Šta je novo?

Telekom ADSL i MS SQL

Lappy

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2005
Poena
675
Da li neko ima problem da se preko Telekom adsl-a konektuje na neki mssql server?
Moj brat kome je to neophodno, ne moze nikako, probali smo i od mene, takodje nece. Pronasli smo jos jednu temu na nekom domacem forumu, isto covek sa Telekom adsl.a ne moze da se konektuje.
Ista stvar normalno funkcionise sa drugim konekcijama (wireless, dialup), pa deluje kao da je blokiran port 1433 koji se za to koristi.

Telekom podrska nije bila od pomoci, pa samo ako ima neko da potvrdi da koristi to na njihovom adsl-u, ili nesto, nemam pojma .. :crash:

Ne, ne, nije to problem, bilo bi suvise lako, a mi bi smo ispali suvise glupi :)

Sve je u ruteru uradjeno kako treba sto se portova tice i to na vise nacina, port po port, DMZ, pure bridge ..

Ali nece, ni na jedan MS SQL server.
Teorija nam je da ovde lokalno nesto u gradu nije kako treba (Stara Pazova) oko nekih portova na adsl-u, posto bi valjda neko jos primetio problem.
Hajde ako neko koristi MS SQL konekciju samo neka potvrdi da mu radi, pa da se smaramo dalje sa Telekom-om :smash:

Probaj da ih za****s :))
Pazi plan.
Tamo gde hostujes te baze na njegovom routeru fw port npr 20000 na port 1433 i onda ti od kuce gadjas posrt 20000 i konektujes se na bazu.

Ako ne prodje sa 20000 nastavis da menjas dok ne nadjes neki koji ne terorise telekom :)

zanimjlive ideje...

promeni MTU na 1492 ili probaj da promenis adsl uredjaje

Hvala na predlozima.

Konkretna baza je hostovana u USA, moglo bi nesto da se zbudzi da to proradi, ali opet kod sledece bi bio problem, default port je 1433 to moramo da resimo :trust:

Menajli MTU, nista.. Kod jednog poznanika u Pozarevcu, isti adsl i ruter, radi bez problema, definitivno je nesto na sta nemamo uticaja, cini mi se :S:

Nazad
Vrh Dno