Ajd i ja malo da dodam...
Vec smo davno skontali sa kolegama u prodavnici da kakvo ime stoji na uredjaju danas nema mnogo veze sa starom slavom i kvalitetom.U sustini bilo sta da kupis proguglaj pre kupovine,jednostavno nema pravila.
Setite se ona Samsung serije gde crkavaju kondenzatori a do tada je Samsung bio No1 i kupovase ga ko alvu...sad je to LG...
Jednom prilikom (po drugi put,i ranije smo radili slicno,mislim da je za prosli Bozic bilo) smo imali LCD Sony Bravia,WEG,Grundig,LG (serije 2,3 i 5000),Vivax,Samsung,Panasonic,Philips i jos neki,ne secam se vec...i ajde da ih testiramo,ali po narodski.
Nazalsot,80% kupaca ne zna ni kanale da namesti kamoli malo vise da podesava tako da smo uzeli Default podesavanja kao merodavna,poredjali TV-e jedan do drugog i pustili HD video klipove i gledili...
Sony je ubedljivo imao najlosiju sliku i kako god da smo dodatno podesavali nismo mnogo izvukli,a cena razbijala,bese oko 65k...
WEG je bio 3x jeftiniji i imao je mnogo lepsu i ostriju sliku ali i onaj "predivni" cheap dizajn,ali znam ljude koji su kupili i dan danas kazu da perfekt radi...
Vivax nam se nije svideo jer je bio previse "kineski",jeftina plastika,katastrofa meni i sl,ali je davao ok sliku,za te pare strava...
Pana,Samsung i Philips su bili tu negde sa kvalitetom i cenom,ali ubedljivo je LG imao najlepsu sliku a neku srednju cenu i zato je bio najprodavaniji,kao i danas sto je,bar kod nas
ALI,bese serija 2000 mislim,gde je od 10 kom 7 tako zujao trafo na standy da su ljudi popizdjavali,cak neki i vracali,stvarno je bio neprijatan zvuk za usi...
Naravoucenije kao sto je i receno,dobro procunjas,izguglas,obrati paznju na GARANCIJE jer po meni je to danas najbitnija stvar,npr LG daje 5 god i to je jedan od kljucnih faktora zasto je najprodavaniji kod nas...
Ako ti nesto znaci koleginica je preko neta uzela Samsung LCD 26" Full HD za 31.000 sa 3 god garancije...Metro vec odavno nije ono sto je bio,nazalost