Šta je novo?

Telefon do 200e

svlada

Slavan
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poena
320
Već nekoliko godina koristim SE K750i, sada je već počeo lagano da odumire pa sam rešio da ga promenim.

Totalno sam se pogubio u moru ovih raznih, novih modela.

Koje su moje potrebe trenutno:

- Email, 3G, dobra kamera(slike, video), ekran nije toliko bitan.
- Telefon koristim više za sms i email nego za razgovore(možda oko 60minuta i od 300-500smsa).

Ne znam koliko je pametno da kupim neki telefon koji ima touchscreen.

Telefoni koje razmatram sa touchscreenom: HTC Desire, IPhone 3gs, Samsung Galaxy I5800, SE Vivaz Pro - ima qwerty ali su ga svi živi napljuvali.
Telefoni sa hardverskom tastaturom: E71, E72, SE Vivaz Pro, Nokia C6, SE Spiro, SE Zylo

Generalno ne bih da izdvojim više od 200e za novi telefon. U obzir dolazi i neki uz Telenor paket.

Sam moraš da rešiš dilemu touchscreen ili ne.

Ne znam koliko ti se ovo nabrojani telefoni uklapaju u cenu do 200 evra ali je HTC Desire neuporediv sa ostalima pod uslovom da ti ne smeta touchscreen.

3GS nisam video tako da ne mogu njega da komentarišem, naći će se već neko da ti predloži i iPhone, ali mislim da i on debelo premašuje traženu cenu.

Desire ti odskače od ostale bratije koju si naveo poprilično (u pozitivnom smislu, pod uslovom da ćeš te prednosti umeti da iskoristiš).

Da li ti uopšte treba smartphone? Prema onome što si napisao izgleda da ti ne treba. Zašto ne bi uzeo neki aparat sa hardverskom qwerty tastaturom?

Pa uz telenor paket prenesi plus 1GB može da se uzme Desire za oko 200e. Iphone 3GS preko ebay se može naći za oko 250e(imam druga koji može da mi donese).
Generalno najveća dilema mi je hadverska tastatura ili ne. Ne znam da li mogu da se adaptiram na kucanje na touchscreenu.

Sto se ne bi navikao? Ja gledam mog burazera, lik mi se smejao kad sam pre skoro dve godine uzeo 5800 a onda i desire. Kao: ,,bezi bre kakav touchscreen, ne bih ja mogao to da koristim", pa kad ostane bez kredita,slao je sa mog telefona poruke,ali sam ih ja kucao. A evo sad ima dell streak.

A kao sto su ti gore rekli, desire je mnogo bolji od svih gore pomenutih telefona.

Bez da uvredim Apple, ali 3gs stvarno nema čim da se uporedi sa Desire. Ajd' da je u priči 4rka, pa da ima argumenata za kvalitetnu diskusiju.

Sasvim dobro ćeš kucati na ekranu Desirea, svakako brže nego što si to mogao sa K750. U krajnjoj liniji, ja bih bar pokušao, pa ga prodao ako ne ide. Za 200e ćeš ga prodati kako pritisneš dugme za slanje oglasa, ali ja tipujem da ćeš pokupiti Android virus. :)

Ja sam se smejao kada vidim E71,E72 (zbog qwerty tastature i nezgodnog ekrana)... Ali imao sam priliku da mi par dana bude u rukama, iznenadio sam se, izuzetno prijatno. Tako da ti je to moja preporuka. Mada ni ako uzmes Vivaz Pro neces se pokajati, fantasticne slike pravi. Mada mu je baterija ok 3,4 dana. Uz intenzivnije koriscenje 2. E72 baterija gura i do 5,6 dana.

Poslednja izmena:
Hvala svima na predlozima. Odlucio sam se za Samsung Wave. On je u telenoru oko 200e, tako da njega uzimam.
Sjajan telefon na sjajnoj poziciji između dumb i smart telefona :)

Apropo tastature. 2 godine sam koristio pomenuti k750, nakon toga dve godine N82, oba sjajna telefona, ali nemaju šta da traže pored tastature e61 :smash: nešto malo sam kuckao i na ortakovom 3GSu. Po mom mišljenju kad se jednom navikneš na qwerty nema nazad, bilo da je fizički bilo da je "virtuelni" tj. on screen keyboard.

Pametan izbor! Nek te sluzi u zdravlju i veselju!

Vrh Dno