Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon za ženicu

Koji mobilni telefon kupiti

Lazaboj

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2006
Poena
345
Drugari tatatatirci, molim vas za pomoć. Ja polako odustajem ali moram da izguram do kraja. Treba mi telefon za ženicu, posle 6 godina njen voljeni LG G7 otkazuje poslušnost (neki bi rekli ma nije valjda, nemoguće - među njima sam i ja) i sad želi drugi. Jedna važna stavka je da će biti rođedanski poklon i da imam 2 nedelje do tad i mora biti nov. Nisam gadljiv na KP i sl. ali bih radije u prodavnici da platim karticom. E sad, odgovorio sam je od 3.5mm i FM radia (ne pitaj te kako) ali ostale su 3-5 stavki poželjne. Dobra kamera, dobra baterija i dosta memorije (min 256Gb) a ja bih dodao na to da bude u rangu 6.1-6.2 inčića i da ima što dužu podršku. Iphone ne želi pa tako ostaje mali broj telefona. Ako je telefon sve nabrojano može i većih dimenzija (nema iskustva sa velikim...), navićiće se. Vrlo je ne zahtevan korisnik i telefon služi prvenstveno za Viber, slikanje, 30 min Instagram, 30 min Youtube, igrice ne igra pa čak ni sudoku (o_O) i sl.. Cenu bih držao do 600e i gledao sam Xiaomi 14T (ali 14T pro ima vidno bolju kameru ali je 20k din skuplji), Honor 200 pro (kamera nije baš nešto preterana), s23 256Gb, S24 256Gb (prelazi željenu cenu), Google Pixel 8a/8, Xiaomi 14 (preskup a i nema ga nešto) ... Daj te ljudi predloge, za sad mi najviše leži 8/8a.

Drugari tatatatirci, molim vas za pomoć. Ja polako odustajem ali moram da izguram do kraja. Treba mi telefon za ženicu, posle 6 godina njen voljeni LG G7 otkazuje poslušnost (neki bi rekli ma nije valjda, nemoguće - među njima sam i ja) i sad želi drugi. Jedna važna stavka je da će biti rođedanski poklon i da imam 2 nedelje do tad i mora biti nov. Nisam gadljiv na KP i sl. ali bih radije u prodavnici da platim karticom. E sad, odgovorio sam je od 3.5mm i FM radia (ne pitaj te kako) ali ostale su 3-5 stavki poželjne. Dobra kamera, dobra baterija i dosta memorije (min 256Gb) a ja bih dodao na to da bude u rangu 6.1-6.2 inčića i da ima što dužu podršku. Iphone ne želi pa tako ostaje mali broj telefona. Ako je telefon sve nabrojano može i većih dimenzija (nema iskustva sa velikim...), navićiće se. Vrlo je ne zahtevan korisnik i telefon služi prvenstveno za Viber, slikanje, 30 min Instagram, 30 min Youtube, igrice ne igra pa čak ni sudoku (o_O) i sl.. Cenu bih držao do 600e i gledao sam Xiaomi 14T (ali 14T pro ima vidno bolju kameru ali je 20k din skuplji), Honor 200 pro (kamera nije baš nešto preterana), s23 256Gb, S24 256Gb (prelazi željenu cenu), Google Pixel 8a/8, Xiaomi 14 (preskup a i nema ga nešto) ... Daj te ljudi predloge, za sad mi najviše leži 8/8a.
Spremis pare/karticu, zenu za ruku i pustis je da sama izabere, ti eventualno asistiras kao tehnicki savetnik.
To je jedna od caka sretnog i dugog braka.

Spremis pare/karticu, zenu za ruku i pustis je da sama izabere, ti eventualno asistiras kao tehnicki savetnik.
To je jedna od caka sretnog i dugog braka.
Nije baš, žena ga neće izabrati jer je tražila od mene a ja ako se pojavim bez "poklona" nema sretne žene ni sretnog braka.
ako ti je dobra kamera na 14T pro bice
14T Pro mi je preskup (80k u radnji), volim ja moju ženu ali bi to bile bačene pare a i ima 6.8" ekran koje bih hteo da izbegnem.

Telefone na preklop ne želi, ćerkica ima Flip 4 a ja sam imao Fold 4 i nije oduševljena njima. Da se oduševila sa Motoroal Razr 50 Ultra iz tih stopa bih joj uzeo preko ugovora ali ništa od toga.

Do 72mm širine si već ograničen na S2x, Pixel 9/Pro i ranije, Xiaomi 14/15, Motorola Edge 50 Neo... Međutim, pošto je 14T u opticaju, onda bolje idi na Poco X7 Pro pa čak i F6 12/512 će biti solidan izbor.

14T Pro mi je preskup (80k u radnji), volim ja moju ženu ali bi to bile bačene pare a i ima 6.8" ekran koje bih hteo da izbegnem.

Novac za zenu nikada nije bacen novac :) Sto se tice ostalog, ako ti igra ulogu manji ekran onda se tu uklapas jedino sa S24, on bi trebalo i u cenu da se uklopi.

Ja sam hteo da ti predlozim Pixel 8, ali nije u zvanicnoj prodaji kod nas. Ako planiras preko oglasa, to je po meni bolja varijanta.Ja licno vise preferiram stock android, mada probaj da se protegnes do devetke, mislim da mozes da se uklopis u planirani budzet.

S23, pre njega pixel al zbog mogućeg zezanja bolje preskoči. S23 je fantastičan uredjaj, bez obzira šta ko piše. A to sto je star 2 godine nema nikakve veze. Procesor odličan, velicina odlična, kamera dobra (mozda i odlična), baterija odlična.

Nećeš pogresiti sa s23.

Prakticno osim IPhone-a, par Samsunga S i Xiaomi 12, nemas nista vise u dijagonali koju trazis. Tu je jos Moto edge 50 Neo i nista vise. Znasi neki Samsung iz S serije koji ti se uklapa u budzet ili eventualno neki Pixel 8/9 na KP.

To sam i skontao da osim s24 i Pixel 8/9 i nemam nešto što bih mogao (s23 nov je nekih 50e jeftiniji od s24 tako da njega verovatno ne bih). Ali sam se ponadao da postoji nešto što sam omašio. Xiaomi 14 mi se svideo ali je cena jaka i nema ga u suštini.

Što se tiče hardvera, svaki 200+eur će biti veliki upgrade u odnosu na 7 godina stari telefon, a što se tiče veličine, spala knjiga na 2 slova, neki S za više $ ili Motorola edge 50 neo.

Ali znajući moju ženu neće menjati tel narednih 6 god, tako da bolje sad nešto kršteno nego da posle 2 godine krene kako sam je zeznuo i kupio joj krš telefon. 😁 Da ja spavam mirnije. Mada kada bolje razmislim šta god da uzmem i samo li jednom štucne biću kriv.

Na žalost, čitao sam da je 50 Ultra malo više nepouzdan telefon nego što bih želeo a s obzirom na cenu ne bih da se zezam. I meni se sviđa ta ultra i taj spoljni ekran ali neće draga. Kao što sam napisao ćerkica ima Flip 4 i nikad ženica nije imala želju da ga uzme i koristi već samo jednom -dva puta godišnje da štrecne dete.

To sam i skontao da osim s24 i Pixel 8/9 i nemam nešto što bih mogao (s23 nov je nekih 50e jeftiniji od s24 tako da njega verovatno ne bih). Ali sam se ponadao da postoji nešto što sam omašio. Xiaomi 14 mi se svideo ali je cena jaka i nema ga u suštini.
Sada da kupujem sebi telefon i da biram između s23 i s24, sve i da isto koštaju izabrao bih s23; ovako sa 50e manjom cenom je samo dodatni plus.

@hsv.stoned Upravo sam i gledao tu pre pokretanja teme i veideo da neki imaju problema pa malo Google-ao i video da nije bas tako neoubicajena stvar. Nema mnogo prodatih telefona ali ipak se ljudi zalili i zato sam i odustao ali sam bio zagrejan za njega.

Vrh Dno