Šta je novo?
AIK kupuje Eurobank

 
Da li se neko raspitivao i upoređivao kod koje banke izađe najpovoljnije porodično putno osiguranje i uz koju karticu?
 
AMEX green kreditna sa depozitom od 500€ kod Intese. Mesecno odrzavanje je 300 rsd. Osiguranje za celu porodicu.
 
@mikka Ako sam dobro pročitao pokriva 183 dana boravka godišnje. Nisam uspeo da nađem koliki je max limit osiguranja. DDOR je osiguravajuća kuća. Deluje zanimljivo.

Do prošle godine sam imao osiguranje uz MTS kreditnu i kada je trebalo da produžim, bukvalno samo što nisam potpisao ugovor, pitam da mi daju obrazac da odmah uradim prijavu članova porodice, - e pa to se promenilo, više porodica nije osigurana...
 
Da, odnosno 30 dana za lica od 70-80 godina. Osiguranjem su pokrivena lica od 6 meseci do 80 godina.

Maksimalna osigurana suma po osiguraniku je 20.000 evra, odnosno 5.000 evra za slucaj koji nastane kao posledica rekreativnog bavljenja skijaskim sportom.
 
Ja sam godinama bio više nego zadovoljan korisnik računa kod nekadašnje Volks banke, zatim Sberbanke. Dugo koristim njihov elite paket, koji je donosio i mbanking plaćanja bez provizije, povoljan kurs za kupoprodaju eura (prodajni i kupovni su bili recimo oko 10 para ispod-iznad srednjeg kursa), sms obaveštenja za svaku uplatu-isplatu, porodično putno osiguranje uz besplatnu Master gold karticu.
Sada od sredine februara, kada su konačno pripojeni AIK banci, sve ove pogodnosti za korisnike elite paketa Sberbanke su ukinute, samo cenu paketa uredno naplaćuju kao i ranije. Pretpostavljam da je razlog to što je kod AIk banke isti taj paket skuplji 50%, pa smo sad ni tamo ni ovamo.
Sada razmišljam da predjem u neku drugu banku, jer mi se ovakav odnos baš ne dopada, a počinje da mi smeta i nedostatak gpay podrške, pa kad već treba da doplatim onda bih i banku da promenim.
Da li neka banka ima sve ovo u ponudi u nekom paketu, uz mesečnu naknadu do 1.000 din?
Gledo sam Intesu, Unicredit, Komercijalnu, Rajf, svuda nešto fali koliko vidim.
Znači mbanking plaćanja bez nadoknade, povoljan kurs za kupoprodaju eur, sms obaveštenja, porodično putno osiguranje i gpay podrška? To su stvari koje maksimalno koristim, ostalo mi je nebitno.
 
Mozda da pokusas sa Prestiž paketom OTP banke, 595 dinara (a moze biti i manje, pogledaj uslove na sajtu). Jedino nisam siguran da li su nalozi free, provjeri.

Ja sam takodje bio korisnik Elite paketa bivse SBER banke, i takodje planiram da gasim racun sad u AIK jer ovi prakticno naplacuju maglu... Gotovo sve pogodnosti su ukinuli, a mislim da su prekrsili i zakon, jer su u obavjestenju prije migracije garantovali da uslovi ostaju isti (tako da mislim da cu pisati prigovor NBS-u, ali sumnjam da ce biti nesto od toga.
Ono sto su zadrzali, a meni je jako bitno (tj. navikao sam na to), jeste podizanje novca na bankomatu bilo koje banke bez provizije.
Za mene nazalost alternative nema, jer mi preostaju jos ERSTE (uzasna banka) i ProCredit (ima neku polu-varijantu ove usluge, tj. ogranicen broj podizanja ili limit), tako da ne bih ni u jednu od njih.

Update: Zaboravih naglasiti za OTP, sto se tice povoljnog kursa, dobija se srednji NBS (za iznos do max. 2.500 EUR mjesecno), ali samo ako se preko sifri 240 ili 241 ostvaruje zarada u minimalnom iznosu od 140.000 dinara, bar je tako bilo prije nekih godinu i nesto. E sad, ovi uslovi mogu da budu problem vecini.

Update 2: Cini se da se placaju elektronski prenosi u OTP, za Prestiz paket 9 dinara po nalogu, ako dobro tumacim njihov tarifnik. Jedino to ti se ne uklapa u zahtjeve, ostalo mislim da sve imaju (pod uslovom da imas primanja 140k ili vise).
 
Poslednja izmena:
Da mbank nalozi su 9din za Prestiž Otp.
 
jer mi preostaju jos ERSTE (uzasna banka)
Erste prelazi na novi sistem od 3.5. tako da bi trebalo da bude poboljšanja (Ove koje znam iz HR su prezadovoljni tom aplikacijom "George"), a ja lično sa njima nikakav problem nisam imao (Omladinski i Devizni račun)
 
Sve dok ne trebas neku ozbiljniju uslugu na salteru ili nedaj Boze u call centru, vjerujem da su ok.
Sestra i djevojka su imale racun kod njih i obije su blago receno isfrustrirane njihovom uslugom (djevojka je cak i radila kod njih nepune dvije godine i to sto se radilo klijentima je za rubriku "ne povjerovati").

Ali hajde da ne mracim samo, vjerovatno zavisi sta trebas i ocekujes od njih, pa vjerujem da nekom potpuno ispune ocekivanja.
 
Radio sam dosta stvari kod njih, i prilivi iz inostranstva i druge stvari. Znam da im je dosadašnji softver za rubriku 1991. Ali ekipa iz filijali u njihovoj zgradi na Novom Beogradu (Sirius centar) je super! Stvarno su svi super i prepoznaju me i uvek bude prijatno. Ali verujem da su radili stvari za ne poverovati jer su im neke procedure baš zastarele i loše bile rešene. Ali opet u mojoj filijali se to nije toliko primetilo. Svakako se nadam da će novim sistemom da reše te neke glupave probleme i procedure, ali su mi sa osobljem definitivno najbolji, šta sam u ostalim bankama preživljavao od osoblja (pogotovo komercijalna) super su mi oni. :D
 
Još neke banke će to da uvedu, o tome se piše u glavnim temama za te servise, ali datumi su i dalje na rekla, kazala. Realno nije toliko simbolična ponuda pogotovo kad se računa da je ovde i dalje akcija ukrupnjavanja banaka 😃
 
  • Like
Reagovanja: uji
Kod Mobi banke kaće, ne zna se. Poštanska navodno uvodi i Apple, a hoće li uključiti kroz oba i Visa kartice, nije poznato. Ko što reče iOS, AIK dok ne pripoji EuroDirekt verovatno još ništa, tek što su Sber. RBA ex CA prelazi u RF pa se očekuje da njihove kartice budu uvedene u RaiPay. Addiko ni u naznakama ne daje ukaze, ali kako je Kole šećerko počeo da kupuje akcije matčne banke, između redova se zaključuje da mu je to rezervni plan za zauzimanje banaka exYu zemalja, pošto sa Sber to nije uspeo da postigne.
 
AIK ce da kupi Addiko vrlo verovatno nakon pripajanja EBD AIK-u.
 
A taman sam se navikao na EFG a ono opet menjaju.
 
Ne znam da li sam na pravom mestu. Interesuje me koliko banke daju za postavljanje bankomata u lokalu? U pitanju je NS.
 
Ne znam da li sam na pravom mestu. Interesuje me koliko banke daju za postavljanje bankomata u lokalu? U pitanju je NS.
To je poslova tajna,zavisi od lokacije i jos mnogo cega a mozes da neku direktno kontaktiras i izneses ponudu.
 
Da li neko zna da li je i dalje moguce besplatno uzeti Mastercard uz fleksi stednju u Aik banci, posto na sajtu vise ne pise da je to moguce?
 
@markomix može, iako se to na linku ne navodi, osim u tarifama, ali od preprošle godine promenjen je uslov da ne može više barem bez Start A paketa.
 
Moze li se uzeti manji kes kredit 1500-2000e ako je ugovor na odredjeno, a posao traje preko godinu dana vec. Nlb banka.
 
Najbolju informaciju za tako nešto dobićeš od same banke.
 
@markomix može, iako se to na linku ne navodi, osim u tarifama, ali od preprošle godine promenjen je uslov da ne može više barem bez Start A paketa.
Hvala. Znam za to, posto su promenili bas 10ak dana pre nego sto sam otisao da otvorim, pa su mi rekli da je uslov bio taj A racun, valjda sada start. Zanimalo me je posto burazer ima taj racun i razmisljao je da izvadi tu master uz fleksi stednju, ali su izbrisali to o kartici sa sajta, mislim od kada su preimenovali racun u start, pa nisam bio siguran da li i dalje daju. Jos jednom hvala
 
Ne nadjoh temu o aik pa cu ovjde. Danas uplacivao eure i bankomat mi ih je pojeo :')

Odoh do radnica u poslovnici one ne znaju kako sta i napisali reklamaciju. Pa da vidimo koliko dugo dje trebat da vrate.

Regularno krenula uplata i onda pisalo uzmite odbijene ili ostecene novčanice ali nista nije izaslo nit otvaralo se onda je izbacio karticu i na jako kratko bila poruka u fazonu iduci put mozda nece moci uplata i resetovalo se. Nit para nit slipa makar mi karticu vratio
 
Drugu je AIK pojeo eure, podneo reklamaciju i baš dugo je nešto čekao da reše. Zvao ih više puta, interesovao se. Mislim da je trajalo vraćanje 3,4 nedelje.
 
Ne znam da li sam na pravom mestu. Interesuje me koliko banke daju za postavljanje bankomata u lokalu? U pitanju je NS.

Potrebna je baš baš prometna lokacija da bi sada neko ponudio bankomat, jer njihovo vreme polako prolazi tj vreme keša. Naravno, trajaće to godinama, ali se baš zato biraju samo ultra prometne lokacije.
 
E lijepo, evo vidjecemo, meni su kartice pojeli jednom dva put bankomati al ne sjecam se ovakvog slucaja, fala bogu nije hitno ili da su mi zadnje pare bile il nesto.. al cimacu ih svakako tokom nedjelje, od korisnicke sluzbe nema leba al imam mailove nekih odjeljenja pa njima direktno
 
Pozdrav. Zna li neko politiku AIK banke što se tiče uplate i isplate sa kartice na kladionice. Da li pre svega dozvoljavaju uplate na kladionice, jer znam da ima nekih banki koje ne dopuštaju? I takodje, znam za onu priču da kada imaš uplate i isplate sa kladionica ideš na 'crnu listu', odnosno da ne dopuštaju kredite i ne znam šta već. Nemam u planu da uzimam kredit, niti bilo šta, ali čisto da znam kako da se ponašam u vezi toga.
 
Sa sigurnošću znam da OTP uzima u obzir online uplate za kladionicu prilikom odobravanja kredita.
Da li se to vodi u kreditnom birou, ne znam, ali tu informaciju imaju.
 
Kladionice jos nisu deo kreditnog biroa jer nisu u kreditnim poslovima jer mozes samo da se kladis ako imas pare nema kladjenja na kredu.

Svaka banka ima uvid u upotrebu kartica tako da ako ih i koristis van kladionica mozes dospeti na crnu listu ako su tu uplate zarade od da kazem losije kotiranih poslodavaca.
 
Nazad
Vrh Dno