Šta je novo?

Telekom ADSL od oktobra 2006-te!

djalf

DJ u penziji
Učlanjen(a)
27.11.2004
Poena
2,645
Obavestenje Telekoma za ADSL u prilogu! Krece od oktobra!

Poslednja izmena:
и анти-спywаре програме (Мицрософт Анти-Спy Тоол, Ад-Аwаре, Спyбот...) најновијим верзијама.
...

Такође вас молимо да „упдејтујете“ анти-вирусне програме које имате (као што су Нортон, МцАфее, АВГ, Аваст...) и анти-спywаре програме (Мицрософт Анти-Спy Тоол, Ад-Аwаре, Спyбот...) најновијим верзијама.

Nemoj vaditi samo reci iz konteksta ;) :d

Hehe, koriscen je onaj Latin-to-Cyrillic add-on za office :D

mozda ostali pozure sa obaranjem cena... ili ne ce biti konkurentni telekomu... ili ce da padnu tuzbe...

Ovo nije skupo, ovo je preskupo, kakvi *******, ne mogu da verujem.
Žalosno je to što će mnogi koji žele konačno ok net to i platiti !!!:wall:

ZoNi je napisao(la):
ovo je solidno... mada je "ufur" malo skup...

Stvarno bre, 5900din?!... Za paket 256/64 za koji je predpostavljam vecina zainteresovana, potpuni promasaj. Za vece brzine je mozda i nadoknadivo.
Steta...

Poslednja izmena:
Ma ima SVI da im plate.
Zasto? Pa, sta mislite, da ce Telekom, kad krene sa ADSL-om, da daje portove u centrali provajderima? Hoce, al jedno 3 od 50.... tako da ljudi nece imati izbora, morace da uzmu kod Telekoma, i eto fine zarade...

Kabl je zakon...

A tek kad pojedini istureni stepeni koji do sada nisu bili dostupni sada postanu... Ima da se stvaraju guzve ispred Telekomovih poslovnica...

i na Ptt-u se ranije placao setup oko 3 G a sada je free.....

predpostavljam da ce i tako biti i sa telekomom

Telekom nesto da da za dzabe?? No way.... mozda snize cenu, ali za DZ... nema sanse.

Nece ukidati "ufur", jer im je cena na mesecnom nivou prilicno niska. Posmatraj to kao kupovinu dizela u odnosu na kupovinu benzinca ;) (ne opet o kolima :d )
Ako uzmes osnovni paket i racunas da je kod nekog drugog provajdera cena 1800din, "prelazis u plus" posle malo vise od godinu dana.
Tamo pise da daju "modem", a oni tako zapravo nazivaju ruter. Ono sto je glupa fora, jeste sto ako uzmes staticku IP adresu, ne dobijas sifru za svoj ruter. Bar je tako za firme...

cozmo je napisao(la):
Ma ima SVI da im plate.
Zasto? Pa, sta mislite, da ce Telekom, kad krene sa ADSL-om, da daje portove u centrali provajderima? Hoce, al jedno 3 od 50.... tako da ljudi nece imati izbora, morace da uzmu kod Telekoma, i eto fine zarade...

Kabl je zakon...

Mislim da nece biti tako drasticno. Nije Srbija bas tako mala drzava. Telekom ce raditi ADSL po narudzbini u unutrasnjosti i time iskoristiti svoj monopol. Nece oni da postavljaju portove po centralama kao sto su npr. radili u beogradu, vec..na primer javi se 10tak ljudi iz Valjeva koji su zainteresovani i to je to - njimma ce da odrade, a ne kao u BG-u...postave odredjeni broj portova na centralu, pa se onda provajderi izlome da pokupe sto vise musterija. Mislim da Telekom nece (mnogo) uskracivati provajdere. Zapravo, mislim da ce od provajdera ispusiti oni poput (*****skog) sezama koji su unapred potpisivali ugovore sa ljudima iz Cacka, Valjeva, Kraljeva...i jos nekih gradova, koji Telekomu nisu bili u planu za blisku buducnost.

Ova tema je vec procesljana na:http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=101544

Po mom misljenju ponuda je sasvim ok za korisnike koji uzimaju pakete brze od 256k i koji planiraju da ostaju na ADSL-u vise godina. BTW, u ovom dokumentu se pominju i neke pogodnosti pa nije iskljuceno da ce setup biti za dzabe recimo do 1.oktobra. Ili ce pak pogodnost biti setup u 6 mesecnih rata kroz racun. :d

Setup ce skoro sigurno biti moguce platiti na rate poreko racuna, sve Telekomove usluge za rezidencijalne korisnike slicnog tipa se tako mogu platiti...

Inace ,celokupna Telekomova strategija uvodjenja novih usluga je kopija strategije Telecom Italia sa zakasnjenjem od nekih 4-5 god.

A jeste videli kako Hrvati privlace ljude!?Sad sam gledao preko kablovske na HRT2 reklamu za Max ADSL,ako se prijavis do tamo nekog datuma (ne razumem one njihove mesece) za 1 kunu (valjda oko 12 dinara) dobijes iPod Shuffle!?!?! :wall:
Pozdrav ,)

Najvažnija stvar je to što su Hrvati postavili digitalne tel. centrale u celoj državi. Srbija još dugo može da sanja tako nešto, na žalost !!

p.s. Privlače ljude na veoma dobar način, svidelo se to nama iz ovog ugla ili ne, ali znam mnogo ljudi u Zagrebu recimo, koji su "naseli" na ovu igru. Taj Max ADSL im funkcioniše odlično pošto sam i lično bio njihov korisnik do pre dva meseca. Pogledaj malo njihove cene ADSL-a i "preporučene" cene Telekoma ;)

http://www.tportal.hr/maxadsl/fset.html

Poslednja izmena:
PJ je napisao(la):
Nece ukidati "ufur", jer im je cena na mesecnom nivou prilicno niska. Posmatraj to kao kupovinu dizela u odnosu na kupovinu benzinca ;) (ne opet o kolima :d )
Ako uzmes osnovni paket i racunas da je kod nekog drugog provajdera cena 1800din, "prelazis u plus" posle malo vise od godinu dana.
Tamo pise da daju "modem", a oni tako zapravo nazivaju ruter. Ono sto je glupa fora, jeste sto ako uzmes staticku IP adresu, ne dobijas sifru za svoj ruter. Bar je tako za firme...

pa da,ali ne racunas da ce mozda u tih godinu dana ostali provajderi spustiti cenu svojih usluga uz besplatan setup koji sada pruzaju....i da pa zar ne bi bilo bolje da imas mogucnost da sam kupis spliter i modem/router ....(a to ispadne sigurno manje od tih 5000 din)

ja sam na Ptt-u i prva 3 meseca je 1020 din (256/64),a posle 1700.Net radi bez problema i za sada sam jako zadovoljan.

MadMan je napisao(la):
Najvažnija stvar je to što su Hrvati postavili digitalne tel. centrale u celoj državi. Srbija još dugo može da sanja tako nešto, na žalost !!

p.s. Privlače ljude na veoma dobar način, svidelo se to nama iz ovog ugla ili ne, ali znam mnogo ljudi u Zagrebu recimo, koji su "naseli" na ovu igru. Taj Max ADSL im funkcioniše odlično pošto sam i lično bio njihov korisnik do pre dva meseca. Pogledaj malo njihove cene ADSL-a i "preporučene" cene Telekoma ;)

Pa u Republici Srpskoj su odavno sve centrale digitalne, spojeno je sve optickim kablovima, a jos uvijek smo jedini u Evropi koji nemamo ADSL. Imaju sve tehnicke uslove da suvedu ADSL u citavoj RS, ali nemaju onaj glavni uslov za ADSL, a to je mozak. Sve to pootpustati, i na biro. Nista ne rade, a imaju plate 750 eura.
A telefonski impulsi u RS su bili preko 10 puta skuplji nego u Srbiji. Ne znam sad kakva je situacija po tom pitanju.

Poslednja izmena:
To da se ne radi ništa je tipično za ovaj deo balkana, pozapošljavali ******e koji ne znaju da upale komp, koliko znači net takvim likovima?:D :p

MadMan je napisao(la):
To da se ne radi ništa je tipično za ovaj deo balkana, pozapošljavali ******e koji ne znaju da upale komp, koliko znači net takvim likovima?:D :p
Ma to su nenormalne osobe. Od 2003 godine oni pricaju o uvodjenju ADSL-a u RS, a dodje 2006 godina, i jos nema ADSL-a. A sad im je glavna fora prica o tome, da ne zele da uvode ADSL u pojedinicnim gradovima, nego da zele odjednom u 36 gradova :) Ma lazu. To sve treba natuci motkom i zaposliti na nekoj farmi goveda i svinja, da rade poslove za koje su osposobljeni.

ja ipak mislim da ce taj setup prvih par meseci biti za dz... posto su svi provajderi tako poceli... pa ce i telekom.. jer mislim da im se niko skoro niko nece javiti a da pri tom uplati 5somica.... nekog ce da bue promo period.. sto i pise na kraju tok pisma... koliko sam ja razumeo.. bice nekih popusta...

eh ljudi, nas omiljeni monopolista - telekom, vodjen korumpiranim cobanima i metuzalemskim "lampaskim" inzenjerima, je i dalje baziran na fixnoj telefoniji, pa kao takav sigurno nece nuditi povoljan net - da se slucajno siroke mase ne bi navukle na mail ili nedajboze na skype umesto da zovu inostranstvo telefonom po simpaticnim :d cenama.. ne nadajte se mnogo dok se u ovoj zemlji nesto ozbiljno ne promeni.

Poslednja izmena:
MadMan je napisao(la):
...
Taj Max ADSL im funkcioniše odlično pošto sam i lično bio njihov korisnik do pre dva meseca. Pogledaj malo njihove cene ADSL-a i "preporučene" cene Telekoma ;)

Samo si zaboravio da dodas jednu"sitnicu",a to je da im cene za ADSL jesu 80% vise ali su im prosecne plate SAMO oko 300% vece nego kod nas,jadni oni!! :d
Sto ja nemam platu 600-700 eura i da mi PTT da bilo koji iPod i da nemam uopste problema sa ADSL-om i da... i placao bi im 4000 dinzi vrlo rado!!
Pozdrav ,)

Benchmarks je napisao(la):
Ma to su nenormalne osobe. Od 2003 godine oni pricaju o uvodjenju ADSL-a u RS, a dodje 2006 godina, i jos nema ADSL-a. A sad im je glavna fora prica o tome, da ne zele da uvode ADSL u pojedinicnim gradovima, nego da zele odjednom u 36 gradova :) Ma lazu. To sve treba natuci motkom i zaposliti na nekoj farmi goveda i svinja, da rade poslove za koje su osposobljeni.

Veruj mi nisu oni toliko gloopi samo znas kako je, ljudi razlicitih nacionalnosti na funkcijama i vec 3 godine ne mogu da se dogovore oko procenta koji ce da podele :type:

Lomnica_city je napisao(la):
Samo si zaboravio da dodas jednu"sitnicu",a to je da im cene za ADSL jesu 80% vise ali su im prosecne plate SAMO oko 300% vece nego kod nas,jadni oni!! :d
Sto ja nemam platu 600-700 eura i da mi PTT da bilo koji iPod i da nemam uopste problema sa ADSL-om i da... i placao bi im 4000 dinzi vrlo rado!!
Pozdrav ,)

Nisi me razumeo baš najbolje;)
1. cene su im mnogo bolje nego ove "preporučene" telekoma.
2. to da imaju veću platu 300%, okači mačku o rep, očigledno si naseo na priče kako "oni tamo" super žive, grešiš sinko, grešiš ;)
Tamo sam plaćao režije za stan mesečno ( gansonjera), kao u Beogradu za peterosoban, pa ti vidi. Registracija auta (1100ccm) je oko 35 000din, u Srbiji 100e!!
Da ne skrećemo s teme...povoljan im je ADSL, spram Srbije, mnooooogooo jeftiniji.
Pozdrav.

Nesto nisam video da je jeftiniji,375 kuna mesecno je mnogo vise za 512/128 paket nego ovde!?A nisam naseo ni na cije price,nego stalno gledam njihove kanale pa vidim sta oni sami kazu o prosecnoj plati i sl... Od kablovske samo to ionako i vredi,Discovery,HRT1 i 2,B92 i Pink za filmove!
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno