Šta je novo?

Mobilni telefon Telefon do 300e

Koji mobilni telefon kupiti

N3sa

Cenjen
Učlanjen(a)
08.12.2021
Poena
125
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 3350G & CoolerMaster Hyper 4 (RR-T4-18PK-R1)
Matična ploča
MSI B450M-A PRO MAX
RAM
Patriot Viper Steel 8GB 3200MHz
GPU
AMD Radeon Vega 11
Storage
SAMSUNG 860 EVO 250GB
Zvuk
Genius SP-HF180
PSU
500W Cooler Master MWE White Series
Kućište
MS Cyclops V and two Falcon Ring LED Blue
Monitor
LG FLATRON W2246
Miš & tastatura
Tastatura: Razer BlackWidow V3 TKL (yellow switch) | Miš: Razer Viper Mini
Mobilni telefon
OnePlus Nord 2 5G
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav,

Trebaju mi preporuke za telefon, važno mi je da je baterija i da je telefon fluidan u radu, tj. da ima dobar cpu i dovoljno rama. Koristio sam RN9Pro, bio sam prezadovoljan sa baterijom, a i pristojno je dobro radio. Razmišljao sam Xiaomi 11T Pro za 410€ ali mislio sam da je to puno novca i da se ne isplati, i još pogotovo što sam čitao ovde i na ostalim mestima da se dosta izbegava taj model, i da je baterija loša i da dosta vuče zbog jačine, a i da kamera nije najbolja, ako nije tako ako neko ima još neko mišljenje za taj telefon neka napiše značilo bi mi pošto mi se taj model dosta svideo. Zbog tih činjenica sam razmislilo sam da uzmem neki jeftiniji telefon do 300e, najveći favorit mi je Poco F3, i običan 11T. Bilo bi dobro da neko preporuči još neki model pa da razmotrim, i neko mišljenje za 11T Pro, da li je to za bateriju istina. Hvala Vam unapred na odgovorima. :)

Najbolja kupovina koju mozes da obacis od 200 do 500e je P30 Pro 8GB. Nadjes najmladji i uzmes da uzivas jos dosta godina. Telefon sve ima sto jedan premijum telefon treba da ima sem 120hz (mada vidim da dosta njih to gasi zbog baterije, pa nije toliko bitno). Baterija mi nakon 2 god trajala duze nego na s21 ultra nova.

Realme Gt 5g licno ga imam Ako ti treba clan sa KP salji mi poruku. I Poco f3
Realme Gt 5g licno ga imam Ako ti treba clan sa KP salji mi poruku. I Poco f3.

Fon Koji je jedan od retkih koji se zapravo ne pregreva sa Snapdragonom 888 I Koji ga vozi do daske je upravo Realme Gt ( dakle nista master ni ove druge edicije vec GT)

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: msi
Najbolja kupovina koju mozes da obacis od 200 do 500e je P30 Pro 8GB. Nadjes najmladji i uzmes da uzivas jos dosta godina. Telefon sve ima sto jedan premijum telefon treba da ima sem 120hz (mada vidim da dosta njih to gasi zbog baterije, pa nije toliko bitno). Baterija mi nakon 2 god trajala duze nego na s21 ultra nova.
Idealan telefon. Star 3 ipo godine, nema softversku podrsku, budjav softver, 1080p 60Hz ekran, mono zvucnik. Odlican 10 😁

Edit:

Jedna stvar je dobra, reklamirala ga je Gal Gadot 😁

Poslednja izmena:
Idealan telefon. Star 3 ipo godine, nema softversku podrsku, budjav softver, 1080p 60Hz ekran, mono zvucnik. Odlican 10 😁
Odlican 9.5 sveukupno nakon 2.5god nosenja. Da mi beba nije razbila ekran, nosio bih ukupno 5 godina. Koliko dugo si ti koristio P30 PRO?
Tako kako napises taman u stilu kurira. Telefon radi savrseno, baterija ne moze za dan da se isprazni, ekran vrhunski prikaz amoled, jedino 60hz sto sam i naveo (dosta korisnika gasi zbog baterije na novijim modelima, tako da nekome to nije minus), a rezolucija je identicna kao na S22, sta je onda tu problem? Zvucnik radi ono sto treba da radi, dovoljno glasan i korektne reprodukcije. Softver daleko od budjavog, ne znam odakle ti ta ideja da je budjav, i skoro nesto je bio update.
Sveukupno. telefon radi u rangu svih flashipova danas i apsolutno najbolji izbor do 300e. Stavise, nista do 500e ne nudi dovoljno da se kupi u odnosu na p30 pro, ne vredi te doplate.

Telefon je flaghsip i uvek ce imati taj premijum osecaj u odnosu na smece koje se danas prodaje novo za 300 evra.

Dovoljno puta sam cackao P30 Pro uzivo da vidim da nije nista bolji od prosecnog duplo jeftinijeg Xiaomi-ja, osim po marketingu i hajpu. Huawei P serija je jedna od najprecenjenijih serija telefona ikada.

Pravi flagship moze biti samo iPhone, Samsung S/Note serija sa Snapdragon chipsetom i eventualno OnePlus 8/Pro.

Dovoljno puta sam cackao P30 Pro uzivo da vidim da nije nista bolji od prosecnog duplo jeftinijeg Xiaomi-ja, osim po marketingu i hajpu. Huawei P serija je jedna od najprecenjenijih serija telefona ikada.

Pravi flagship moze biti samo iPhone, Samsung S/Note serija sa Snapdragon chipsetom i eventualno OnePlus 8/Pro.
Obozavam ljude kao ti koji su koristili telefon dok su prolazili trznim centrom. Poredjenje sa bagovitim shaomijem necu ni da pominjem. Ima razloga zasto su jeftini. A i Mi 11 ultra koji je kostao kao svi flagshipovi, pa mi drugar prijavljuje brdo bagova, od kamere do delimicnog ucitavanja aplikacija.

Ja samo tvrdim nesto iz prve ruke. P30 Pro posle 2 godine i nijednog formatiranja radi isto kao prvi dan, cak i kao da nauci telefon kako ga koristis pa brze otvara neke aplikacije i kad ides share slike pa recimo vajber.

Huawei je tada bio pravi flagship i ostao pravi flagship. U tom trenutku niko nije mogao ni vodu da mu nosi. Pa evo iPhone od 1500e pa ima mizernih 3x zuma, kad god si malo dalje od akcije, nista ne mozes da slikas ili snimis. To sto je Huawei pukao zbog gugla je druga prica. Ja konkretno pricam o ovom modelu. Nijedan "zao mi" od 500, 600 evra ne vredi uzimati pored p30 pro od 250e ili cak manje. Vodootporan, bezicno punjenje, i reverse charging, kamera, zum, sve. Samo ko nije koristio duze, ne zna sta je pravi uredjaj.

Pravi uredjaj 🤩

Prilozi

• sddefault.jpg
    sddefault.jpg
    28.4 KB · Pregleda: 91
Realme Gt Neo 2
Po meni best by
Odličan procesor, punjač 65w, baterija 5000 mAh
Svetliji displej od Poco F3, baterija duže drži.
Imao sam Poco sad imam Realme, iskreno mi je mnogo bolji iako sam voleo Xiaomi brend ovaj mi je za klasu bolji

Uzet OnePlus Nord 2, ja sam prezadovoljan za sad. Hvala svima na preporukama i utiscima! ;)

@ivanbass1 posto vidim da ti je nesto smesno ajde budi tako dobar pa objasni sta ti je smesno. Ili mislis da je Xiaomi 11T ili Poco F3 bolji uredjaji od Nord 2 kojeg licno imam i koristim a vise nego dovoljno koristio i Poco F3 da znam da mu nije ni do malog cipa za punjenje baterije a kamoli do necega drugog.

Hteo sam da doturim ja odavno još, nego mi se nešto ne isplati baš toliko novca sad da dajem, ovako mi bolje nešto jeftinije, pa posle jedno 2 god malo manje uzmem nešto drugo. A i meni je ovo za sad odličan telefon bolje ne treba

Ma znam, salim se malo na racun Ivana.😛

Odlican je Nord 2. Za 300injak eura ni nemas mnogo izbora da sve upakujes i hardware software i dobru kameru i bateriju i svega pomalo. 👍

Ni Ivana Xiaomi 12x nista bolje ne sluzi. Za 3-4 mjeseca kostace manje nego Nord 2.

I ja bih isto tako, bolje promjeniti jeftiniji (midrange) telefon na godinu do dvije, nego istresti odjednom 500+ eura za toboze flagship koji ce ti dosaditi isto kao i ostali.

I da, fasciniraju me oni koji npr. blate Intel procesore u PC svijetu, uzdizu AMD, a 'vamo se kunu u Snapdragon, a blate Mediatek. A ono kao vole da za svoje pare dobiju sto je moguce vise. Takvima i treba prodavati SD870 jos godinama unaprijed za iste pare.

Ja volim dati sansu i drugima. A MTK me je prijatno iznenadio, da bih opet izabrao njih.

Poslednja izmena:

Meni je Huawei pre Google fijaska bio uvek opcija broj 1. Sad trenutno evo 18 meseci imam 12 pro max kao prvi uređaj, ali sam zadrzala svoj P30 pro, koji ima preko 3 godine. Baterija i dalje traje dugo, jeste oslabila, ali komotno izgura dan celodnevnog maltretiranja. Nijednom nisam na njemu radila fabricki restart, ali on i dalje leti... Kamera je i dalje fantastična, mada moram priznati da je slabo koristim jer je na 12 pro max osetno bolja. Izuzev zuma koji ovde kida, i cak ima nesto bolju sirokougaonu kameru od 12pm. Night mode i dalje odlican i itekako merljiv sa 12pm,ali video reprodukcija je prosek. Kirin je bio fantastičan, i mnogo bolji od Samsungovog exinosa (iako su brojke pokazivale drugacije).
Iste godine je suprug uzeo Note 10 plus... I da, ima bolji ekran, bolju video reprodukcija, i mnogo bolji zvuk. Baterija je i tada bila osetno losija.
Oba uređaja su i dalje kod nas. Baterija na Notu ne izdrzi ni pola dana, i on vise nije fluida kao ranije. Mislim da bi se isti model sa snapdragonom dosta bolje pokazao, ali na njegovom Exinosu se oseti starenje mnogo vise nego na Kirinu...
Dakle mislim da je P30 pro nekad bio zver, ali mislim da je i danas cak jako dobar uređaj. Nosi u ga kao drugi telefon dok ne crkne verovatno.
A da, osvežavanje od 60 Hz ima i 12 pro max koju koristim.
Da nije doslo do Google problema sa Huawei uređajima verovatno bih opet imala neki njihov flagship. Ovako sam presla u Apple tabor. Ne mogu reci da sam apsolutno odusevljena IOS sistemom, ali sam se pomirila sa tim nekim nedostacima. Sad cekamo seriju 14,pa da 12pm zamenimo. Ali P30 pro ostaje i dalje.

Ja koristim Xiaomi Mi10t Pro i stalno ima neke bagove, iako mi je to službeni telefon koji imam u rukama neuporedivo manje nego svoj stari OnePlus 6. Konstantno se javljaju neke glupe sitnice koje me živciraju. Nisu veliki problemi u pitanju, ali telefon jednostavno nema premium softver, što je šteta, jer je hardver odličan. Pretpostavljam da je sa jeftinijim modelima situacija još lošija.

Evo koliko imam Nord 2 kod sebe do sada nisam imao ni jedared potrebu da ga resetujem ili nasilno gasim, sve radi kao prvog dana, aplikacije koje sam mu zakljucao u ram i dan danas se u njemu nalaze sto za mnoge druge Xiaomi ili Poco telefone koje sam pre ovoga imao nisam mogo da kazem, samo zadnji Poco X3 Pro 8/256 gb model sve iste app mu zakljuckam kao i kod ovoga Nord 2 i posle nekog vremena Poco X3 Pro odluci da mu te app nisu vise potrebe i ugasi ih iako su mu zakljucane u ram memoriji.

Nord 2 niti mi se jednom resetovao do sada, nemam problema sa proximity senzorom, jednostavno sve radi sto se kaze iz kutije podesi i to je to. Samo punis i koristis nema zezanja sa romovima, odkljucavanjem bootloadera, flesovanjem nekog drugog roma, ubacivanje gcam i config fajlova da bi slike bile za nijansu bolje, jednostavno sa ovim Nord 2 je totalno olaksanje za rad, da ne govorim da sve app kako ih pokrenem odmah ih otvara bile one zakljucane u ramu ili neka koju ne koristim cesto.

Mislio sam da cu se tesko navici na nesto drugo osim MIUI koji sam koristio jako dugo ali vidim da sam bio u zabludi i da ima nesto bolje i prakticnije za koriscenje. Nije da nisam znao da podesi Xiaomi telefone ali ti njegovi sitni bagovi i problemi a ponekad i neki veci problemi jednostavno nije mi to vise potrebno u zivotu. Da ne govorim koliko je Poco X3 Pro tezak pa jos kada se stavi u masku postaje preveliko opterecenje za koriscenje posle duzeg vremena drzanja. Imao sam osecak kao da drzim ciglu u ruci i u dzepu.

Nazad
Vrh Dno