Šta je novo?

Telefon panasonic i kratak vek baterije

ZKoja

Slavan
Učlanjen(a)
03.06.2006
Poena
301
Kupio sam Dect telefon Panasonic KX-TCD320FX. Nakon 3 formatiranja po 15 sat, dok je telefon bio isključen iz tel. mreže, baterija traje oko 24h na standby i još oko 10 minuta razgovora. To je mngo manje nego što je deklarisano. (Trebalo bi da ga kotristim oko 5-6 dana). Znam da bih prvo trebao da zamenim baterije i vidim. Interesuje me da li su česti kvarovi na telefonu, kakav sam ranije imao na mobilnom, da telefon brže prazni bateriju jer troši više struje za rad? Sutra idem da reklamiram kvar pa ne bih da budem neinformisan.:trust:

Ista situacija kao i kod tebe samo na modelu KX-TCD210. Zanimljivo je da kada 2 baterije (AAA) stavim u eksterni punjac (Sanyo), traju bez problema 4-5 dana.
Pretpostavljam da je deo zaduzen za punjenje baterije u telefonu skrnavo i jeftino odradjen i da je to uzrok problema. Nekom se verovatno potrefi i "dobar" primerak.

TCA115EX, posle prva 2 punjenja, baterije trajale 10-ak sati u stand-by-u. Sada i po 5-6 dana.

KX-TCD440, sličan problem, ne izguram više od dan-dva... Evo već godinu dana, ali navikoh se da ga svako veče stavljam na punjač :D

Kako teku stvari...

Evo kako se razvija situacija: Danas sam zvao prijatelja koji isto prodaje telefone i on mi je rekao da 5-10% telefona stiže sa lošim baterijama. Bateriju nije lako proveriti (uobičajeno se može proveriti samo voltaža, ali ne i kapacitet baterije). Jedino rešenje za početak je kupiti nove baterije što sam ja i učinio. Ovo mi je potrvrdio i majstor iz ovlašćenog servisa. Sada ću i ove da formatiram (to je jako važno da bi se formirao ceo kapacitet baterije). Nastavak ću vam javiti. Inače ako ovo ne bi uspelo telefon se nosi u servis i ako oni ovo ne mogu da reše onda moraju u prodavnici da vam daju novi telefon. Testiranje traje oko 5 dana i makismalno 45 dana, ako bi se naručivao deo iz inostranstva, što obično nije slučaj sa ovim telefonima jer su česti. Čini mi se da obojica imate važeću garanciju, pa čita jte šta se dalje dešavalo.:trust:

valek je napisao(la):
Ista situacija kao i kod tebe samo na modelu KX-TCD210. Zanimljivo je da kada 2 baterije (AAA) stavim u eksterni punjac (Sanyo), traju bez problema 4-5 dana.
Pretpostavljam da je deo zaduzen za punjenje baterije u telefonu skrnavo i jeftino odradjen i da je to uzrok problema. Nekom se verovatno potrefi i "dobar" primerak.

Meni se potrefio... Isti model.

Baterije traju 4-5 dana, kako kad, u principu jako sam zadovoljan...

Isto imam TCD210 i radi 4-5 dana bez problema.

ja imam model kx-a141emx i baterija mi traje bar 5 dana....a kupio sam ga pre 2.5 godine...

Treba da reklamirate te baterije. Imam tcd210 vec godinu dana i jos dva tdc650 koja su stara vise od dve godine i svi ti telefoni izdrze barem dva dana, a to podrazumeva po nekoliko sati razgovora. Cinjenica je da ovi stariji mogu da izdrze i po pet dana kada se manje koriste, ali oni nemaju svetleci displej koji guta bateriju.

Ne znam ni šta da se reklamira kod, recimo KX-TCD 210... Uz njega dolaze dve punjive (NiMh) AAA baterije, pa je mislim jednostavnije kupiti dve druge nego se mlatiti sa vetrenjačama po prodavnicama...

A moguće je da na baterije i ne važi garancija. To je dosta čest slučaj...

Evo kod mene kx-tcd440 vec oko 1.5-2 godine fercera bez problema!baterija drzi oko 5 dana.
kuc...kuc...kuc... (u drvo) da necuje zlo!:D

Evo konačno i kraja priče. Nove baterije, iako su bile većeg kapaciteta, su trajale oko 2 dana. Odneo sam u servis i tamo su ga držali oko 10 dana. Piše da su uradili "podešavanje telefona". Posle svega baterija traje 5 dana, koliko traje i kod drugih. Pozdrav svima.

Meni je na bežičnom Panasonic faxu baterija godinama držala po 10-15 dana dok nije odjednom otkazala, kupio drugu (s buvljaka) i nije mogla da drži ni 2 dana. Kupio treći set u Panasonic prodaji, držala 5-6 dana par meseci pa onda ni ona nije mogla da sastavi 2 dana. Već sam mislio da se pokvarilo punjenje ili negde curi struja u slušalici, zamalo da bacim ceo fax. Onda kupio ipak još jedan komplet kod uvoznika... i evo drži po 15 dana već 3 meseca.

Nazad
Vrh Dno