Šta je novo?

Telefon do ~140 evra

toxicm

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2012
Poena
275
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 7700 / LC-CC-120
Matična ploča
Asus H110M-C
RAM
Kingston HyperX HX424C15FB/8 8GB DDR4 2400MHz CL15
GPU
XFX RX470 4GB RS Triple X
Storage
SSD CT250GB BX100 + HD WD500GB + 320GB
PSU
Chieftec ELP-700S 700W
Kućište
Chieftec LF-02B
Monitor
Samsung T220
Ostale periferije
WF TV2000XPG, P217D
Laptop
Asus ROG Strix G15
Mobilni telefon
Pixel 6a
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Mobilni internet
Malo sam ispao iz price o telefonima... :)

Uzeo bih novi telefon na otplatu do nekih 140 evra. Ne na pretplatu, vec prodavnice koje daju na cekove i/ili ostale tipove odlozenog placanja.
Trazim telefon ekrana velicine 4-4,5", 1GB RAM-a, dual ili quad core procesor, sa prednjom kamerom i obavezno sa blicom (kvalitet kamere je nebitan, blic=lampa). Mahom ce sluziti bas kao telefon, gledam da nije prevelik (5" ne mogu da smestim u dzep i to mi ne treba), po malo interneta i eventualno neka igra ili filim, ali bas retko. Fin zvucnik bi bilo lepo, rezolucija ekrana mi je skoro pa nebitna, znaci, full HD mi ne znaci nista na 4-5".
Naleteo sam na par modela koji mi se uklapaju u zelje, ali nisam siguran kakvi su brendovi ili konkretno modeli. Takodje, nisam bas upoznat ni sa snagom ARM procesora. Ova 3 su mi zapala za oko za sada:
ZTE Blade V
UTOK 430Q
Gigabyte GSmart Rey R3

ZTE mi se svidja na papiru, ali nije nesto nahvaljen na netu, a i ruzan je poprilicno. Za UTOK prvi put cujem, a i Gigabyte mi je novina u mobilnom svetu. Gigabyte mi je trenutno prvi pik, ali nisam bas siguran oko procesorske snage. Takodje, interesuje me i kakvi su Vivax modeli, vidim da ima jako lepih po specifikaciji i sa jako niskom cenom?

Taj LG ipak dosta prelazi cifru od 140 evra, odnosno 17000 dinara. Koliko vidim, on je 20k dinara, odnosno 165+ evra.

Moto E, LG L9, F70, L70.

Utok su Rumuni.

L70 je nov oko 140 evra, potraži van Mobilnog cveta.

Poslednja izmena:
Ma znam da moze da se nadje za oko 140 evra, ali ne i na otplatu, tako je dosta skuplje. Cene sa Mobilnog sveta su i realne cene u mom slucaju.

OK sto su Rumuni, ali kakav je brend?

I ovaj mi izgleda fino, Gigabyte GSmart Aku A1 Dual SIM (Black).

I Vivax poput ovog mi je interesantan, ali Vivax... :)

OK sto su Rumuni, ali kakav je brend?
Nov.

I ovaj mi izgleda fino, Gigabyte GSmart Aku A1 Dual SIM (Black).

I Vivax poput ovog mi je interesantan, ali Vivax... :)
Vivax su Hrvati. Ista strategija kao Utok: kineska fabrika ce da nam napravi aparate po specifikacijama i dizajnu i valjacemo ih pod ovim "brendom". Gigabajt nije mnogo bolji od toga (znači da je bolji, ali mrvu).

Kupi neki od navedenih telefona, bar su proverene marke. Mislim da je LG F70 za 140 evra nenadmašiv izbor: nov, ovogodišnji model, hardver koji malo i prelazi rang, baterija velikog kapaciteta, 1080p snimanje, KitKat.

Ma ne mogu da uzmem LG F70 za 140 evra, ne moze po toj ceni na otplatu, a ne bih da dajem kes. Kostao bi me ovako 20000 dinara, a toliko necu da dajem za telefon. :)

Najverovatnije cu Gigabyte GSmart Aku A1 Dual SIM, mislim da za 140 evra sa do 4,5" ekranom nema boljeg izbora.

Ne kapiram, malopre ti napisa da su cene sa MS merodavne, a sad ne može F70 koji je tamo 140 evra?

Logična prodavnica tačka eReS daje na 6 rata...

Au, pardon, pomesao sam sa L70.

F70 mi vec upada u budzet. Hvala!

Vrh Dno