Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon do max 350e

Koji mobilni telefon kupiti

nele11

Cenjen
Učlanjen(a)
28.05.2011
Poena
170
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima,posto sam uvek ovde dobijao dobre preporuke za telefone,da nastavim tradiciju :D
Doslo je vreme za zamenu telefona,trenutno imam mi 9T kupljen pre 3god koji me perfektno sluzi ali hteo bih da ga zamenim,ipak je star.
Trazim telefon nalik mi 9t,a posto izaslo 150 novih modela od pocetka godine,pogubio sam se i ne znam sta vise da gledam.Od nekih pozeljnih stvari:
-Da ima ok kamere kao Mi 9T ili bolje
-Da je fluidan u radu
-Dobra autonomija baterije ili brzo punjenje(ili i jedno i drugo :LOL:)
Ostalo manje vise..Hvala svima :D

Samsung A52S ili S20 FE (ako ti ne smeta sto mu je A13 poslednja nadogranja). Mozda Poco F3, samo Xiaomi vise ne preporucujem ni neprijatelju (ima isti kamera senzor kao i 9T).

Poco F2 8GB bi ti praktično bio upgrade sa Mi 9T u istoj formi. Razlika je što ima LPDDR5, dok 6GB je LPDDR4X, što ti na isto dođe u skladu sa tim što već imaš.

Nekako mi a52s deluje najbolji za taj novac.Razmisljam se najvise izmedju a52s i m11T pro.

Pošto imam sličnu dilemu, šta mislite o Nord-u 2, bitna mi je kamera a na testovima kažu da je u rangu ili čak bolja u odnosu na a52s. Takođe u obzir dolaze i Poco F3, Moto Edge 20 Pro, Honor 50 . Naginjem ka Nord-u i Honour-u zbog izgleda (uzimam za poklon) ali mi je bitna i kamera.

Pošto imam sličnu dilemu, šta mislite o Nord-u 2, bitna mi je kamera a na testovima kažu da je u rangu ili čak bolja u odnosu na a52s. Takođe u obzir dolaze i Poco F3, Moto Edge 20 Pro, Honor 50 . Naginjem ka Nord-u i Honour-u zbog izgleda (uzimam za poklon) ali mi je bitna i kamera.
Baci pogled na Nord 2 temu, koliko sam pratio samo reci hvale za tel. Pa biraj izmedju njega i A52S (ako ti je do lepote, Nord 2 po meni najlepse izgleda). Honor ne bih, sto bi rekli juznije - najgori od svu decu. Nisam pratio cene, ali kad je izasao 65k sa zakrivljenim ekranom bez zastite i to kad padne od pola metra pozdravi se sa telefonom...

Tehnicki bi trebalo da bude Nord 2, ima valjda bolji senzor (imx 766 vs 682 kod A52s) i oba imaju OIS. Najbolje da vidis neko poredjenje/test na netu.

Kao vlasnik Nord 2 predlozicu njega, prvo po meni mogo bolji telefon i zaokruzeniji. Bolja kamera od A52s, brzi punjac od 65 wati koji bateriju napuni doslovno od nula do 100% za 30 min, baterija koja traje daleko duze bar u mom slucaju.

Ono sto moze da bude mana a ne mora je sto nema prosirivu memoriju i nema 3.5 mm dzek za slusalice. Ko me je dovoljno 128 gb neka uzme tu verziju ko smatra da ce mu bude malo neka gleda jacu verziju.

Sto se tice kamera bukvalno ti je nesto vidis ukljucis kameru skljocnes i to je to, slike preko dana su brutalne po noci uz dovoljno svetla napravice dobre fotografije, ostale kamere wide i onu trecu smatraj kao da nemas, mogu da posluze za nesto ali nista vise od toga, wide moze da se iskoristi ako kacis neke slike na facebook ili instagram pa za to je ok.

Pošto bih uzeo telefon u A1, u opciji je još i Samsung S21Fe, oko 1000 dinara je skuplji ovaj drugi sa paketom Neo 3 na period od 24 meseca, da li zbog kamere vredi ta doplata ?

Ako ti nije udar na dzep, onda uzimaj. CPU je flagship, zbog kamera nisam siguran da li vredi, jedino neko poredjenje da vidis na netu.

Nazad
Vrh Dno