Šta je novo?

telefoniranje preko neta?!

Prokka

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2002
Poena
619
da li neko ima ili zna koji bi program mogao da posluzi u ove svrhe... dakle nabavimo ga i ortak i ja i lepo pricamo...
bilo bi odlicno i kada bi mogli da se zovu "kucni" telefoni ali ce za pocetak ovo obaviti posao...
fala unapred

Pa skoro je pokrenut thread sa tom tematikom, a ranije je bilo dosta reci o tome.
Za to sto ti treba moze da posluzi i ICQ, MSN Messenger i slicno.
Postoji gomila PC-to-PC programa, a ranije je bilo nekih besplatnih PC-to-phone fazona (uglavnom za USA) koji su u medjuvremenu postali komercijalni, ali i dalje jeftiniji od klasicnog telefona...

Pogledaj Skype. P2P telefoniranje. Napravili ga likovi koji su napravili KaZaa. www.skype.com

sipphone.com
60$ (dobijas dva fizicka telefona) i broadband i bez ogranicenja mozes pricati sa bilo kog kraja sveta, flat rate

Kiwy je napisao(la):
sipphone.com
60$ (dobijas dva fizicka telefona) i broadband i bez ogranicenja mozes pricati sa bilo kog kraja sveta, flat rate
???
aj to malo pojasni
mislim kako se naplacuje.. .na mescenom nivou ili... mislim da bi to mog ortaka izuzetno zanimalo... daj mi jos neki info ako ti nije tesko... moze i link... jel to vazi i za nasu zemlju?

Marko37 je napisao(la):
Pogledaj Skype. P2P telefoniranje. Napravili ga likovi koji su napravili KaZaa. www.skype.com

A dali postoji jos neka verzija ovog programa znaci neka full verzija posto je ova verzija Skype v0.94 beta i nemogu da se koriste neke opcije
:rolleyes:

Prokka je napisao(la):
...

???
aj to malo pojasni
mislim kako se naplacuje.. .na mescenom nivou ili... mislim da bi to mog ortaka izuzetno zanimalo... daj mi jos neki info ako ti nije tesko... moze i link... jel to vazi i za nasu zemlju?
Pa idi na sajt sipphone.com i prakticno ako imas broadband vezu sa obe strane mozes telefonirati koliko hoces...mislim da nema ogranicenja vec je u onih 60$ uracunato sve. Svaki aparat dobija neki internacionalni kod kada se prikljuci na mrezu pa se medjusobno zovu preko nekog servera.

Vrh Dno