Šta je novo?

telefon ostao u fastboot modu

dj90

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2014
Poena
245
instalirao sam custom rom
pa sam se onda igrao nešto sa twrp-om, misleći da iako nešto zezenem da će flešovanje fabričkog roma sve srediti, do sada je to radilo ali sada ne
probao sam sa više fabričkih verzija da flešujem standardno ali telefon ne uključuje sistem nego ide u fastboot i tu stoji
probao sam i preko recovery (pojačavanje + power dugme) wipe data, reboot system. ništa
probao sam sve kombinacije sa tri dugmeta i ništa
i preko adb komande sam probao da ga uključim opet ništa

prilikom flešovanja na komandnoj tabli sve piše okay, zato mi je čudno šta to ne radi

ima li nekog rešenja ili da teram u servis

telefon je rn note 10

Poslednja izmena:
Koji je custom rom? Je li rom kompatibilan sa TWRP? Koje uputstvo si pratio, jesi li trebao da obrišeš neke podatke pre flasha? Nađi Lineage OS recovery za tvoj model i pošalji na telefon, onda flash Lineage OS preko recovery. Nađi fabrički recovery i preko ADB pošalji na telefon. Nađi odgovarajući stock firmware i pošalji na telefeon iz fabričkog recovery. Ako ništa neće flashuj preko Mi Flash Tool stock firmware.

uspeo sam da vratim telefon u život

fastboot format:ext4 userdata

to je bila magična komanda

instalirao sam crdroid ali pošto mi se nije svideo hteo sam da vratim na xeu preko twrp-a
ko zna šta sam uradio

twrp mi je totalno nejasan, flash, wipe, format pa onda da li da se ide na reboot ili back pa kojim redom itd itd a čak i ako uspem jednom da odradim sve kako treba ne znači da će sledeći put raditi na isti način
od twrpa begam od sad, previše je zbunjuć. koliko kapiram po onoj komandi ja sam neke particije uspeo da pobrišem
samo fastboot

odoh da spavam, izgubi celu noć

twrp mi je totalno nejasan, flash, wipe, format pa onda da li da se ide na reboot ili back pa kojim redom itd itd a čak i ako uspem jednom da odradim sve kako treba ne znači da će sledeći put raditi na isti način
od twrpa begam od sad, previše je zbunjuć. koliko kapiram po onoj komandi ja sam neke particije uspeo da pobrišem
samo fastboot

odoh da spavam, izgubi celu noć

"noviji" xiomi imaju neki security check koji posle restarta gazi recovery (twrp... i ostale), Disable_Dm-Verity_ForceEncrypt se flesuje iz twrp-a u prvom bootu kako bi to disablovao. Ne znam dal je to slucaj i na tvom modelu, proveri.
druga stvar, nisu svi romovi isti, neki se flesuju na stari nacin (direktno iz twrp-a, install...) a drugi preko sideload komande, treci zahtevaju formatiranje te particije koje si spomenuo (dynamic partitions). Uglavnom, za svaki rom navedu nacin flesovanja.

opet mi se desilo isto s tim što ne pomaže ona komanda više
zakucan sam u fastbootu iako instaliram fabrički rom

ako probam preko twrp-a bilo šta da uradim izlazi mi greška block device required, za bilo šta što hoću izađe mi to
na xda forumu su rešili tako što flešuju fabrički preko fastboota ali meni to ne pomaže, ostaje u fastboot modu

ne znam šta da radim defitinvno, izgleda da će sada morati u servis kada se igram previše.

video sam ovde ima nešto ali nije mi jasno kako se koristi, treći post pa na dole

ili ako ima neko jednostavnije rešenje

Poslednja izmena:
uspeo sam tako što sam instalirao HyperOS 23.12.13 port for mojito
pošto je telefon pre toga bio android 14 reko aj da probam sa time

instalirao sam i telefon je ušao bootloop, to sam i očekivao jer sam pretpostavljao da taj rom neće raditi ali bio sam srećan jer je to bio znak da je neki sistem ipak instaliran na telefonu
posle toga sam preko njega sam uspeo da instaliram stock rom

ništa mi nije jasno kako funckioniše android, pravi romovi nisu hteli da se instaliraju a neke modifikacije koje ni ne rade su htele

Vrh Dno