Šta je novo?

Telekom ADSL,Asus modem,torrent pitanje :)

vladimirdns

Slavan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i9-13900K + MasterLiquid PL360 Flux 30th Anniversary Edition
Matična ploča
MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI
RAM
2X Kingston FURY Beast Black 5600Mhz 32GB DDR5
GPU
MSI 3050 VENTUS 2X 8G OC
Storage
KINGSTON 1TB M.2 NVMe SSD FURY Renegade + KINGSTON 2TB M.2 NVMe SNV2S/2000G
Zvuk
Logitech Z200
PSU
Cooler Master MPX650 Bronze
Kućište
NZXT H7 Flow
Monitor
LG 27UP650-W + LG 27UK850-W
Miš & tastatura
MX Keys + MX Master 3S
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Brat u firmi ima telekom adsl, 3 racunara su povezana na server sa kog dobijaju net. Kada ukucam neku ip adresu 192.XX.XX.1(koju sam video na sajtu portforwarding.com) ne znam tacno kako ide...Dobijem da ukucam sifru i username da bi pristupio podesavanjima modema....Po default-u bi i jedno i drugo trebalo da bude admin... Ali nije. Da li je mozda ta sifra sifra admina servera ili sta? Kako da doznam tu sifru. Telekom inace nece da da nikakvu sifru Ili neko mozda zna neku varijantu bez port forwardinga. Svaka pomoc dobrodosla :D

username: Admin

pass: Admin

...sa sve velikim A ;)

Treba da ti je komp, sa kog pristupas ruteru, prikljucen na LAN1 ili USB da bi mogao da ga podesis. Pokusaj tako, ako vec nisi, pa ako to ne radi, onda zovi Telekom. Sifra treba da je admin, ako nije menjana.

to sam sve probao...Nema sanse. Ovi iz telekoma su kao dali neki username i pass za e mail al nije to to. Da nije mozda problem taj komp(server) na koji je prikljucen modem pa on onda salje net na ova 3 kompa?

admin se kuca sa malim a, barem je tako kod mene setovano u sagem ruteru

pristupash sa: 192.168.1.1

username: admin
pass: admin

Ako imas ASUS modem sa jednim LAN i jednim USB portom kao na slici podrazumevani user i pass su Admin i Admin sa velikim slovom A (imao sam takav modem). Ako je neko promenio sifru za pristup preko web interfejsa probaj da ga resetujes malim tasterom ispod LAN konektora (ovako ces izgubiti sva podesavanja modema). Modemu pristupaj sa tog servera (PC), a ako ne mozes iz nekog razloga onda skini modem pa ga konfigurisi sa nekog drugog racunara...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno