Šta je novo?

Telekom ADSL, ispadanje

Gargoyle

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2002
Poena
619
Juče dobio Telekom ADSL paket 1024/128kb u Novom Sadu.
Modem je onaj model Hua..hubabuba whatever, rozi. Povezao sam sve kako piše u uputstvu, tako što sam na ethernet priključak na adsl modemu zakačio lan kabel direktno na moju mrežnu karticu u računaru. Na papiru koji mi je dao Telekom piše 'Vaša oprema je već podešena i ne menjajte parametre modema... '.

Kad se konektujem radi super, brzina i sve je odlično. Medjutim to traje sat, pola sata, 15 minuta i onda se ubije, pa moram da resetujem adsl modem na dugme. Takodje kad restartujem normalno računar on izgubi konekciju i moram reset modema na dugme (??). E sad ... nema šanse da ću da ga klikćem svakih 15 minuta, pogotovo što je u drugoj sobi.

Šta sam propustio ili šta bi moglo da pomogne? Hvala.

Poslednja izmena:
valjda nisi nista....jedino se presaberi da li imas neke duple telefone prikacene preko "buvljackih" uticnica (ako imas, postuj pravilo da na ulazu linije u stan, prvo kacis spliter koji si dobio sa modemom a sve "duple" uticnice kacis posle njega)

Pazi problem moze da bude do mrezne ili windowsa. Imam dva racunara koji preko svica idu na adsl.

Prvi racuna sa integrisanom mreznom (nForce 590 chipset) radi od pocetka ok i ne pravi probleme, medjutim druga masina, sa obicnom karticom (ne znam proizvodjaca), kad se upali posle nekog vremena zaglupi adsl modem (popale se sve lampice). Primetio sam da se to desava kad upalim na toj masini MSN Messenger, kao i kad gasim masinu (bez obzira da li je paljen msn ili ne). Od kad sam uveo adsl nisam na ovoj drugoj instalirao windows tako da nisam siguran da li je od njega problem (ali najvise sumnjam na njega).

Neznam da li ti je ovo pomoglo ili ne, ali jos uvek nisam siguran do cega je problem, ali kad se resetuje retko se desava ponovno pucanje veze.

E, i ja sam juce uzeo telekom adsl, ista brzina isto sve :)
Nego, i meni se desilo to blokiranje rutera, problem pravi Trillian tj. ICQ... Podesi tamo kod podesavanja konekcije (u trillianu Identities & Connections) da ti port bude 441.
Posle toga se ruter vise ne blokira...

Hvala svima koji su se javili, sve savete sam isprobao. Na kraju je rešenje bilo ovo što je rekao Lale, znači Trillianov ICQ je ubijao modem i stavljanje na port 441 je rešilo stvar. Hvala :happy:

Da li ima neki covek dobre volje koji bi objasnio zasto se ovo desava?

Nazad
Vrh Dno