Šta je novo?

Telekom ADSL je u stvari ADSL 2+

Ukoliko su ti ove vrednosti lose eto potencijalnog glavnog kandidata zasto ti ne uspeva sinhronizacija po adsl2+ standardu, pod uslovom da ga DSLAM na kom se nalazis uopste podrzava.
Cinjenica da ti se sagem sinhronizuje na manjoj brzini svakako ukazuje na to da postoji nesto sto te zeza, e sad sta tacno od svega onog sto sam naveo u prvom svom postu u ovoj temi, ne znam.

ruter2si7.th.jpg

po slici, veza je odlicna... dobijeno sa Billion ruterom

hmmm...
ne znam kolika je razlika izmedju 880 i 882 havajaca...

Prvi je za obicnu liniju a drugi za ISDN, mozda gresim :smoke:
Brzina ne moze da bude puna jer ADSL ima overhead oko 10-13%, zato imas manju brzinu.
DSLAM i oprema u centralama je svuda Huawei ADSL2+ koji inace saradjuje sa cuvenim Cisco-m, sto znaci da nisu toliko losi ;)

pa naravno da nisu losi, ali klinci pisu napamet ovde... ako ne mogu da procitaju ime firme, ili pise "made in china" odmah je ******... nema veze sto su im i najke od 200e takodje iz Kine... :)

mada nadimak "havajac" mu definitivno lezi.. vec se odomacio

ako PPPoe ima 13-15% overhead... ajde da se nadovezem...
postoji li neki moderniji/efikasniji nacin povezivanja na server koji ima manji overhead/vecu stabilnost/bolju korekciju gresaka/bilo sta od ovoga.... Da bi to i radilo pretpostavljam da i server mora da ima podrsku za isti?

sta kazu strucnjaci?

ako PPPoe ima 13-15% overhead... ajde da se nadovezem...
postoji li neki moderniji/efikasniji nacin povezivanja na server koji ima manji overhead/vecu stabilnost/bolju korekciju gresaka/bilo sta od ovoga.... Da bi to i radilo pretpostavljam da i server mora da ima podrsku za isti?

sta kazu strucnjaci?

Nije to samo do PPPoe, vec je adsl takav, verovatno mnogo zavisi i od kvaliteta parica. Jedino da ti oni na dslam-u naprave profil koji uracunava overhead, tipa imas 1536 paket a oni ti u centrali konfigurisu profil kao npr. 1700 kilobita.

Nazad
Vrh Dno