam uopste problema sa ADSL-om i da... i placao bi im 4000 dinzi vrlo rado!!
Pozdrav ,)

slazem se s tobom evo ja za 1 kn tj 12 din uveo adsl ... ptt mi kida zivce u bg_u s kablovskim koji radi malo sutra ... bruka bre :( i sta sad mogu samo da placem ili @#$#!! uffff jadni smo strasno ...

Ovo Je Lopovska-Propala-Drzava, Telekom, Ptt, Treba Spaliti-iskoreniti !!! :smash:
A Onda Pustiti Jedno 10 Stranih Kompanija Da Pruzaju Uslugu Pa Da Vidite 768/256 Za Nekih 10-15
Eur :guitar: cheers
Treba Ih Iskoreniti Sve Sa Onima Koji Rade Tamo:smack:
Poslati Ih Na Mars, Nek Se Peku Tamo Sa Njihovim Adsl I Ostalim Uslugama ! :exploder::exploder: :exploder: :exploder: :exploder: :exploder:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno