Šta je novo?

Telefonski rachuni !!!

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
E ja ne mogu da verujem...Proshlog meseca je stara dobra siemensova centrala (krsh neopevani iz 60ih 70ih) zamenjena novom-digitalnom !!!
Sve je sada super, i net radi kako treba medjutim "problem" su telefonski rachuni...Stigao je previ i iznosi (za 2 broja koja imam) ukupno oko 700 din !!! Ovo je za mene i moje ukucane fenomenalno...Znachi i ovog meseca smo normalno telefonirali , ja sam "normalno" bio na netu kao i uvek (mozda chak i vishe nego proshlih meseci) a rachuni samo 700din. Sada sam shvatio koliko su ranije krali sa starom centralom...Meni su rachuni pre ovoga bili od 6000 do 17000 din !!! E sad v i pogledajte shta su lopine.Sad mi je drago shto je sve ovako kako jeste ali ja josh uvek ne mogu da verujem koliko su oni nas drali Xgodina !!!
S R A M O T A bre !!!

Cuti i uzivaj. Kako ja treba da se osecam kad su zgradi, 10m od moje kuce, uveli digitalnu (ona fora stavili 2 ispred starog broja) a meni nista :( ?
Isto i za kablovsku, ugradili mi sve kablove, naplatili 2k dinara za 15tak m kabla. Kao ukuljucujemo vas za par dana, to je bilo pre dva meseca. Banana republika rulz :)

Ma i kod mene su u beogradu u stanu izveli istu foru sa kablovskom !!! Isto sve placeno, i svo dovedeno do ispred vrata...A sad cheers :zid:

Jeste jeste, a kad ja i Crullick zapocnemo tread kako kradu, svi kao daj dokaz bre, skeniraj listing od 100 strana :) Ja vam kazem, na analognim mogu da rade sta hoce, pa djubrad je to...

Mene bogami odrase za jun mesec, kada gotovo nikog nije ni bilo u kuci... Stiglo oko 2200 din. :(

koja je verovatnoca da dobijes dva (poslednja) telefonska racuna
potpuno ista. ;)

Najjaci je slucaj kod moje koleginice koja je zahtevala da joj telefon bude odjavljen (i bio je) tako da ne moze da se zove sa njega dok je bila 1 mesec u USA a opet joj stigao racun od vise hiljada dinara. I morala je da plati. Inace, ode broj. Sta vise treba da se kaze/sazna.

Genghis Khan je napisao(la):
Ma i kod mene su u beogradu u stanu izveli istu foru sa kablovskom !!! Isto sve placeno, i svo dovedeno do ispred vrata...A sad cheers :zid:

Da kablovska nije ona "Vektor 1" ili tako nesto???

Kada smo vec kod telekoma:

na sajtu https://www.telekom.yu/SajtTelekoma/mojracun/mojracun.asp mozete dobiti listing...
Registrovao sam se pre 5 dana jos mi nisu poslali pass...
Hebem im *ater

Genghis Khan. proveri da se neko u komsiluku ne zali na poviskoe racune. Meni se to desilo u selu pre nekoliko godina kada je stavljena digitalna centrala. Moj racun je bio razdeljen na ceo komsiluk :)

PJ je napisao(la):
Genghis Khan. proveri da se neko u komsiluku ne zali na poviskoe racune. Meni se to desilo u selu pre nekoliko godina kada je stavljena digitalna centrala. Moj racun je bio razdeljen na ceo komsiluk :)

PA pazi, u komsiluku imam samo babe i dede sa OldTimerima a ja imam a100 (Siemens DECT) pa sumnjam da je moglo biti tako neshto :) A i koja je verovatnoca da se sve to dogodi bash kad su menjali centrale ctp;

sikili je napisao(la):
koja je verovatnoca da dobijes dva (poslednja) telefonska racuna
potpuno ista. ;)
Iz licnog iskustva:
Velika, ako si u Bgd, br. telefona pocinje na 5 i desio se neki kvar (u posti ili kabl).
Dobio sam dva racuna sa identicnim iznosom.

Miroslav je napisao(la):
Jeste jeste, a kad ja i Crullick zapocnemo tread kako kradu, svi kao daj dokaz bre, skeniraj listing od 100 strana :) Ja vam kazem, na analognim mogu da rade sta hoce, pa djubrad je to...
Na zalost, kradu i na digitalnim. (i mora da se plati) :hump:

Genghis Khan je napisao(la):
...

PA pazi, u komsiluku imam samo babe i dede sa OldTimerima a ja imam a100 (Siemens DECT) pa sumnjam da je moglo biti tako neshto :) A i koja je verovatnoca da se sve to dogodi bash kad su menjali centrale ctp;

Kod mene je bio ***** na cvoristu tj. u jednom delu centrale (ne pitaj za detalje: nemam pojma :)), uglavnom komsiluk je ionako doalzio kod mene da telefonira, pa kada se saznalo sta je niko se nije bunio :)

nIce Cream je napisao(la):
Kada smo vec kod telekoma:
na sajtu https://www.telekom.yu/SajtTelekoma/mojracun/mojracun.asp mozete dobiti listing...
Registrovao sam se pre 5 dana jos mi nisu poslali pass...
Hebem im *ater
Ako nisi čuo, to je tek test faza, i za sada je samo za zaposlene u telekomu ( :confused: ). Znači ništa od toga za sada...

Marko37 je napisao(la):
...

Ako nisi čuo, to je tek test faza, i za sada je samo za zaposlene u telekomu ( :confused: ). Znači ništa od toga za sada...

Ja sam se registrovao pre 10-tak dana (radim u Telekomu), pitao
sam kada ću dobiti password, rekli su da će mi poslati poštom
zajedno sa računom ... danas je stigao ... samo račun :rolleyes:

U drzavi kao nasa je sve dozvoljeno, pa i takvo ponasanje Telekoma. Proci ce vekovi dok ne dodju strane firme koje ce obezbediti zdravu konkurenciju.

Znate vec kako to ide sa legalnim monopolom koji telekom drzi uz odobravanje nase vlade. S obzirom na to da se ovakve stvari tolerisu od strane najvisih vlasti, njima je jedini cilj da izmuzu prevelike pare za bednu uslugu. Zasto ulagati neke vece pare u digitalizaciju cele zemlje, kad ovako mogu lepo da kradu, i da im niko nista ne moze?

Pozdrav!!

Ja znam sta sve radi taj telekom i kako se krade ali ja bar za sad nemam nista protiv njih i mogu samo da im zahvalim ili bar nekom od njihovih radnika koji su se nekim slucajem zeznuli u proracunu pa mi evo vec peta godina stize racun ne veci od 300. Zadnji put je bilo 230 dinara pa ti vidi.
Inace stara mi je centrala a sad planiraju da uvedu digitalnu pa cu vjerovatno da se oprostim od ovog uzitka. Ponekad me i sramota kad u posti stojim pored neke babe kojoj je racun preko 1000 a meni 200, a ona vjerovatno nikog zivog ne zove a ja tetku u njemackoj, druga u americi, moj drug - curu u italiji, a o mobilnim da ne pricam, ljude zovem samo na mob., fiksne nemam u imeniku.
Hail Telekom !!!

jedan moj ortak je presao na digitalnu centralu ali sa dvojnikom
(alkatel centrala) , a drugi takodje na digitalnu ali sa pcm uredjajom.
Bas su se usrecili. :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno