Pošto generalno ne volim velike telefone treba mi predlog nekog kompaktnog koji ne smeta u džepu i može da se koristi jednom rukom, a da opet ne bude premala dijagonala ekrana. Neke bitne stavke:
-Malih (tj. manjih) dimenzija
-Dobar ekran izmedju 4.5 i 5 inča (i 5 je preveliko ali može da prodje ako je dobar screen to body ratio i lepo leži u ruci)
-Poželjno 2 GB rama i 16GB interne memorije
-Izgled (izbegao bih samsung)
-Solidna baterija i zadnja kamera (prednja totalno nebitna, moze i bez)
Ono što sam ja do sada našao:
-Huawei P6 (navodno ima problem sa pregrevanjem a i malo ga je pregazilo vreme...)
-LG Spirit (fali i rama i interne memorije ali većina ostalih stvari je OK a ima ga dosta kod nas pa može da se nađe jeftino i mozda bude neko prelazno rešenje)
-Honor 6 (dobra baterija) i Vibe X2 (lepo metalno kućište, skup za ono što nudi) ali mi deluju preveliko (nisam ih video uživo)
-HTC one mini 2 (predugačak za tu dijagonalu, preskup za ono što nudi)
-Sonz z3 compact, moj favorit. Ima sve što treba ali žale se ljudi na pucanje stakla(i prednjeg i zadnjeg) a i dosta drži cenu.
-Alcatel idol 3 4.7" (drugi favorit. Osim 1.5GB rama i 8GB memorije nisam našao neke specijalne zamerke)
-Malih (tj. manjih) dimenzija
-Dobar ekran izmedju 4.5 i 5 inča (i 5 je preveliko ali može da prodje ako je dobar screen to body ratio i lepo leži u ruci)
-Poželjno 2 GB rama i 16GB interne memorije
-Izgled (izbegao bih samsung)
-Solidna baterija i zadnja kamera (prednja totalno nebitna, moze i bez)
Ono što sam ja do sada našao:
-Huawei P6 (navodno ima problem sa pregrevanjem a i malo ga je pregazilo vreme...)
-LG Spirit (fali i rama i interne memorije ali većina ostalih stvari je OK a ima ga dosta kod nas pa može da se nađe jeftino i mozda bude neko prelazno rešenje)
-Honor 6 (dobra baterija) i Vibe X2 (lepo metalno kućište, skup za ono što nudi) ali mi deluju preveliko (nisam ih video uživo)
-HTC one mini 2 (predugačak za tu dijagonalu, preskup za ono što nudi)
-Sonz z3 compact, moj favorit. Ima sve što treba ali žale se ljudi na pucanje stakla(i prednjeg i zadnjeg) a i dosta drži cenu.
-Alcatel idol 3 4.7" (drugi favorit. Osim 1.5GB rama i 8GB memorije nisam našao neke specijalne zamerke)