Šta je novo?

telekom adsl i mrezno igranje

Andalus

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2006
Poena
309
kako da podesim lan za mrezno igranje preko telekoma...sta treba da se podesava u biosu, jel neko moze da mi objasni sta i kako...

aj ti pojasni malo sta zelis? na ovako napisanu poruku niko nece odgovoriti :)

Poslednja izmena:
Da li mozda mislis na online igranje? :wave: U biosu jedino sto mozes da uradis je da omogucis ili onemogucis integrisanu mreznu kartu koja ti je potrebna ako se povezujes utp kablom na Router...

Da li mozda mislis na online igranje? :wave: U biosu jedino sto mozes da uradis je da omogucis ili onemogucis integrisanu mreznu kartu koja ti je potrebna ako se povezujes utp kablom na Router...

da da mislim na online igranje
sta i kako...nesto mi je receno da treba da se podesava u biosu vezano za mreznu kartu...

nema potrebe nista da se podesava, ako hostujes neki game server onda bi trebalo portove da forwardujes ali ako si obican playa onda samo cepaj :) Posto si vec zapeo za bios jedino sto tamo mozes je da proveris dal ti je enable-ovan ethernet adapter, ko sto rece Staronsky gore

pa ne hostujem nikakav server :) obican sam korisnik adsl-a

Onda nema šta da se podešava. Jedino ako imaš firewall treba da pustiš igru da ide na net i u samoj igri (u multiplayer delu) da podesiš da ti source bude internet i to je to. Podrazumeva se da imaš original igru :D

pa ne hostujem nikakav server :) obican sam korisnik adsl-a
Ono sto je hteo da ti kaze jeste da ako koristis ruter i ako hoces da budes host neke igre (kao sto ja radim sa Warcraft III Dota-om) onda moras da jedan ili vise portova ucinis vidljivim drugim masinama sa interneta(port forward). Proguglaj sta je port forward i kako se radi. Sto se biosa tice tu ti skoro nista ne treba osim ukljucivanja mrezne kartice.

Vrh Dno