Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon za stariju osobu - 120e

Koji mobilni telefon kupiti

Vladimir2101

Poštovan
Učlanjen(a)
01.01.2018
Poena
95
Pozz kolege,
Pokušao sam da nadjem svežu temu ali izgleda nema, ima nova ali se traži drugačiji telefon nego što meni treba.

Treba mi neki smartphone za stariju osobu (75+ god), koji će raditi "okej". Znači osnovne stvari, viber, surfovanje i po koja fotka (ali je kvalitet kamere nebitan zaista).

Realme 8 6/128GB.

Reče čovek da traži telefon "koji će raditi "okej"". 😁

Uzeh nedavno polovan Redmi Note 10 Pro 6/128GB kevi za 140e, iako je stariji model idalje radi perfektno SD732G sa 6GB, pristojna baterija, odličan amoled ekran, njoj služi i za više od osnovnih stvari. Po meni odlična kupovina, imao sam pre 2 godine RN9Pro pa povučen dobrim iskustvom i ceni uzeh ovaj, i stvarno je dobar telefon.

Novih nemaš neki izbor za te pare. Jedino na KP. Od novih na KP imaš Realme C53 6/128, Honor X6, A14 4/64...Od polovnih možeš da biraš. A da su u top stanju. Redmi Note 10s 6/128 imaš koliko hoćeš. Isto i RN10P. Poco X3 Pro...Bolje neki od navedenih polovnih, potražiš samo da je u garanciji, lepo očuvan i da prodavac ima minimum stotinak ocena (niko neće da rizikuje nalog sa toliko ocena).

Kakav je Huawei P40lite u odnosu na navedene, osim što je stariji?

Imam Realme C21Y, 3GB rama, 32GB skladišnog prostora. Sasvim dovoljno za Viber, Telegram, surf. Ima Android 11, prilagođenu verziju, rasterećenu i laganu, sve leti. Zadovoljan sam.

M5 kako vidim za ove pare sa 6gb ne mogu da nadjem. Oko 160-180 je sa 6gb.
Možda je i dalje note 10s najbolji izbor, šta znam.
Ne znam da li si gadljiv na polovne telefone. Ja sam par dana pred doček 2022. godine na KP-u kupio Realme 8 6/128, tek uzet preko operatera, za 120 eura, još dobio i novu masku na preklop.:eek:

Motorola G31 ako ima u gigatronu 4/64 ima za 13000 toliko je bio isto uzeo jednoj starijoj osobi radi ok bez problema viber i par aplikacija i to radi super

Ne znam da li si gadljiv na polovne telefone. Ja sam par dana pred doček 2022. godine na KP-u kupio Realme 8 6/128, tek uzet preko operatera, za 120 eura, još dobio i novu masku na preklop.:eek:
Kupovao sam i ja iz Kine za 100$ super telefone, nekad bilo, danas se prepričava.

Šta još ima za 100tinak evra od polovnjaka sa solidnim procesorom i 6gb ram?
Treba mi dva kom. tj jedan sam malopre naručio za 110e RN10P,šta bi tu još bio izbor,Mi 11 lite,Poco x3 pro,Realme 8/pro...dal sam preskočio neki?
Poco jedino što je kabast,mi 11 lite vidim da ih zeza ono fizičko dugme.
NE verzija probija budzet..
Ima li još neki kinez,ili neka motorola a da je ok hardverski...

Nazad
Vrh Dno