Šta je novo?

Telefon manjih dimenzija

Sc8eR

Cenjen
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poena
195
Pošto generalno ne volim velike telefone treba mi predlog nekog kompaktnog koji ne smeta u džepu i može da se koristi jednom rukom, a da opet ne bude premala dijagonala ekrana. Neke bitne stavke:

-Malih (tj. manjih) dimenzija
-Dobar ekran izmedju 4.5 i 5 inča (i 5 je preveliko ali može da prodje ako je dobar screen to body ratio i lepo leži u ruci)
-Poželjno 2 GB rama i 16GB interne memorije
-Izgled (izbegao bih samsung)
-Solidna baterija i zadnja kamera (prednja totalno nebitna, moze i bez)

Ono što sam ja do sada našao:

-Huawei P6 (navodno ima problem sa pregrevanjem a i malo ga je pregazilo vreme...)
-LG Spirit (fali i rama i interne memorije ali većina ostalih stvari je OK a ima ga dosta kod nas pa može da se nađe jeftino i mozda bude neko prelazno rešenje)
-Honor 6 (dobra baterija) i Vibe X2 (lepo metalno kućište, skup za ono što nudi) ali mi deluju preveliko (nisam ih video uživo)
-HTC one mini 2 (predugačak za tu dijagonalu, preskup za ono što nudi)
-Sonz z3 compact, moj favorit. Ima sve što treba ali žale se ljudi na pucanje stakla(i prednjeg i zadnjeg) a i dosta drži cenu.
-Alcatel idol 3 4.7" (drugi favorit. Osim 1.5GB rama i 8GB memorije nisam našao neke specijalne zamerke)

iscitala sam temu nego ne znam ni sama sta se dvoumim vise. jos kad bi bio neki crni. mnogo trazim izgleda. sad sam pocela da razmatram i s4 mini posto on moze da se uzme novi za te pare.

Imaš za 140 evra crni Z1c u odličnom stanju.
Prodavac nema ocena, ali je iz Zrenjanina to jest nije predaleko od Beograda, pa možeš i lično pregledati i testirati telefon.

Ispravka, zadnja strana mu nije odlična, ali ako ćeš ga koristiti u futroli na primer nebitna je zadnja strana.

z1c.jpg

Poslednja izmena:
Ima jos jedan dobar primerak Z1c, 170e (beli, sim free i navodno u odlicnom stanju, prodavac 36/0 ocene iz BG pa moze i da proveri fon pre kupovine.

Z1c u skladu sa naslovom teme, inace do 200e treba traziti i proverene, ocuvane LG G2 i sony Z1.

nemam auto pa samo bg dolazi u obzir posebno sto moram da vucem drustvo u kupovinu, znamo svi da se zenski kupci ne shvataju ozbiljno :d
lg g2 koliko vidim ima 1GB rama, ne bih isla ispod 1.5 jer se prethodni telefon gusio sa 512, a imala sam bas minimum aplikacija. niste komentarisali samsung s4 mini? los izbor ili?

u jednom od jeftinijih oglasa kaze citiram:
"Sve radi na njemu, ali telefon sam po sebi ima osetljiv touch-screen pa ako se koristi na slabiji dodir sa kaziprstom ili nekim drugim prstom, sem palcem telefon moze da zastane pa onda mora da se restartuje. "
:D

Sc8eR izvini sto ti preuzimam temu, racunam da nas ista stvar zanima

Poslednja izmena:
Nije loš S4 mini.
Ali je dosta lošiji izbor od Z1c, kako zbog baterije tako i zbog procesora i rama.

Prati oglase svakodnevno naletiće neki Z1c koji će ti odgovarati.
Ako nemaš vremena da čekaš (ili strpljenja) onda eventualno nešto drugo.

P.S. G2 nikako ne spada u kategoriju "malih" telefona, otkud sad on?

Jel zna neko kakav je kvalitet zvuka u slušalicama na z1c. Znam da se žale na zvučnik (nije stereo jel da?) ali kakav je zvuk u sluškama. Dosta slušam muziku pa je i to bitna stavka...

Upravo tako. Osim Sonija niko ne pravi compact telefone. Svi imaju one svoje mini verzije koje su umanjene ali i žestoko osakaćene.

Ovaj mini obećava. Full HD, metalno kućište, Helio X20...

uuu ovo bas dobro zvuci :) samo da ne bude neko veliko kuciste na taj ekran.
ima jos jedan telefon koji sam gledala prvobitno, al sam odustala jer nisam uspevala da ga nadjem - xiaomi mi 2. ocigledno je losiji od xperie, al kosta 160 nov. najoh ga danas

a znam... smorila sam se sto nikako ni jedan z1c da iskoci crni u bg-u. sad malo da skrenem sa teme. ovih dana naravno intezivno guglam i danas mi je stigao mejl od komtrejda (nisam ni znala da imaju moj mejl?) sa subjectom "Da li ste videli manji mobilni telefon ?" wtf sa uhodjenjem:mad:
"

To je barem (polu)legalno uhodjenje, a ako si guglala ulogovana na G i dozvolila "ads based on your interests" takoreci potpuno legalno. Mene daleko vise nervira kada mi na FB izadje reklama za nesto dva minuta nakon sto sam to trazio IZLOGOVAN sa FB. Sto je najgore, americki sud nije kaznio ovo nelegalno ponasanje.

To je barem (polu)legalno uhodjenje, a ako si guglala ulogovana na G i dozvolila "ads based on your interests" takoreci potpuno legalno. Mene daleko vise nervira kada mi na FB izadje reklama za nesto dva minuta nakon sto sam to trazio IZLOGOVAN sa FB. Sto je najgore, americki sud nije kaznio ovo nelegalno ponasanje.
a sta da kazemo za w 10 ? javno su izjavili da ce svi biti spijunirani. verujte im na rec. kad cionisti ponude nesto bez para, racunajte da ce te platiti stostruko na cupriji ! zato cekam tizen 3, odmah da ga kupim, da se otkacim gugla i ostalih spijuncina, a da ne govorim o reklamama.

Nazad
Vrh Dno