Šta je novo?
Poslovne politike banke i u to kao obican korisnik ne moze se uticati.
 
Ja danas otvorio u OTP-u Fluo račun, rekoše 2 do 3 nedelje se čekaju kartice. Baš me zanima sad da li će stići ranije ili je neka gužva sa karticama.
Da potvrdim da se kartice u OTP-u definitivno izgleda čekaju 2+ nedelje, u petak će biti 14 dana od otvaranja Fluo računa, a karticama ni traga ni glasa.
 
Čisto informativno u Eurobanci je za to potrebno tačno 14 dana.
 
Da potvrdim da se kartice u OTP-u definitivno izgleda čekaju 2+ nedelje, u petak će biti 14 dana od otvaranja Fluo računa, a karticama ni traga ni glasa.
Onda je verovatno do ekspoziture u kojoj se otvara račun.
 
Meni tek posle 30 dana stigla kartica u Eurobanci :ROFLMAO:
 
+1 za OTP. Fluo racun otvoren 29.08, juce bio da proverim da li su stigle kartice (SMS nije stigao), nema ih jos. Sutra idem ponovo, jer mi hitno trebaju kartice.
 
@scylla Čekaj sms, to je znak da su stigle, meni su u februaru stigle za 8 dana (vidi se iz priložene slike), mada je to verovatno do specifične filijale u galeriji onda.
 

Prilozi

  • E5D6928C-C8A7-46C1-AD41-6D4CB83C62B5.jpeg
    E5D6928C-C8A7-46C1-AD41-6D4CB83C62B5.jpeg
    117.4 KB · Pregleda: 25
Ne mogu da se oslonim na SMS koji moze da zakaze (licno imao iskustva a i drugaru pre par meseci nije stigao SMS iz OTPa za kartice, mada mislim da mi rece da su mu pomesali broj). Bolje da odem do poslovnice i nateram ih da licno provere.
 
Ni meni od OTPa nije stigla poruka da su još u aprilu napravili nove kartice, nego mi reče službenica na šalteru u Jagodini. :rolleyes:
Podigao juče, pošto su prvo dvoje njih tražili desetak minuta po ormanima gde je to...
 
Ne znam da li sam na pravom mestu a ako jesam molim Vas za savet. Otplacujem kredit u Postanskoj pa me interesuje da li je problem ako zaradu prebacim u Erste? Napominjem da sam preduzetnik i da sam on line vrsim sva placanja. Mislim nemam obavezu da nosim u firmu onu potvrdu da nemam nekih dugovanja ako menjam banku. Ratu kredita bih redovno prebacivao na racun u PŠ.
 
@nstelep problem je ukoliko ugovorom je definisano da se primenjuje povećana kamatna stopa u slučaju prenosa zarade u drugu banku. Zavisi naravno i od toga da li je prenos zarade bio uslovljen. Znam naravno da se tekući račun za zaposlene ni ne može otvoriti bez prenosa, ali stvar je u tome ako je to učinjeno za potrebe realizacije kredita. U suprotnom, ne bi trebalo da predstavlja kamen spoticanja.
 
Uslov za dobijanje kredita je bio da primam platu preko BPŠ. Kod njih ko ne prima platu i ne moze da dobije kredit. Probacu mesec-dva pa ako mi budu pravili problem vraticu se ponovo kod njih. Ja bih rado taj kredit refinansirao ali u Erste traze da je firma minimum 2 god registrovana u APR-u a ubmom slucaju je 18 meseci.
 
Ne mogu da se oslonim na SMS koji moze da zakaze (licno imao iskustva a i drugaru pre par meseci nije stigao SMS iz OTPa za kartice, mada mislim da mi rece da su mu pomesali broj). Bolje da odem do poslovnice i nateram ih da licno provere.
Epilog: Bio danas ponovo. SMS nije stigao (sistem takodje nije registrovao). Zamolio zenu na salteru da fizicki pregleda sve koverte sa karticama i na kraju mi nasla kartice (jedva).
U ponedeljak imam let tako da mi danas bio poslednji dan kada bih mogao da preuzmem kartice, srecom stigle. Tako da ako nekome trebaju hitno kartice, nije mu stigao SMS a proslo je neko vreme, nek iscima sluzbenike banke da provere koverte sa karticama.
 
Ovo je i kod mene bio slucaj. Tek kada su fizicki pogledali nasli su kartice.
 
Za uplatu deviza iz inostranstva, podizanje u Srbiji i praćenje stanja preko interneta.
 
Gde ima besplatan devizni račun, ako to postoji?
Ja mislim da sam video na sajtu Erste. Mislim da moze da se spoji dinarski i devizni. Racuni su besplatni samo godinu dana. Sad kad je NBS nesto uveo smanjili su pretplate u Erste i drugim bankama od 1 9 do 1 9 sledeće godine.
 
Uz dinarski sam otvorio i devizni racun. Za devizni nema nikakvog orzavanja. Naplatili su mi jedino 3,47€ za izradu kartice,mastercard.
 
Ja sam danas otvorio racun u Erste. Dobijam kartice za 3 nedelje. Dobio sam tan kartic u i na mejl uputstvo za app. Nisam to jos odradio. Dobio sam papirče sa svojim brojem racuna da podižem i primam money u banci dok su kartice u izradi. To mi zena nije rekla, ali kontam da je za to. Rečeno mi je da taj neki racun 250 din mesečno, ali nista nije spomenula za besplatno održavanje godinu dana.
 
Besplatno je ako apliciras za dinarski racun preko sajta Erste banke.
Ja to nisam video na sajtu i na temi ovde. Nije problem u odrzavanju i ceni, svi skidaju toliko 290. Nego o tome da nigde nije naznačeno da je samo online kao sto je naznačeno u RB lepo napisano.
 
Sada vidh na sajtu pa imalepo u meniju pod opcijom Zelim pa Da otvorim racun :) mislimmizda si prevideo.
Nisam prevideo. Nisam znao da to vazi samo za online apliciranje. Nigde to nije naglašeno kao u slučaju Raiffeisenovog iRačuna.

Jel znate koliko se dugo vremena smatra racun neaktivnim da nema odliva i priliva da ga oni sami ugase u bilo kojoj banci između ostalog i u Erste?
 
Ono što znam je da ne gase račune zbog neaktivnosti i mnogi ljudi kada zatraže gašenje, službenici neretko eskiviraju pa u tom slučaju je neophodno zatražiti i potvrdu o gašenju. Najverovatnije to rade da bi veštački održali broj klijenata, dok s druge strane npr. Mobi ima više od 670k klijenata, ali ponajviše zahvaljujući Lite računu. Erste ne naplaćuje održavanje ukoliko je promet manji od 1000 dinara.
 
Erste ne naplaćuje održavanje ukoliko je promet manji od 1000 dinara.
Jel ovo vazi i za dinarski i devizni racun zajedno? Kod njih mi leze plata i sem visa kartice za placanje kod nas, ne koristim uopste taj racun, a placam (bar do ovog meseca) 290din. Prebacio bih platu na iRacun, a ovo ukoliko nista ne naplacuju, neka stoji, lakse je nego da gasim racun, pa da otvaram ponovo ukoliko bude potrebno.
 
  • Like
Reagovanja: uji
@optical za devizni to nije problem, tj. on je besplatan nezavisno od pokrića, priliva ili odliva (u smislu, nije deo paketa). Uglavnom, dinarski je neophodan zbog ebankinga, tj. ne izdaju kredijencijale za one koji imaju samo devizni.
 
Vidim sada na sajtu Erste banke da ko on line otvori racun i uzme Visa karticu dobija povrat od 5000 din. Promotivni period traje od 19.09.-31.12. 2022.
 
Uz napomenu da vazi za prvih 1 170.
* Pokloni u iznosu od 5.000 dinara su obezbeđeni za prvih 1170 klijenata koji ispune uslove promocije. Ukoliko se pokloni podele pre 31. decembra 2022. godine, Erste Banka zadržava pravo da obustavi promociju.
** Novi i postojeći klijenti koji nemaju tekući račun (od početka kampanje nisu imali i/ili nisu zatvorili bilo koji tekući račun).
 
Nazad
Vrh Dno